Follow Us @soratemplates

29/04/2019

Monolog 3

April 29, 2019 0 Komen

Macam ya lah kita koh. Walau selembut ne sora ko, serenek ne ko kelakar, berguro bersenda still aku sik dapat nak positif, susah gilak rasa perlu hipokrit. 

Depan orang.. ko memang bagus, look good sebenarnya. But I know what you did last summer bah pok. Yup, hati aku tok sik sesuci hati orang yang madah diriknya berhati suci. Hati suci kah playsafe? Tepuk dada, tanyalah akal.

Nak jadi semaksum Rasul, memang aku tok sebagai manusia biasa sik layaklah. But I wanna try to delete & ignore negative people around me. Yes, I want to try. I promise.

28/04/2019

Big Bad Wolf Sarawak 2019

April 28, 2019 0 Komen
Dari hari Khamis dah diorang sibuk nak ke Mydin.. Nak beli buku katanya. Kalau boleh nak hari tu jugak ke Big Bad Wolf tu.

"Bila kita nak beli buku ni Ibu? Nanti pegi esok esok buku jadi mahal!!"

Mistake Ibu lah ni, bagi diorang brochure BBW sorang 1 πŸ€¦πŸ˜‚ Alhamdulillah tercapai dah hajat diorang semalam. Lepas dapat habuan masing² mulalah penat, kaki dah tak larat jalan, lapar lah. Macam-macam. Begitulah mereka #theimans

Ibu!! Kenak gelap? Sik nampak muka mek orang

Haaa.. Tok baruk nampak muka. Makseh Ibu πŸ’•


Bagi orang² Kuching, jom beramai² shopping buku di Mydin Petra Jaya sampai 5 Mei 2019 ni. Memang murah buku-bukunya especially novel² English. Saya pun baru 1st time menjenguk BBW ni 😁😁😁

27/04/2019

Pencuri Muka Ibu

April 27, 2019 0 Komen

Ibu: Alannnn 😍😍 isk, pencuri muka Ibu tok
Alan: Aie. Ne ada.. Tok baruk muka Ibu (seraya pegang muka Ibu)
Ibu: Aoklah oo.. Tok muka Ibu tapi muka Alan macam Ibu nak??

Hihihi.. Ayah salu cakap muka Alan fotostat sangat Ibu. Ye ke? Tak tau lah nak cakap. Sebab kalau pempuan leh la jugk tengok versi mini me tapi ni lelaki mungkin Kakmim versi lelaki lah kot.

Korang tengok, sama ke muka kami anak beranak ni? Hmm..

Sama ke?

Lagi persamaan kami ialah tarikh lahir kami 😍 kami berkongsi tarikh lahir yang sama, tahun je lain² 🀣🀣

26/04/2019

Rezeki Pagi Jumaat

April 26, 2019 2 Komen
Awal-awal pagi baru masuk bilik, tengok ada kotak atas meja.

"Eh, sapa punya ni?"

"Azlina bagi"

Alhamdulillah... rezeki pagi Jumaat. Sedap cheese tart ni tau!



Hari ni Jumaat. Masa rehat panjang. Yeay!! Tapi tak boleh me time sebab perlu ambil #theimans balik sekolah daaa... hahaha

Trip ke Gua Angin

April 26, 2019 4 Komen
Hari tu saya dan #budakkaran ada aktiviti ilmiah di Gua Angin. Gua Angin terletak di pekan kecil Bau, iaitu kira-kira 1 jam dari bandaraya Kuching.


10 tahun yang lalu saya keja di Pekab Bau ni. Ulang-alik setiap hari Kuching-Bau-Kuching. Sampai anak 4 life macam tu lah. Tapi kan tak pernah pulak nak masuk Gua Angin tu. Hehehe.

Oh ya, kat area Bau tu memang ada beberapa gua yang jadi tarikan pelancong termasuklah Gua Angin ni.


Bagi yang plan nak masuk, entrance fee RM1 je. Nak masuk gua kena pakai head lamp tapi kalo takde boleh sewa je, RM3. Tu je. Pakai kasut better. Berjalan masuk dan keluar balik gua plus minus 30 minit je. Jalan jer ikut trek tapi dinasihatkan jangan pegang apa-apa kat dalam tu. Takut pencemaran yang boleh mendatangkan side effect kepada penghuni² gua tu.

Rezeki kami pulak hari tu, ada orang tengah videoshoot untuk program RTM. Kami pun dijemput untuk menjadi pelakon tambahan. Konon-konon rombongan yang datang melawat diberi taklimat oleh Pengurus Taman. Hehehe.



Lepas taklimat keselamatan dan videoshoot tu kami pun masuk ke Gua Angin tu. Kami masuk ikut grup sebab takleh masuk ramai². So kami bahagi grup dan meneruskan perjalanan masuk ke dalam gua. Memang gelap yakmat kat dalam tu. No wonder diorang tak suggest guna torchlight henfon.

Kami di dalam gua

Kami keluar dari gua

Sebelum balik bergambar semua dulu di entrance.


Last but not least, tadaaaaaa... photogroup photo free style bersama semua #budakkaran.

Nota kaki: #budakkaran = pelajar Kakmim, kenapa digelar budak karan? Kerana mereka ambil program Sijil Teknologi Elektrik. Hehehe.



25/04/2019

SEGMEN BLOGWALKING TWJ APRIL 2019

April 25, 2019 3 Komen

Segmen Bloglist yang ke-3 saya join untuk bulan ni. Jangan tertipu dengan banner tu sebab segmen bloglist TWJ ini telah dilanjutkan sehingga 30 April 2019. So kepada blogger yang belom join tu meh la kita sama-sama memeriahkan segmen sahabat blogger kita di samping menambah kenalan di alam maya. 

Jom la singgah di blog The Wonderful Jannah!!


Segmen dilanjutkan sehingga 30 April 2019

Tapi lepak lah jugak di Monolog Kakmim ni tau. Tapi kan kat sini takdelah apa yang menarik sangat cuma Kakmim ada 4 orang anak yang comel je. Sebab Kakmim selalu cerita pasal diorang je. Hehehe. Kalau tak cerita pasal #theimans cerita pasal aktiviti dengan diorang je. Biasalah blog mak-mak macam tu lah. Hehehe.

Asalnya blog ni dulu pun sebab nak cerita pasal kerjaya, pasal persiapan kahwin, pasal pengalaman mengandung tapi sekarang ni dah nak masuk kategori mak-mak mestilah cerita pasal anak-anak pulak. Ye dok? Hehehe.

Ok tak? Kalau ok, follow lah Kakmim, k. Daaaa~

Semua Tentang Kita

April 25, 2019 4 Komen
Sesambil bloghopping pagi ni sesambil tu juga dengar Youtube, saja layan lagu-lagu lama. Tetiba randomly kuar lagu Peterpan. KLMJ sangat. Dulu time masih belum jadi mak orang, belom jadi isteri orang memang suka sangat lagu Peterpan. Siap beli CD lagi. Semua lagu Peterpan pun saya tau. Hahahaha.

Sapa yang minat lagu Indon dulu?? Hahaha.

Saya sejenis yang suka lagu Indon masa masih single dulu. Dapat lagi ex-boifren (Mr Husband) pun gilakan lagu Indon jugak. Memang melanun jer lah kerjanya kami 2 orang. Asal ada lagu baru je kitorang share. Macam berlumba-lumba je sapa yang jumpa lagu baru dulu. Hahaha.

Banyak lagi band dari Indon yang jadi kegilaan kami, Gila lagunya je lah, artisnya tak berapa nak kenal, tau nama band je. Boleh pulak gitu kan? Nasib lah.

Antara lagu Peterpan yang saya suka, lagu Semua Tentang Kita kat bawah ni. Hmm... 


Waktu terasa semakin berlalu
Tinggalkan cerita tentang kita
Akan tiada lagi kini tawamu
Tuk hapuskan semua sepi di hati

Ada cerita
Tentang aku dan dia
Dan kita bersama
Saat dulu kala

Ada cerita
Tentang masa yang indah
Saat kita berduka
Saat kita tertawa

Teringat di saat
Kita tertawa bersama
Ceritakan semua tentang kita




Sebenarnya.. semualah saya suka lagu diorang ni.

24/04/2019

Segmen Bloglist Fizacrochet

April 24, 2019 6 Komen

Ini kali kedua saya join Segmen Bloglist untuk bulan April ni. Bulan lain tak tau lagi sebab tak tau boleh aktif sentiasa atau tak. Hihihi.

Best jugak sebenarnya ada segmen macam ni, at least dapat jugak kenal geng blogger baru. Geng-geng lama semua dah pencen (kot). Hehehehe.

Bila first time baca blog Fiza ni excited sungguh saya. Ye lah jumpa orang kampung, walaupun tak berkenalan dari kampung mana. Hahaha. Tapi jarang jumpa blogger Sarawakian ni tu yang excited tu.

Sesiapa lagi yang nak join, jom la. Kita kenal-kenal geng blogger yang lain. T&C nya senang jer. Klik sini untuk join k.





23/04/2019

Rambut Bidadari Goreng

April 23, 2019 2 Komen
Pagi ni masa #theimans breakfast, saya explain lah dekat diorang, benda yang diorang makan tu bukan spagetti tapi angel hair. Spagetti kan besar dan tebal, angel hair ni nipis je. Terus si kakak berbunyi, oh, rupanya kita makan rambut bidadari goreng. Hahaha.. ye lah nak. Rambut bidadari pun rambut bidadari lah.

Bekalan Ibu dan anak² yang sempat disnap pagi tadi. Bekalan untuk #theimans yang di sekolah rendah takde dalam gambar sebab dah siap packing dalam beg masing².

Alkisahnya, minced beef dah takde stok, ayam jer ada. Cincang² ayam manual style untuk masak angel hair goreng ni. Buat macam pasta goreng tapi guna si angel hair. Untuk kakak, kalau bekal makanan yang berkategori pasta ni kena bawak lebih, sebab kawan-kawannya suka. Kesian pulak kalau berebut² makan nanti. Si abang pun Ibu bawakkan lebih hari ni, sebab ari tu bekal pasta goreng dia cakap ramai kawan dia mintak. So nanti jamuan hari guru senang je lah Ibu buatkan pasta goreng je untuk semua.

Si abang ni suka bercerita, ada kawan dia di sekolah tak bawak air. Satu hari tu duit pulak lupa bawak. Air tak ada, nak beli makanan kat kantin duit takde, alahai kesiannya. Ibu tanya, abang bagi tak makanan kat dia, abang cakap kawan dia taknak. Sedih pulak Ibu dengar.

Budak darjah 1, kecik lagi, ye pun nak ajar budak berdikari suruh beli makanan di kantin tapi at least air tu bawaklah dari rumah. Kesianlah budak² yang tak bawak bekal ni. Alahai mak-mak. Air masak jer pun.

#theimans ni memang tak pernah tak bawak bekal. Memang kena bawak hari-hari. Tak sanggup nak fikir diorang tak makan waktu rehat, perut pulak lapar, macam manalah nak belajar nanti. Diorang ni nak ke sekolah pun kena isi perut dulu kenyang². Memang risau kalau diorang tak makan. Alhamdulillah, memang #theimans dah terbiasa breakfast berat. Paling diorang suka, nasik goreng lah. Weekend kalau tak sediakan breakfast asyik kena soal je Ibu masak apa, Ibu masak apa. So memang takde hari yang tak masak. Hahaha. Kalau malas sangat beli je nasik lemak untuk breakfast, setel.

So, mak-mak kat luar sana, bekalkanlah air masak untuk anak-anak ke sekolah ye. Kesian tau, budak-budak ni dah la kuat bermain kang dahaga kesian diorang. Kalau boleh, elakkan bekal air manis, sebab nanti bawak air manis budak-budak cepat nak terkencing. Ada sesetengah budak tak suka pergi toilet di sekolah. Lagipun budak umur ni tak elok banyak minum air manis.

Seronok tau bila anak balik sekolah bagitau, Ibu.. bekal abang habis ari ni, ada kawan mintak jugak, abang makan share² dengan kawan. 

Bak kata pepatah, hati gajah sama dilapah, hati kuman sama dicecah. Biar sedikit tapi berkat. Budayakan amalan berkongsi ketika anak² masih kecil.

Irfan & Silat Cakar Harimau

April 23, 2019 0 Komen
Sedar tak sedar ni dah bulan ke-4 dah Irfan, #anakno2 belajar silat. Dia belajar perguruan silat cakar harimau yang buat latihan di Majma Mall. Tapi Ibu tak jumpa lagi baju silatnya. Susah betul nak cari baju silat yang saiz kecil. Ada pulak jumpa yang kainnya keras dan kaku. Tak sedap pulak pakai kalau jenis yang keras. Lagipun Tok Guru dah bagitau brand mana yang selesa pakai. Walaupun belum ada baju silat, tapi si abang ni yakin belajar. Mulanya dulu macam takmo nak belajar tapi sekarang dia dah boleh ajar adik-adiknya pulak di rumah. Semoga istiqamah, anakku.

Gambar yang disend oleh Tok Guru. Yang tak pakai baju silat tu Irfan lah. Hehehe.

Setiap kali habis training diorang akan bergambar dan upload gambar kat page diorang. Walaupun Tok Guru tu otai, tapi rajin pulak dia balas whatsapp tau. Tok Guru 3 dari kiri di barisan belakang. 


22/04/2019

Review The Loftplaza Hotel

April 22, 2019 2 Komen
Awal bulan 3 ari tu kan validasi di hq di Putrajaya, so time tu saya try hotel yang tak pernah kami check in. Kalo hotel wajib check in memang Tune Hotel di Depulze kalau ada keja di Putrajaya. Selalunya saya suka baca review di Agoda dulu sebelum booking. Pernah jugak booking hotel area Bangi tapi bila nak check in, hotel tu dah disita. Memang ke hulu ke hilir lah carik hotel nak check in. Hahaha. Kenangan betul. Dahlah ramai time tu, semua #theimans pun ada. Kesian diorang.

Hotel yang kami try bulan lepas ialah di The Loftplaza Hotel area Bandar Puteri Bangi. Time tu baru lepas PRK memang masih terasa bahang kempen PRK dengan poster-poster calon time tu. Ok lah kita layan gambar je lah.

Ini haa full address nya. Menurut kata cik adik hensem yang jaga kaunter check in tu hotel tu baru lagi. Dalam 9 bulan gitu kot, tak ingat plak. Hehehe. Ownernya plak Melayu.

Saya biasalah ringan mulut suka bertanya sampai ke owner pun ditanya sebab shower nya macam gambar kat atas tu. Bila dia cakap owner Melayu, hmm... no wonderlah kan?

Ni ruangan lobi. Ye lah hotel baru, masih cantik suci murni lagi tu.

Sebelah lobi, ada disediakan coffee corner ni. Memang dalam bilik takde heater tapi boleh ke lobi untuk beli hot coffee. Drinking water tu free jek.

Lif ada 1 ni jek. Dan kecik!! Hehehehe.

Siap ada warning lagi. Tak boleh buat macam rumah sendiri. Hehehe. Bagus ni biar berdisiplin sikit.

Koridor menuju ke bilik.

Ini haa bilik nya. Basic saja ye. Selimut nipis. Harap² yang tu akan ditambahbaik pasni.

Toiletnya. Ok lah kan? Setakat nak tidur semalam 2 pastu pagi² dah kuar pi keja petang baru balik.

Bawah hotel ada kedai nasi kandar. Banyak lagi kedai makan melayu area situ. Makan memang takde masalah kat sini.

Nak tengok live bola pun ada.

Last but not least, adik gebu ni lah yang rajin melayan pertanyaan saya sewaktu check out. Hihihihi.

Eh, satu lupa. Rate semalam RM70 untuk standard room. Ok lah kan? Dah lah hotel baru. Tapi nak stay sini kena ada transport lah. Susah jugak kalo asik mengharapkan grab. Tapi nak ke Aeon Nilai dekat jer ni. Hihihi. Dan 1 lagi, hotel ni takde family room. Susah lah kalau nak bawak famili ramai². Tapi setakat pegi keja balik keja tumpang tido semalam, recommended sangat.
















Kem Anak Soleh Anak Hebat

April 22, 2019 2 Komen
Jumaat lepas, cuti umum kat Sarawak ni. Cuti Good Friday untuk penganut agama Kristian. Hari ni pun banyak jugak sekolah yang cuti peristiwa sebab Easther Monday. So last week memang panjanglah weekend. Tapi hari ni takdelah semua sekolah yang ambik cuti peristiwa, mana yang berkenaan je. #theimans semua sekolah hari ni sebab abang dan kakak sekolah agama.

Oh, ya minggu lepas dalam entri ni saya ada bagitau si kakak request nak pegi 1 kem motivasi yang dibuat ari Jumaat lepas. Last minute saya cari no kontek penganjur. Mujur dalam grup sekolah ada parents lain yang forwardkan. Daripada daftar seorang, si abang dan sespupu diorang pun terus join sekali Kem Anak Soleh Anak Hebat (ASAH) ni.

So walaupun cuti takde maknanya nak bangun lambat atau nak bermalas-malasan. Bangun awal jugak macam sekolah ari tu sebab kem start jam 8. Lagipun ari Jumaat ari tu Ibu pun ada persiapan tempat untuk program PIBG di sekolah. Memang macam hari bekerja jugak lah hari cuti tu. Yang tinggal di umah nenek, si #anakno3 dan #anakno4 je. Hehehe.

Kem ASAH tu mula jam 8 pagi hingga 5 petang. Sebelah petangnya parents dijemput berjemaah di masjid dan menghadiri upacara penangguhan kem ASAH. Petangnya bawak 2 orang budak sekali ambik kakak dan abang.

Program ni buat di bilik seminar Masjid Al-Abyad, Matang Jaya. Besar sangat masjidnya. First time jugak pergi sebab ni bukan area taman kami. Ada 2 bangunan. 1 memang ruang solat, 1 lagi memang khas untuk bilik-bilik seminar dan pejabat am.


Imran marah sebab Ibu bawak pegi masjid pakai seluar pendek. Nampak aurat katanya. Hahaha. Malas pulak Ibu nak tukar seluar bagai, nak. Nanti Ibu jugak yang membasuhnya.

Kat area parking masjid. Tempat parking pun luas giler. Masa sampai sebelah petang tu ada pengantin nak akad nikah jugak di bilik seminar sebelah. No wonder projek masjid tu dulu lambat siap sampai mintak sumbangan dana bagai rupanya luas dan besar masjidnya. Alhamdulillah, memang sesuai untuk komuniti nak buat program atau sewa untuk akad nikah.

Hael Hussaini & Dayang Nurfaizah Bercinta Ke?

April 22, 2019 5 Komen
Bersemut sungguh.. Macam 10 buah lori gula tumpah.. Auww πŸ˜πŸ’•



Tengok gambar jer pun dapat rasa ada something di antara mereka. Semoga berjodoh lah HH & DN.



Single HH yang baru pun macam lagu tengah angau jer. Hihihi. Preparation untuk big day ke? Hihihi.



Jom kita layan lirik lagu Hari Ini by Hael Hussaini. Katanya lagu ni sambungan lagu Haram & Hajat 😍

Hari Ini - Hael Hussaini

Ditetapkan hari ini kau ku miliki
Digenggam erat tangan jangan kau lepasi
Dan tiba masanya untuk kita
Melangkah bersama-sama
Di hari ini kau ku cintai
Moga kan selamanya abadi sejati
Di hari ini aku lelaki
Di samping wanita yang ku gelar isteri
Ditatap erat wajah jangan kau tangisi
Dan tiba masanya untuk kita
Melangkah bersama-sama
Di hari ini kau ku cintai
Moga kan selamanya abadi sejati
Di hari ini aku lelaki
Di samping wanita yang ku gelar isteriHingga ke hari ini selamanya
Biar sampai ke hujung usia
Di hari ini kau ku cintai
Moga kan selamanya abadi sejati
Di hari ini aku lelaki
Di samping wanita yang ku gelar isteri
Janji ku pada mu
Hari ini kau milik ku
Ditetapkan hari ini kau ku miliki

21/04/2019

Fungsi Butang Shift Lock Pada Kereta Auto

April 21, 2019 0 Komen


Baru tahu... Butang 'shift lock' pada gear kereta auto fungsinya membolehkan kereta auto ditolak waktu bateri lemah/kong utk recharge semula πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡



Bagi mereka yang memandu kereta automatik pasti perasan ada satu button 'shift lock' pada gear kereta. Tapi percayalah walaupun korang memandu kereta auto, belum tentu korang tahu apa fungsi button tu.

Button shift lock ya dicipta sebagai salah satu ciri keselamatan kepada pemandu.

Shift lock berfungsi untuk mereleasekan transmisi korang daripada P. Maksudnya, jika dalam situasi tertentu yang korang kena letakkan gear pada N, contohnya macam kereta kena tunda dan sebagainya kat sini lah button shift lock ni digunakan.

Tips mudah untuk korang:

1. Matikan enjin kereta ketika gear P

2. Cabut kunci kereta

3. Tekan button shift lock dan jangan lepaskan. Pada masa yang sama tarik tombol gear ke dan ubah ke N

4. Ubah ke gear N dan lepaskan butang shift lock yaa.

5. Lepaskan break tangan dan biarkan free.

Baru boleh tolak kereta kalau bateri kong dan sebagainya.

20/04/2019

Fastfood Wajib Pergi Jika ke Melaya.. Eh KL la

April 20, 2019 0 Komen
Kalau pegi KL, fastfood wajib pegi ialah Texas Chicken! Takde maknanya makan KFC kalau pegi KL. Ye lah, dah ke KL kita makanlah benda yang takde di Kuching ye dak? KFC tiap hari pun boleh makan kat Kuching. Texas Chicken manade!! Hahaha


Yang best kat Texas Chicken ni air boleh refill, pastu makan ayam goreng tapi ada muffin. Haaa.. Itulah yang rare. Bukan Kenny Rogers jer ada muffin.


Sementara menunggu Ayah order kita wefie lah dulu. Acara wajib anak-beranak. Pedulilah aa orang nak cakap. Ni antara aktiviti #familybonding tau 🀣🀣


Oops, Ayah dah sampailah. Jom semua sekali masuk dalam frame kita wefie!!! Yeehaaaa!!! 🀣🀣🀣


Tetiba jer budak rambut bawang ni suh tangkap gambo dia. Ibu layankan aje. Mood nak bergambar dia datang la tu πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…


18/04/2019

Nasi 3 Budak Gemok Kota Dame

April 18, 2019 2 Komen
Tetiba teringat pulak Nasik 3 Budak Gemok di Uptown Kota Dame. Phergh!! Sambalnya memang merecik pedas tahap dewa. Ayamnya digoreng dan digaul dengan kicap homemade signature mereka. Bukan macam ayam kicap biasa rasanya, kicapnya ada rasa rempah² sikit tu yang cakap kicap signature diorang. Sambal memang padu!! memang tak bercakap pun masa makan. Kalau dah minum air memang susah nak sambung makan balik kecuali tak letak sambal lah.  Adoi... rasa nak terbang KL jugak malam ni nak makan nasi ayam kicap sambal leleh ni. Huhuhu!

Nampak simple kan tapi..sambal tu memang menangis tak berair mata. Harga RM8, tapi puas lah makan ayamnya tu. Nasik pun not bad, cukup bagi saya. Sebab saya jenis makan nasik banyak. Hihi.

Mula-mula macam eh, kenapa sikit sangat sambal ni. Rupanya memang cukup makan sikit je. Sebab memang menyengat sangat. Sambalnya dibuat dari 3 jenis cili dan digoreng, deep fry ok. Lepas tu minyak lepas goreng cili tu digunakan untuk goreng ayam pulak. Pherghh!! Cili-cili yang dah digoreng tu pula digiling. Manual ye bukan dengan blender. 

Nak tambah telur dadar pun boleh je. Tambah RM1 je

Nak order memang panjang gila lah q. Ari tu pergi tak sempat nak ambik gambar q sebab En Husband dah assign saya untuk beli air. Beli air pun q jugak. Hahaha.

Kalau nak try sila waze Uptown Kota Damansara tau. Kalau search Uptown Damansara kat waze, memang jumpa jugak uptown tapi memang takkan jumpa 3 Budak Gemok ni. Tapi sebenarnya takde pulak budak gemok kat stall tu. Semuanya cewek yang slim-melim gitu. Hahaha.

Sila cuba okay!! Recommended sangat.

Nak jugak tempek kat sini..wakaka




Idea!

April 18, 2019 2 Komen
Tetiba. Masa basuh pinggan lepas dinner tadi terpacul satu 'term' melimpas di fikiran. Macam ting! Jer idea tu menerjah di kepala ni.

Sayang Bini Tinggal-Tinggalkan.



Paham tak? Tak paham?

Tetiba je kan idea tu. Nak dijadikan tajuk buku!!

Hahaha. Haruslah saya gelak. Ada hati nak buat buku. Aah lah, memang dari dulu lagi nak buat dan terbitkan buku. Impian yang tak tau boleh ke idak nak direalisasikan.

Ideanya.. Oklah sinopsisnya nk bukukan kisah² si ibu atau si bini yang ditinggalkalkan kerana amanah tugas. Kisah PJJ ok. Bukan betul² bini yang ditinggalkan bergantung tidak bertali.

Macam tulah alkisahnya cetusan idea tadi. Excited sangat tau smpai Bab 1 pun dah ada idea ni. Tinggal nak taip je lagi ni πŸ˜‚πŸ˜‚ tu pun kalo rajin πŸ˜…

Kita tengoklah nanti sama ada impian ni kosong atau impian kaya. Tak salah berangan-angan kan? Percuma jer tak kena bayar pun 🀣