Follow Us @soratemplates

13/10/2021

Obses Dengan KF94 Face Mask


Sejak norma baharu ni face mask dah jadi satu keperluan pulak kan?
Tambahan pulak sekarang ni dah macam-macam fask mask yang terjual di pasaran.
Saya pulak sekarang ni obses dengan KF94 face mask.. aduyai
Siapa geng?? Cepat komen... hahaha!

Mula-mula dulu saya pakai yang warna putih
Itulah 1st KF94 face mask yang saya beli

Mula-mula Encik Suami kata rasa janggal pakai face mask ni
Sebab KF94 ni ada ruang kat antara mulut dengan face mask tu kan?
Tapi bila dah terbiasa rasa selesa pulak
Haa.. itulah dah bini cakap best, tak percaya
Best kan pakai KF94 ni?

Lepas tu saya top up lagi warna hitam
Lama jugak nak tunggu warna hitam ni habis sebab beli yang sekotak besar tu
Sekarang ni pulak dah ada warna pink, nude, purple
Nak ikut kaler baju lah konon

Tapi.. 1 kaler favourite pulak belum ada
Navy blue!
Kebetulan member ofis ada jual dan ready stock
Apa lagi cepat je saya grab navy blue

Semalam baru bawak balik rumah
Plannya nak pakai hari ni



Ini KF94 face mask konon-konon nak ikut warna baju 
Yang ni beli dari Shopee
Beli dari Shopee memang jauhhhhhhhhhhhhhhh lebih murah
Tapi dah sebab ko obses, nak cepat, haa berkorbanlah ye
Apa daa...



Tapi kan.. tapi kan
Plan nak pakai KF94 navy blue jadi lain pulak pagi ni
Sebab nak matching dengan tudung
Keluar baliklah face mask Jovian
Hihihi

Perempuan ni complicated kan?
Huh..

















 

21 comments:

  1. Saya pun obses dengan face mask KF94. Memang selesaa sangat pakai. Baru ada warna pink je. Kat shopee murah lagi. Kalau beli kat farmasi boleh tahan mahal jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah shopee lg murah tp kena sabarlah nk menunggunya kalau kt sini

      Delete
  2. Betul... Dia pun kemas je kat muka kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini betul sgt uncle.. terletak je kt muka x perlu risau senget sana sini

      Delete
  3. suka facemask ni.. aritu beli kat mr.diy..
    pasni boleh borong kat shopee..

    yess pompuan je pham pompuan.. mmg complicated..
    mask pon kena matching2! kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Haha.. ada ek kt mr diy? Jarang masuk xtau pulak

      Delete
  4. hahah! tapi ok je kalau dia kaler navy blur tu, senang jugak nak match match

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu x rugi beli navy blue ala2 hitam dan putih jugak masuk semua kaler baju

      Delete
  5. Replies
    1. Try lah cik nor dh x perlu double mask dh pakai ni

      Delete
  6. Dana pun mmg pakai mask ni jr sekarang kak memacam warna dibeli tp lum cuba yang ada tona warna... mudah xperlu pakai 2 lapis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. sbb baca twit dr noor hisham kata pakai kf94 dh x perlu double mask itu yg konfiden beli byk

      Delete
  7. Hari tu nampak KF94 dijual kat pasar raya. Macam jualan lambak pulak tengok.

    ReplyDelete
  8. saya bercadang nk pkai juga..tp jovian juga saya beli aduhai ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jovian kakmim x abis2 lg pakai sbb dh jatuh cinta dgn KF94 ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Delete
  9. My husband cakap best pakai KF94 ni. Kita belum try, masih pakai double mask.

    ReplyDelete
  10. belum terjebak lagi. jeling-jeling jugaklah kat shopee sebab jemu dah pakai face mask stail lama. nak cuba lah nanti. harap ngam lah dengan muka kecik

    ReplyDelete
  11. Haah,, skrg tgh viral mask KF94 ni.. sblm ni dgr adik2 duk cari mask ni. rupanya mmg viral. kami beli mask biasa sblm ni byk kotak. so guna yg tu dulu la bg habis.hehehe

    ReplyDelete
  12. belum gik kamek coba beli Facemask tok

    ReplyDelete
  13. Ammi br je seminggu pakai kf94. Tu pun cuma ada Black aja. Nexttttt kita bershopee lagi

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥