Ride Pertama On The Road

Masuk minggu ketiga cuba berbasikal
Setiap hujung minggu kami akan cari port untuk berkayuh
Tidak dilupakan juga #theIMANs
Petang tadi En Suami ajak kayuh lagi
Sepatutnya nak berkayuh pagi tapi cuaca agak lembap
So plan kayuh dia tangguhkan ke petang
Nak tak nak saya cuba juga beranikan diri kayuh di jalan utama
Saya takut saya panik je kalau ada banyak kereta..haha

Pencapaian pertama ya bagi saya
Berjaya juga unlock sampai 6 km
Tak puas sebenarnya
Rasanya saya boleh lagi kot
Tapi tak berani nak over confident kemampuan diri
Minggu depan kita cuba unlock ke 10 km
Chewahh! 



Thank you kitak.. sik dapat nya nak kayuh laju sebab sikmok bininya lelah gilak berkayuh


Muka happy dah sampai rumah. 
Kami kayuh area taman kami je pun. 
Lepas Encik Suami hantar saya balik rumah, dia sambung kayuh lagi. Hihihi! 
Iya la setakat 6 km apa sangatlah bagi dia kan? 
Saya ni yang over mengah πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

 

Post a Comment

14 Comments

  1. Replies
    1. Kalau kt jalan besar kena kayuh laju2 PH πŸ˜‚πŸ˜‚ biar cpt sampai

      Delete
  2. Seronoknya kayuh-kayuh! Lepas ni boleh kayuh jauh lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih lg x dpt kayuh 10km.. stamina blom cukup πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  3. Semoga tercapai impian 10 km, yang penting hati2 ya, Kak Mim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah kak.. tq.. nmpknya hari ni x tercapai lg 10 km

      Delete
  4. Sekarang ni kat mana2 orang berkayuh kan...teringin juga ni tapi dah tak berani takut rim basikal bengkok dek lebih muatan🀭

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. trending skrg.. brisk walk pn ok kak

      Delete
  5. Ok lah tu kakmim. Start slow2. Pasni tambah lagi. Stay safe on the road ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pg ni tmbh 1km je πŸ˜‚πŸ˜‚ x mampu nk ke 10km lg

      Delete
  6. Hebat Kak Mim! Lepas ni pasti boleh 10km tu ape ada hal kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. X mampu lg fiza.. stamina masih x cukup πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥