Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Blogsphere. Show all posts
Showing posts with label Blogsphere. Show all posts

17/04/2019

Bloghopping dan jumpa blogger aktif

April 17, 2019 2 Komen
Hari ni macam free sikit so banyaklah post ari ni. Ada yang dah draf tapi ari ni baru siapkan dan publish. Hahahaha.

Dan tetiba rajin nak bloghopping, excited tau jumpa blog yang updated. At least takdelah nak baca status FB orang jek. So iols pun join jugak lah segmen bloglist Shu ni.



Lagipun syaratnya senang jer:

Terma & Syarat :
1. Follow blog Shuhaida Saad ni.
2. Komen bersama link blog korang.
3. Entri nak buat atau tak, terserah.
4. Tunggu shu update dan masukkan dalam list shu.
5. Done.


Tarikh Tamat :
18-Apr-2019 (8.30 malam)


Tengok tarikh tamat, oh sempat lagi. So selamat berkenalan kepada blogger Shu.

05/04/2019

View best di Central i-City

April 05, 2019 0 Komen
Central i-City ni shopping mall yang terbaru di Shah Alam. Dekat sini ada Sogo, so takyah lah nak turun ke KL bagi warga Shah Alam. Tapi time ni Sogo tak bukak lagi lah.

Kami ke sini bukannya nak shopping. Saja jer berjalan² cuci mata shopping mall baru. Lepas tu makannnnn! Hehehe.

Time kami ke sini ada macam pameran dari Thailand. Ada gerai² makanan Thailand. Tapi saya tak fokus sangat nak tengok sebab penat jugaklah nak berjalan. Hihihi. So kita tempek gambor je lah since takde cerita best jugak kat Central ni. Cuma kalo Sogo dah bukak memang tershopping jugak kot. Hahaha.


Yours truly.. hihihi 

Bersama si kakak #anakno1



View dari atas bridge bersama King & Queen. Tengok si kecik tu dah marah sebab diajak bergambar. Sebab abang kakak semua dah on the way ke park dengan Ayah. Hahahaha.


Kami #imanfamilia + #mfbnfamilia yang tak cukup korum.



Review homestay Zen Home di i-City

April 05, 2019 0 Komen
29 Mac 2019 - Kami bergerak dari Putrajaya ke i-City Shah Alam. Kat i-City saya dah book homestay via Agoda. Tengok dari Agoda memang cantik. Bila dah check in, memang sebijik dalam gambar di Agoda. Puas hati sangat!! Anak² pun suka. Ye lah mana pernah duduk umah apartment, umah sendiri atas tanah jer. Pastu cantik pulak tu, mewah je deco & furniture kat homestay tu.

Yang tak bestnya, nak check in tu susah yakmat nak contact owner homestay tu. Berapa kali entah call tak dapat². Tapi silap saya jugak tak whatsapp owner tu dulu bagitau masa nak check in etc. Tapi overall masih tetap terbaik sebab homestay tu cantik sangat. 

Zen Home ni ada 2 bilik, dapur lengkap dengan dapur, peti sejuk, mesin basuh, shower ada 2. Kami suami isteri tidur di bilik utama, mak & bapak tidur bilik tidur 1 lagi dan diorang budak² tido di sofa bed depan tv di ruang tamu. Takde toto takde masalah, ambik jer comforter jadi tilam untuk diorang. Budak² ni ok jer. Redha jer sebab dah happy. Hehehehe.

Silalah jamu mata dengan fasiliti di Zen Home ni yer.







Di i-City ni memang ada banyak homestay. Kalau SOHO memang ada kaunter kat basement parking untuk ambik kunci. Yang Zen Home ni diorang tumpang ofis Qudos Homestay. Masa cal owner tu macam bukan Malaysian jer Englishnya. Mungkin foreigner atau Singaporean.

Ofis Qudos Homestay. Rate agak mahal sikit berbanding Zen Home dan takde di Agoda.

Siapa yang pernah ke i-City taulah banyak apartment kat area i-City tu sendiri. Zen Home ni terletak di blok Parisien ni. Turun bawah dah i-City. Jalan sikit ada jambatan yang link ke Central i-City (shopping mall baru yang ada Sogo). Tapi masa kami sampai ari tu Sogo tak bukak lagi dan Central ni memang baru je soft opening 26 Mac 2019. Memang baru sangat lah. Kereta park jer kat parking Zen Home di level 5. Kami stay level 15. Semuanya pusing² situ jer takyah ke mana-mana. Memang nak main kat i-City jer pun.

Zen Home di tingkat 15, blok D (Parisien)

Ni lah antara blok-blok apartment di I-City. Pemandangan dari Central i-City. Parisien TOwe di belakang blok depan tu sebab homestay kami menghadap jalan utama dari Seksyen 7 nak masuk ke Central & i-City. Nampak tak bridge tu? Bridge tu lah yang menghubungkan apartment dan Central. Yang nak shopping bolehlah teruskan niat murni, yang nak berjimba bolehlah terus ke i-City park kat situ. Happening sangat kalau staycation kat area ni.


Nak carik homestay di i-City boleh la try Zen Home ni. Cercari kat Zen Home di Agoda. Nak pergi Sogo pun dekat. Sesuai untuk nak lepak dan family bonding dengan famili.





09/02/2019

1st time menang contest di FB

February 09, 2019 1 Komen

Tadaaaa.. Hakak menang contest!!! Yahoooo πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Suka-suka jer pun teka orang masak lauk apa mlam tadi. Tetiba menang RM5 cash. Syukur. RM5 dapat beli sebungkus nasik ayam tu. Konyanggg. Hehehe.

Apapun, thanks Mama Mel πŸ’• sebab santai² buat contest 🎁


12/03/2018

Day 12: My Shoes

March 12, 2018 0 Komen

Lamak dah sik da kasut favourite.. yang nyaman dipakei... santai
Dan yang penting rasa muda πŸ‘§
Hahaha πŸ˜‚

Murah jer kasutnya
Beli di Cotton On
Kotor.. basuh.. kotor... basuh
Kotan tek sayang nak buang
Nak carik yang kedak ya agik blom jumpa gik
Ada jumpa ala² ya tapi bertali
Encik Suami madah.. carik yang sik bertali nyaman kitak makei
Main rasok ajak
Aoklahhhhh

Maka.. lom ada kasut k berjalan yang nyuruh mak anak 4 rasa muda
Ahahaha.. silakan tetak besar πŸ˜‚πŸ˜πŸ˜‚

11/03/2018

Day 11: Flowers

March 11, 2018 0 Komen

Selalunya perempuan sinonim dengan bunga
Tapi.. saya sik berapa minat bunga
So sik tauk nak cerita apa pasal bunga

Post pun dah lambat
Macam sik sempat jak nak curi masa
Malam pun gia.. ingat nak update tapi dah tertido πŸ˜€

So pendek cerita kitaaaa....

10/03/2018

Day 10: Close Up

March 10, 2018 0 Komen

Gambar 2 minggu yang lepas.
Close-up pipi si abang kena ramus si adik.
Tedah abang.. kalah juak oleh adik.
Mala jadi mangsa adik.
Tujuan gambar diambik sebab nak mereport dengan nenek sidak πŸ˜‚πŸ˜‚

09/03/2018

Day 9: Something New

March 09, 2018 0 Komen
Apa yang new nektok?
Macam sikda jak
Yang terbaru dapat jemputan jadi Exco PIBG
Dan saya sahut cabaran ya
Ya jak lah kot
Lain² macam samaaaaaa jak
Mendatarrrrrr jak

Kenak saya nerimak cabaran ya tek?
Ngenang.. apa sumbangan saya tok dengan komuniti
At least ada juak sumbangan untuk anak² di sekolah

Pasya..
Sokongan dari bapak kesayangan juak
Nya madah.. macam kitak orang tok
Mun ada chance nak join aktiviti pakei masyarakat, join jak
Masuk PBB kah.. erkk πŸ˜•

PBB? Memang tak lah.. hahaha
PIBG jadi lah
Ada juak sumbangan dengan anak² sekolah
Pengorbanan masa? Belom tauk lagik
Insya Allah.. akan dibahagi juak sama rata

Doakan Kakmim k πŸ’ͺ😍


08/03/2018

Day 8: Childhood Memory

March 08, 2018 0 Komen
Bercerita kenangan masa kecik.. rasanya sik akan pernah abis
Tapi cerita yang selalu dicerita dengan anak² ialah cerita saya masa cuti sekolah
Dolok mun cuti sekolah sik pernah lekat di umah
Time tok zaman sekolah rendah
Awal pagi dah bangun... mandik.. pegi ngaji
Ngaji mun dapat turn no 1 ya lah paling best
Tapi walaupun turun paling awal tapi saya juak yang salu balit aher
Kamek orang ada geng yang akan nolong Guru dengar miak ngaji
Sebab umah Guru mek orang nang rami miak ngaji
Mun sikda urang nolong... siktauk lah kol berapalah sidak nak abis ngaji 😁
Lepas abis nolong Guru.. miak dah balit semua... geng kamek orang akan bersapu rumah gik
Yah... rindok ati berkawan² bah
Guru ada berjual sidak jajan juak.. mun ada miak berbeli kamek orang juaklah nolong
Bizi nak? πŸ˜‚
Dah berkemas bersapau Guru ngajak minum pagi
Lepas minum berbasuh gik lepas minum tek
Pasya baru balit umah... dalam kol 10-10 sengah pagi gia
Lom abis gik aktiviti koh πŸ˜€
Balit umah sekadar nak makan tengah hari
Selalunya nolong bapak berpotong sayur
Kenak bapak?
Bapak saya keja syif so memang masa banyak ngan Bapak
Mak keja.. hehehe

Dah makan... kemas umah lok
Pasya turun umah Guru agik
Belajar tahtim gik
Tauk sik tahtim?
Ala.. mun urang khatam quran ya.. ada urang macam nasyid ya.. haa... ya lah tahtim
Bizi bah team mek orang
Mun cuti sekolah nang tiap minggu dibook urang
So di umah Guru nang ada jadual umah yang akan dipengilan
Kekadang Guru pilih juak sapa yang pegi sapa yang sik
Sebab ada juak mintak sikit jak urang.. so sik dapat nak diembak semua πŸ˜…
Abis tahtim... pas Asar... sambung ngaji agik
Hahaha... masa cuti sebolah ngaji 2x sehari bah
Rindok ati

Ari Sabtu salunya akan pengilan umah urang khatam tek
Kiranya macam raptai lah tek
Ari minggu baru ari sebenar

Gialah cuti sekolah saya dolok
Tok zaman darjah 4 darjah 5
Nang best jak rasa hidup
Sikda benda lain dipikir

Darjah 6 saya dah pindah dari kampung
Diam di perumahan sik meriah diam di kampung
Dan darjah 6 pun dah stat gago kelas tambahan di sekolah
Nak UPSR
Nang tiap ari kelas tambahan
Balit sekolah jalan kaki gi umah nenek
Hehehehe

Ya lah antara childhood memory yang saya suka cerita ngan anak²
Sebab sik merasa jalan kaki ke sekolah
Berujan berpanas
Pasya bermain di umah urang
Makan minum umah urang.. nang mancai jak rasa πŸ˜„

Sikda nemu gambar lain masa gik kecik
Tok jaklah nemu di FB 😎


Tapi sik ingat juak berapa umur masa dalam gambar ya
Mun sik 4.. 5 tahun kali
Saya dan kazen saya.. biak setahun jak mek 2
Nya pun antara yang kompom ada dalam childhood memory saya 😍

Ya jak lah kot cerita zaman gik kecik
Banyak gik cerita lain
Main di sekolah
Gugok parit
Mintak derma Joggaton
Macam²lah... hehehe πŸ˜€

06/03/2018

Day 6: Favourite Color

March 06, 2018 0 Komen
Nude color
Tauk camne rupanya?



Actually suka gilak kaler camya
Coklat dan setone dengannya
Ok.. ya untuk kasut or baju

Tapi saya salu menafikan kaler yang saya suka
Sebab maok colorful
Sikmoklah asik kaler ya jakjak
Hidup tok mesti ada variasi bah πŸ˜‚
Dan.. semestinya hidup mesti ada pilihan πŸ˜‰

05/03/2018

Day 5: Clouds

March 05, 2018 0 Komen

Dan hari ke-5 bercerita tentang awan.
Hampir terlupa tugasan awan aritok tek.
Pagi dah ingat cuma sekda chance nemu awan yang menarik.
Nasib petang teringat.
Dah maghrib baruklah ada chance nak menyelesaikan tugasan pasal awan.
Dan.. macam ya lah awan masa maghrib tadik di area umah saya.
Subhanallah πŸ˜‹

Awan 1

Bercerita tentang awan teringat seorang blogger suatu masa dolok.
Nya suka gilak ngambik gambar awan.
Dalam entri nya macam-macam bentuk dan rupa awan.
Dan di sebalik awan ada kisahnya tersendiri.
Kisah wife nya.. anaknya.. atau tempat keja nya.
Dan saya ingat agik nickname brother ya tek 'Abah Muda'.
Tapi geng blogger nunggahnya AM.
Entah di mana dan siapa AM ya misteri sampei kinek tok.
Biasalah dolok zaman blog yang sik kenal rupa.
Tapi follow sebab cerita atau kisah di blog sidak.

Awan 2

Awan.
Dari sine datangnya.. 'Imran' jadi 'Awan'
Ya lah nama panggilan anak no 3 saya.
Kekadang 'Awan' kekadang 'Dekwan'
Lucu juak mun dikenang nama Imran pandei jadi Awan.

Awan.
Putih.. bersih.. jak rupanya.
Macam ya lah juam Awan saya tok.
Dalam 4 orang anak.. nangnya paling putih.
Melepak.. dibanding dari abang kakak dan adiknya.
Pelik oo... dah no 3 baru nak mewarisi kulit Ibu πŸ˜‚πŸ˜‚

Awan 3

Part paling best ngambik gambar awan sebenanrnya dalam belon.
Nang macam cotton candy jak mun nasib bagus.. ari bagus πŸ˜‰
Dan..ya jaklah kisah di sebalik awan 😎😎😎

04/03/2018

Day 4: Something You Wore

March 04, 2018 0 Komen
Something you wore..
Hmm... sik semestinya apa yang sedang kita pakei nak?
So saya.. macam dalam gambar lah
Jenis palak simple
Bukan jenis yang suka berfesyen gilak
Simple seadanya
Tshirt & jeans dah nyuruh rasa muda dah πŸ˜‚πŸ˜‚
Oopss πŸ™Š

Tudung? Prefer yang main rasok terus
Dah malas nak bershawl dah
Kecuali terpaksa mun dah sikda yang matching πŸ˜…

Bab fesyen.. bukan bidang saya
Saya pakei barang biasa jak
Jenama sik penting
Janji nyaman ditangga mata koh

Ya jak lah.. nak nyambung lipat baju gik
Biasalah rutin ujung mggu

03/03/2018

Day 3: Something You Adore

March 03, 2018 0 Komen
Well.. well
It's call nyelepat okay
Ari tok saya agak bizi juak
Pagi ke sekolah.. meeting PIBG
Tengah hari ke kolej... ada kursus pendek
Well.. well 😁
Harus cepat before nak punch out tok

Something my adore eh?
Sebenarnya..
Saya sangat mengkagumi orang yang boleh dan bijak berbicara di depan public


Sik kesah lah untuk apa
Berucap kah.. berlagu kah.. berlawak kah
Mungkin sebab saya sik diberik bakat macam ya
Ya lah rasa bestnya mun aku pandei gia gitok

Dan.. dolok masa masih kawan² ngan Encik Suami
Bila berkarok dengan nya
Dan 1st time nya berlagu Broery ya
Hmm... alu rasa wahhh... I like πŸ˜‚πŸ˜‚
Hahaha..ibohlah tetak
Malu iols 😜

Masih rasa maok naip tapi.. dah nak kol 5
Ada date gik dengan sidak 4 di umah
Janji nak pegi Mydin... kih kih kih
Bah.. jumpa agikkkk


02/03/2018

Day 2: Breakfast

March 02, 2018 0 Komen
Hai! Bz saya minggu tok koh
Tapi akan diusaha juak nyelepat untuk meneruskan cabaran 31 Days Challenge
Walaupun bizi tapi bekfes is a MUST!
Mun sik, sik dapat nak bekerja
Manas jak jak ngan urang kelak
Perut kosong bah.. urang dimakan πŸ˜›

Dan kerana kebizian dan keberebutan
Dan pagi tadik pun bangun lambat.. 6 suku baruk sedar
Dah sedar dah kol 5 tapi badan masih kepak dan ngantuk so tidor agik
Nasib baitlah sedar kol 6 suku
Mun sik? Sik tauklah..
Apa yang sempat hanyalah goreng nasik jer ler
Untuk bekal ibu dan anak² 😁

Okay.. jangan kecam
Gambar sikda presentation
Macam dikatakan dari atas tek... bizi dan berebut
Bekfes saya ri tok nasik goreng dan air mati kata urang Serawak
Ya jak lah.. nak goreng telor mata pun sik sempat.. bergaut
Janji ada bekalan untuk molah keja.. biar bertenaga sikit
Nak? Nak?

Bah.. done day-2
Puas ati sik? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


01/03/2018

Day 1: You

March 01, 2018 0 Komen
You!
Yes.. you.. oops.. it's me 😊

Aoklah... saya πŸ‘©

Ehem πŸ˜‰
1st of all... intro lok nak??
Sapa saya... hihihi

Kisahnya tek...
Semenjak blogging banyak dah nick yang saya pakei
Masa mula² dolok makei nickname 1. 'nagacute'
Pasya 2. 'Ms Chrome'.. seingatnya tok masih single
Pasya dah beranak makei nick 3. 'Ibu Iman'
Pasya nektok prefer ke 4. 'Kakmim' gik

Bah... flashback lok kitak orang sia
Camne kitak orang kenal saya dolok
Dari nick apa?
1?
2?
3?
4?

Baiklahhh... saya memblog dari muda sampei ke tua koh πŸ˜‚
Kenak saya madah gia?
Sebab dari saya single.. muka berjerawat.. kurus kerin
Sampeilah nektok...
Dah tua... muka berjeragat... dan ada lah juak sikit isik dari dolok 😁
Tapi lom juak tahap gems πŸ˜…

Dolok single... nektok beranak-pinak dah
4 dah anak empunok saya oi
Encik Laki saya nektok nun jauh di melaya nun
Apa kata urang nektok tek? PJJ
Haa.. PJJ... dolok baca jak cerita urang PJJ
Nektok dirik pun dah merasa
Dari tahun 2016 dah berPJJ

Sebab mula berisik blog dolok?
Ya la tek.. konon nya nak pakei kenangan lah
Sebab stat saya crazy gilak ngan blog zaman nak kawen (2008)
Semua checklist tulis lam blog
Pasya dah pregnant gia juak
1st pregnancy jak lah
Lepas no 2 alu kurang
3 dan 4 agiklah.... x ada langsung cerita lam blog πŸ˜‚
Adalah juak kali.. tapi sik banyak
Sik macam kisah pregnant anak bungas kata urang
Sampei Iman 2 tahun gik masih aktif berblog
Lepas ya dah alu kurang dan makin kurang

Ya lah serba-sedikit history saya berblog koh
Dan nektok try balitlah nak aktif agik
Nang mencabarlah juak nak aktif sebab sik banyak masa nak menaip nektok
Ada jak kerja
Keja nektok pun sik macam dolok
Kenak kah dolok macam banyak jak masa nak update blog tok
Nektok.. rasa nyaman gik nak ngepos ke FB & IG kali
Atau.. dah malas dah 😜

Makanya setel cabaran 1 dari Vivian
Ada 30 igek gik cabaran dari nya

 Bah.. apa cerita kitak tek????

Eyh..aoklahhhh
Show off gambar saya anak beranak lok


Bah.. kitak orang yang membaca... dan yang mengupdate blog juak
Selamat berblog kembali semua & semoga rajin berjarah di sitok sebulan tok πŸ˜πŸ˜€
Daaa.. 😘




20/02/2018

Should I Ngerepak Dalam Hati?

February 20, 2018 0 Komen
Seorang rakan blogger nak buat comeback. Bukan seorang tapi dia ajak ramai². Komuniti yang dulu² tu. Komuniti blogger Sarawakian. Dan semestinya Kakmim teruja! Kalau tak teruja takdelah letak teaser poster seperti kat bawah sana tu.

Dan.

Kakmim masih tak buat keputusan lagi nak blogging dalam bahasa standard or bahasa Serawak. Kalau BM baku opkos ler skema tahap mahadewa. Kalau bahasa Serawak memang sesuai dengan tagline "Ngerepak Dalam Hati"

Dan.

Masih belum ada idea lagi.

Dan.

Perlukan cadangan.






30/11/2017

Mencari 'SYIMAHZ'

November 30, 2017 0 Komen
Ah.. sudah! Dok mencari pulak. Bila dah selalu lepak kat sini dok mencari pulak geng² blogger lama. Ada yang dah tak ingat pun link diorang. Apa kabar lah agaknya ye diorang. Entah ingat ke idok diorang kat kakmim ni. Nama pun dah tukau² dah ni. Hahaha.

Rasanyalah dulu kakmim memang guna nama IBU IMAN jer. Rasanyalah. Tak pasti pulak kalau ada guna nama lain. Hahaha. Tapi zaman muda remaja dulu memang guna NAGACUTE. Zaman jadi naga tu memang zaman kegemilangan lah. Siap ada blog untuk orang download lagu plak tu. Gigih benar zaman tu. Memang memblog jer kejanya. Download lagu Indon plak tu. Memang time tu lagu Indon tengah ngetop. Hmm... kenangan².

Yang pasti member blog dulu² ramai yang dah jadi member FB. Ada yang selalu jumpa, ada jugak yang masih kenal di alam maya je, tak pernah jumpa live lagi.

Tapi kan.... ada sorang blogger ni. Blogger zaman kakmim tak kawen lagi, zaman jadi naga lagi, namanya SYIMAHZ. Memang teringin sangat nak contact dia balik. Dah try email tapi failed. Blog pun dah tak ingat dah. Tak ingat plak sejak bila lost contact. Tapi dulu kitorang selalu share masalah kat blog, selalu komen² tapi memang tak pernah plak sampai bertukar² no hp.

Kalaulah SYIMAHZ ada terbaca blog ni. Pm kakmim ye. SYIMAHZ atau dulu suka panggil nama manja SYIM. Rasanya tua 2-3 tahun daripada kakmim.

SYIM... rindunya kat syim!! 


16/06/2015

Servis Murah Design Cover Page FB

June 16, 2015 0 Komen
Tadaaa! Blog berwajah baru sudah. Mekap-mekap sikit.. touch-up, touch up. Ok lah ya nak? Lejuk juak nangga sama jak dari tahun ya tek. Kedong malas nak molah kerja, jadilah kerja di blog tok. Ahaha. 

Sik lamak gik posa ooo? Makin cepat jak rasa masa berlalu. Banyak benda nak dikarang dalam blog tok, pakei baca dudi ari, tapi malas koh. Ya lah susah mun malas. Semua sik menjadi. Tapi kerja opis jadi oi! Kerja di sitok jak sik jadi. Sik penting juak nak oo? Sik apalah.

Eh, kedong seminggu 2 tok saya malas nak ngagak kerja hakiki. Bukan apa, malas nak nyuruh otak berfikir jak, jadilah kerja-kerja di AI. Adalah juak beberapa cover page FB kawan-kawan yang dah dipolah. Mun maok boleh jak komen or PM saya, saya boleh design pakei kawan-kawan. Tapi ada servis cas lah. Hehehe. Pakei cover GST. Hihihi. 

Antaranya ialah:

Page Shaklee

Page Shaklee

Page Butik Muslimah

Page Homemade Pizza

Page Shaklee

Eh, baruk perasan. Rupanya banyak page  Shaklee duhal. Ada gik 2-3 orang masih KIV sebab sidak masih belum cukup material pakei engkah di cover page. Yang siap tok semua yang material sedia ada.

Untuk page Kolej dah banyak juak dah dipolah. Ya lah best jadi Admin sukati jak nak nukar cover page ekot mode semasa, bak kata boss. Nasib juak saya tok pandei molah nak gitok nak? Macam sik lamak gik nak posa, cover page pakei posa udah ready dah. Hihihi. Cuma untuk Gawai ria sik terpolah sebab time ya audit MQA masuk ke Kolej.

Aoklah, pakei mengabadikan poster blog lamak, ya nya dibah tok:

Poster blog sebelum tok
Bih kurang jak nak dengan yang baru tok, sebab saya suka ngan gambar profail rempuan ya. Tang ada unsur-unsur seksi dan menyaspenkan jak. Ahahaha. Tapi blog saya baru tok lebih besar layoutnya. Kali mata tok dah sik berapa nak nampak kali. Maklumlah umur makin bertambah. Hihihi.

Ya jak lah lok.  K bai.