Follow Us @soratemplates

Showing posts with label IMAN. Show all posts
Showing posts with label IMAN. Show all posts

08/02/2019

Persiapan Untuk Pasukan Beruniform Pandu Puteri

February 08, 2019 0 Komen
Pejam celik si #anakno1 dah tahap 2 dah tahun ni. Dah darjah 4. Ertinya dah kena pilih pasukan pakaian beruniform di sekolah. Memandangkan Ibu dulu Tunas Puteri makanya daripada cerita-cerita Ibu si #anakno1 pun terpengaruh nak join Pandu Puteri. See?? Hebat tak kuasa pengaruh seorang Ibu. Hihihi.

Iman cakap cikgu kata beli baju uniform di HQ Pandu Puteri. Yang dijual di kedai² tiruan, logo salah. Ye lah, Ibu layankan aje. So hari ni kami pergi berdua ke sana. Masa Ayah ada hari tu lupa plak nak pergi. Al-maklumlah Ibu ni buta jalan sikit. Hahaha. Tadi pun guna Waze pergi. Area tu tau tapi spesific tu yang tak tau tu yang kena SOS Waze jugak. Hahaha.

Ada cerita jugak ke HQ Pandu Puteri ni. Walaupun guna Waze tapi failed jugak. Apuuu. Punyalah Ibu masuk ke kawasan perumahan kenapalah tak jumpa bangunan HQ ni. Padahal bangunannya seketul gedabak kat tepi jalan jer Ibu boleh tak perasan. Selalu lalu kot tapi ye lah tak tau kenapa tak ingat. Hihihi. Sampai tertido orang yang nak beli baju Pandu Puteri Tunas. Hihihi.

Nasib baik sampai staf tu memang sangat membantu. Iman pun blur baru bangun tido disuruh testing saiz baju. Hahaha. Ibu excited ni nak oi!!


Lepas tu staff tu tunjukkan lokasi lencana² yang patut dijahit di baju. Wajib ambil gambar ni memang tak ingat nanti dah sampai kat umah. Dulu zaman Ibu manade banyak lencana macam sekarang. 


Selain tu, buku-buku pun complete sekali beli di sana. Tak payah lah nak mencari lagi di mana-mana lepas ni. Senangggg.


Total semua ni semuanya RM87.20 sebab tolak seluar. Seluar sekolah biru tua ni ada banyak sebab si #anakno1 ni ke sekolah pakai seluar. Kalau dengan seluar RM100 lebih jugak kata staff tu tadi.


Lega dah Ibu kelengkapan si kakak dah complete. Cuma baju silat si abang pulak ni belum ada stok lagi. Lepas raya cina ni mungkin baru ada stok saiz paling kecik kot. 


Ini haa Pandu Puteri Ibu. Hehehe. Lepas ni ikut Ibu gi ofis dulu sebab alang-alang kalo nak kena hantar balik umah. Hehehe.

Next misi baju silat pulak. Yeeehaaa!!




21/02/2018

Happy 6th birthday, Irfan Mustaqim!

February 21, 2018 0 Komen
Awas! Ini post terkebelakang ๐Ÿ˜€

Since dah lama tak memblog kan.. paham² je lah
Bila dah start balik rasa macam banyak sangat cerita yang nak share
Cerita lama² pun nak share..
Ini semua FB punya pasal lah... kalau FB takde memang semua dah ada dalam blog ni
Hihihi.. Fb plak nak disalahkan kan?

12.02.2018 genap 6 tahun anak lelaki sulung Kakmim (anak ke-2 tapi sulung lelaki)
Irfan Mustaqim nama diberi.
Time bersalinkan si Abang lah Kakmim merasa pengalaman bersalin secara normal
Untuk kali pertamnya!! ๐Ÿ’ช
Yeahh!!

Tahun ni Abang dah di PASTI bersama adiknya si Imran & 2 orang sepupu.
Macam biasa masa birthday memang akan celebrate di sekolah jer.
Kat umah makan ² biasa jer
Tahun ni 1st time sambut di PASTI
Tahun² sebelum ni di sekolah lama... Tadika Cilik Cerdik

Abang ni jenis bukan demand
Macam biasa kek diorang memang customised
Memang kawan Kakmim yang akan buatkan
Tapi bila ditanya Abang nak kek apa.. kek PASTI pulak
Adoi.. Kakmim memang takde idea dah nak buat kek apa
Last² kek Boboiboy jer ๐Ÿ˜€
Kakmim gitau jer dengan Dedek (adik Kakmim) untuk edit nak buat edible image
Bagitau Boboiboy je.. dengan saiz kek
Then.. jadilah edible image untuk birthday Abang

Lepas ambik dari umah BFF Kakmim.. terus jer snap.. nak antor pi skolah


Alhamdulillah.. cikgu pun sporting
Dapat jugak pic masa di sekolah

Abang.. muka jambu.. hihihi

Tengok girl di sebelah.. itulah BFF Abang.. Aya..  Abang & Aya adik beradik susuan
Abang & rakan-rakan di PASTI

4 serangkai yang tak dapat dipisahkan.. dari taska hingga ke tadika masih bersama

Bulan 4 nanti ada lagi celebration di PASTI.
Tungguuuu!!! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜



26/11/2015

#throwback: Baby baru 2.8.2015

November 26, 2015 0 Komen

Alhamdulillah.. masuk minggu ke-2 dah berpantang. Sik sangka baby keluar awal agik! 37 minggu! Sama macam abang Imran Mudzaffar juak. Dan yang paling best, baby Idlan lahir sama dengan birthday Ibu! Nang sik disangka-sangka.

Syukur Ya Rabb.. kerana memudahkan semua urusan kelahiran cahaya mata ke-4 kami.

Kronologi kelahiran baby Idlan Muhaimin (2 Ogos 2015, Ahad bersamaan 17 Syawal 1436H)

5.30 pagi: Sakit perut.. yang lain macam.. rasa macam sik nyaman ati jak.. macam mok beranak jak... so kiralah selang sakit... 10 minit! Sah... nang contraction. Tapi kali tok sikda cemar apa-apa. Sambil layan contraction sempat juak nyesah barang. Barang-barang baby sik jadi sesah. Ada yang lipat terus packing dalam beg hospital. Baruk nak packing beg ke hospital.. you you

7.00 pagi: Cal mak suruh Zila ke umah sebab dah sakit perut. Mak nanyak barang dah kemas lom? Huhu. Tengah ngemas la tok, hehehe. Iboh mare mak. Sik lamak pasya Miza pun datang. Berloyar-loyar lok. Mak pun datang juak ngan Zila. Contraction dah selang 8 minit. Baru gago nak mandik, sambil embak jam juak nak ngira gap contraction.

8.00 pagi: Makan minum lok before turun hospital. Nasib Mak sikda molah air kopi, pakei sulak kata urang pun. Hehehe. Lupak nya kali. Miza embak ayam paprik. Makan sikit jak sebab nahan sakit.

8.30 pagi: Gerak ke SGH. Jalan clear tapi banyak juaklah keta. Ayah sidak ngembak laju bila madah contraction dah selang 5 minit. Carik parking, syukur ada sebelah klinik pakar. Decide jalan ajak sikmok wheel chair mudahan mojor joros.

9.15 pagi: Sampei di Labour Ward, tingkat 4, nait lif emergency. Sampei di wad sikda urang. Syukur agik. Nurse terus entertain tapi sik register terus. Syukur eh sebab sikda urang, mun urang rami kompom stress bila kita lambat dilayan.

9.30 pagi: Masuk dalam, nunggu doktor gik cek VE. Dekat nak pukul 10 baruk doktor nunggah masang CTG & cek VE. Baruk 2 cm kata doktor. Tunggu sekejap katanya sebab mok confirm sorang doktor gik cek VE 2 cm.

10.30 pagi: Masuk gik sorang doktor cek VE. Dah 5 cm katanya. Tolak masuk Labour Room terus. So doktor sorang tadik ambik wheel chair dan saya terus ditolak ke LR. Sampei di LR baru nurse gago nak register. Berik jak IC dengan nya. Laki kamek ada di luar. Ok kelak kamek suruh nya regiater lok, kata nurse. Dalam LR doktor berik baju suruh tukar. Ok.. layan.. masih dapat tahan contraction. Pas pakei baju disuruh gurin. Gurin jak lah sebab dah ada rasa nak push dah. Pasya nurse midwife gik masuk. Doktor gago indah nanyak ada asma ke sik. Pasya gago set line nak masang drip. Dahlah doktor ya lombot. Dah cucuk tapi darah sik keluar. Nurse MW pun dah nyuruh cepat sebab nangga muka saya dah ngerisang. Bila sik juak dapat saya gik manas. Cepat kit doktor! Alu nurse gik set line, baru kuar darah. Dahlah doktor ambik darah ya lambat. Kena anok nurse MW agik doktor ya. Tetiba rasa nak kemeh terus keluar air ketuban. Paduhal ya rasa pecah air ketuban. Terus nurse MW suruh push. Last nya cek VE baru 7 cm. Tapi saya dah sik tahan. Nurse madah rambut baby dah nampak push jak terus. Ok saya push. Pasya nurse MW padah push agikkkk... 1 push yang panjanggg... ok kata saya... bismilahirrahmanirrahim... pushhhh... pasya nurse MW madah ok dah. Baby dah kuar. Nurse lain nangga jam. 11.12 pagi

Syukur. Terima kasih Allah dah mengabulkan doa saya. Permudahkanlah kelahiran anakku kali ini. Allah perkenankan. Syukur alhamdulillah.

Makseh juak semua kawan-kawan dan saudara-mara yang mendoakan saya mojor joros beranak. Nang mojor joros. Hadiah di hari kelahiran saya yang ke-34 juak.



19/06/2015

Keistimewaan oat sebagai makanan utama bersahur

June 19, 2015 0 Komen
Assalamualaikum!

Selamat berpuasa di 2 Ramadhan. Alhamdulilah 1 Ramadhan berjaya dilalui dengan tenang dan lancar. Adek Baby pun alhamdulillah, berpuasa penuh semalam. Kakak Iman pun macam tu jugak. Syukur. Dan tahun ni merupakan kali ke-2 Kakmim berpuasa di trimester ke-3. Mudahan dipermudahkan sehingga ke penghujung Ramadhan kelak.

Hari ni hari ke-2 bersahur. Kalau diikutkan tahun lepas, sahur kami sekeluarga on-off. Selalu jer terlajak. Tahun ni harapnya tak lah. 

Hmm.. apa untuk bersahur? Hari pertama semalam makan nasi berlauk, ayam masak merah dan kacang panjang tumis kicap. 


Ayam masak merah, Kakmim style, semestinya tak pedas

Kacang panjang tumis ayam berkicap

Masak untuk dinner sekali dengan sahur. Ayam masak merah pun permintaan si anak dara. Pagi tadi pula bersahur dengan nasi putih dan sambal udang kering je. Dan mengejutkan, berseleranya makan macam ni! Tapi memang dah diduga pun sebab sambal ni memang signature family Kakmim dan memang selalu menjadi pembuka selera. So next, rasanya nak makan benda yang simple lagi, Macam telur goreng? Hmm...

Telur goreng selalunya memang lauk utama semasa bersahur, Sebabnya memang tak berselera nak makan time pagi-pagi buta macam tu. Tapi kesian pulak dengan kakak Iman kalau makan telur goreng setiap hari. Dan perancangan lepas ni akan ikut menu kakak Iman ler jawabnya.

Tapi.. Kakmim terasa nak cuba sesuatu yang baru. Yang tak pernah dicuba sebelum ni. Selalnya kalau bersahur memang akan makan nasi. Paling tak sempat pun makan kurma. Pasni Kakmim nak try makan oat pulak. Kenapa oat pulak?

Cuba tengok ranking tu?

Haa..kenapa oat? Apa istimewanya oat ni sampai ia di ranking pertama makanan paling mengenyangkan untuk berpuasa.

Keistimewaan Oat

Oat  mengandungi serat yang membantu memperlahankan kadar penghadaman nutrien dalam makanan. Ini memastikan semua nutrien dalam makanan digunakan oleh badan serta mencegah masalah ketidakselesaan perut seperti sembelit dan buasir.
 
Ia mengandungi lebih banyak kalsium, protein, magnesium, zat besi, zink dan vitamin E berbanding makanan bijirin lain seperti gandum dan rai.

Salah satu kompenen penting di dalam oat iaitu Beta-Glukan yang mampu mengurangkan kadar kolesterol di dalam badan. Ia terdiri daripada serat yang mudah larut di dalam saluran pemakanan dan menghasilkan lapisan seakan-akan agar-agar (gel) yang bertindak mengumpulkan kolesterol berlebihan bersama-sama bahan seakan-akan kolesterol.

Oat juga boleh memberikan perut berasa kenyang dalam masa yang lama. Menurut Panduan Diet Malaysia 2010, separuh daripada pengambilan bijirin penuh harian terdiri daripada bijirin penuh, iaitu 2-4 saiz sajian sehari. Jadi jika anda berasa mengantuk dan hilang tumpuan terhadap sesuatu kerja yang memerlukan berfikir seperti belajar, ambillah oat sebagai makanan yang mampu memberikan anda tenaga dan khasiat yang anda perlukan.

Kan? Dulu masa sekolah selalulah jugak breakfast oat bila mak buatkan. Lepas tu bila semakin dewasa jarang-jarang dah makan oat. Ada pun bila teringin jer. Lepas ni nak kena beli stok oat la. Dulu semasa berpantang memang stokkan oat untuk breakfast tapi selalu jer tak habis sampai ler expired. Membazir betul. Nak try test uji Kakak Iman makan oat jugak. Nak tanya dia mana yang lebih mengenyangkan dan memberi tenaga sepanjang hari berpuasa. Hehe.


14/04/2015

My Triple IMAN

April 14, 2015 0 Komen
  • Iman Madihah
  • Irfan Mustaqim
  • Imran Mudzaffar
Kesayangan dan cinta hati Ayah dan Ibu. Macam-macam ragam anak yang 3 orang ni. Setiap daripada mereka berlainan perangai dari kecik lagi. Ada jugak yang lebih kurang sama tapi kebanyakannya memang tak sama lah. Baru 3 orang kan? Bayangkan mereka yang mempunyai anak 6-7 orang. Mau tak pening dibuat melayan kerenah anak-anak. Yang 3 orang pun dah macam apa kalau pergi outing. Tapi tetap jugak Ayah dan Ibu bertabah membawa mereka outing. Kalau tak, jarang tengok dunia luar lagilah haru. At least dah biasa okay ler jugak, walaupun fenattttt.

Sekarang bila dah agak berusia kot, atau anak dah ramai, atau malas? Jarang sangat dah nak ambik gambar kalau outing. Dulunya masa zaman si Kakak, outing jer ambik gambar, untuk letak kat blog, kononnya. Sekarang, nak up di FB pun maleh. Hehehe. Mungkin faktor umur lah kan? Hahahaha. Ye lah zaman kegemilangan dulu-dulu dah berakhir. Sekarang zaman reda sikit dan senyap. Hahaha.

Baiklah, sementara ada gambo diorang adik-beradik, haruslah dishow off di sini. Sebelum external tu tamat tarikh luputnya, at least ada jugak kenang-kenangan di awan-awangan di sini. Layannn...















Hehehe. Hambik kau. Bukan selalu pon nak menghapload gambo budak-budak ni. Dan mereka inilah penawar hati kami suami isteri, The IMANs.



Imran Mudzaffar

April 14, 2015 0 Komen
Perasaan sekarang hanya nak update blog. Terasa lama sangat tak menaip di blogger. Sekarang, taiplah apa nak taip. Hmmm...

Ya. Sebenarnya saya jarang menulis pasal anak ketiga saya di sini. Kesian Imran. Mungkin itulah agaknya bila dah ramai anak. Anak yang pertama banyak sangat pulak ceritanya, yang kedua makin sikin dan yang seterusnya makin berkurang. Esok Imran Ibu dah setahun, 15 April 2015. Cepat jer masa berlalu. Umur Ibu pun dah meningkat. Tahun ni Ibu 34. Ya! 2015 -1981. Semakin menghampiri angka 40. Alhamdulillah cahayamata dah 3 orang. Amanah Allah tu. Ya Allah, permudahkanlah perjalanan kami sekeluarga.

Baiklah sebenarnya sempena ulangtahun Adek yang pertama esok, Ibu nak upload gambar Adek banyak-banyak kat sini. So far takde perancangan lagi untuk birthday Adek. Kan? Nampak tak di situ? Masa Kakak dulu memang takde sambutan sebab masa tu kami tengah travelling ke Utara, masa Abang, ada buat makan-makan sikit di umah. Adek pula, so far belom plan apa-apa. Takpe, Ibu tempek gambar Adek kat blog dulu lah.

Gambar ni diambil bulan lepas, Mac 2015. Tengok mimik-mimik muka Adek dari masam ke senyum. Senyum sebab dah berjaya meneran. Hehehe. Rindu Adek









Kalau rajin Ibu tempek lagi muka Adek di sini. Hehehe.


26/01/2015

Yang tertulis untuk permulaan 2015 keluarga The IMAN's

January 26, 2015 0 Komen
Baeklah.
Entri ke-2 untuk 2015.
Sebenarnya Kakmim agak 'blur' setelah bercuti rehat menjaga anakanda yang sakit selama 4 hari.
4 hari bekerja dan 2 hari hujung minggu.
Hah, hambek kau!
Sebab tu otak masih ke laut ni.

4 hari bercuti di awal tahun?
Hmm... macam bukan petanda yang baik.
Tapi, apa boleh buat, terpaksa jugak kerana anakanda ku terpaksa admit ke SGH.


Kesian tengok si kecik terlantar macam ni.
Mulanya demam, batok, tak aktif, semput.
Dan akhirnya 'check in' di 'hotel' yang beribu-ribu bintang.
Kerana jangkitan paru-paru.


Pandangan yang menyedihkan sesiapa yang melihatnya.
Drama king jugak anak Ibu ni kan?
Tapi.. macam tu lah keadaannya masa mula-mula di hospital.
Tak aktif dan bad mood.


Kesesakan nafas dan salur pernafasan yang agak kesempitan memaksa anak bujang Kakmim ni di'neb' 4 jam sekali masa mula-mula admit. Dan bila hari ke-3 dan seterusnya dikurangkan ke 6 jam sekali. Masa neb ni lah masa yang paling mencabar. Saat Ibu perlu 'berlawan' dengan si kecil yang takmo dineb. Tengok je bendalah neb tu dia dah meraung. Memang fobia sangat tengok bendalah tu.


Masa ni hero kecik ni dah semangat sikit nak makan. Mula-mula tu memang takmo makan. Menyusu botol pun susah, nak kena paksa. Nak 'melekat' dengan Ibu je dia. Anak manja ni, Imran Mudzaffar.


Sehari sebelum discaj. Dah ada mood sikit nak bermain, tengok-tengok orang. Tapi muka serius tetap maintain especially kalo doktor dan nurse datang melawat. Hehehe.


Kronologi:

  • Isnin (19/1/15) - Balik dari kerja, BS cakap Imran lemah, asik tido, bernafas kuat. Malamnya 8.15 baru gerak dari rumah Mak pergi ke Poliklinik. Rasa macam tak sedap hati jer nak tangguh ke keesokkan harinya. Condition makin lemah dan tidak aktif.
  • 9.15 malam - Tiba di A&E, SGH. Pergi neb di yellow zone review doktor. Doktor suruh x-ray. Review x-ray lung tak clear. Sah! Kena admit malam ni.
  • 11.00 malam - Admitted di Wad Paed 2B. Kali ke-3 Ibu 'check in' di wad ni. Dulunya masa si abam Irfan jaundice dan demam (dehydrated) pada tahun 2012 dan 2013.
  • Selasa - Rabu - Khamis - Rutin, neb, antibiotik, drip IV, oksigen
  • Jumaat (23/1/15) - Dibenarnkan discaj pada pukul 4.30 petang. Tapi jam 6 jugak meninggalkan Wad Paed 2B tu.

Alhamdulillah, sepanjang di wad, mendapat layanan yang sewajarnya daripada nurse dan doktor. Cuma ada seorang wad atendan tu (yang tukang hantar makanan tu) yang ada kerek semacam. Macam ko kerja bagus sangat la. Malas nak ingat. Tak terkesan pun. Tapi nak jugak tulis kat sini, in case kalo ada yang post sama macam tu jangan kerek sangat lah. Orang lain tak bising pun.

Hmm.. macam tu lah yang telah tertulis untuk pembuka awal tahun 2015 keluarga kami. Syukur kerana semuanya telah berlalu. Semoga anak Ibu, Imran Mudzaffar semakin sihat hendakNYA.

Orang kata tak elok tulis atau post tentang anak-anak sakit di FB. Takut ramai orang dengki ek? Tapi Kakmim nak jugak catatkan di sini untuk rujukan Kakmim sendiri di masa akan datang.

Yang baik datangnya dari Allah SWT dan yang buruk datangnya dari Kakmim sendiri.



29/10/2014

Terselap

October 29, 2014 1 Komen
Ok. Tok kisah #throwback
Mun urang Serawak madah terselap

Ari tok 29 Oktober 2014
Mun 5 tahun yang lepas, ari toklah Kakmim nyerah dirik di SGH
Apa tek nak operate
Sebab baby rilek gilak duduk di dalam nun

Awal pagi dah ke SGH
Tapi sampei jak di Mat Ward lom ada katil
Nurse madah "Pegi jak kitak kuar minum lok, kelak dah beranak sik dapat makan nyaman agik"
Oh, baiklah nurse
Sungguh baik hati mu nurse
Alu lah Kakmim dengna laki Kakmim pegi bekfes
Tapi sik juak jauh ne dijalan mek duak
Nun di Hung Hung ya ajak
Tedah... rasa pelarian jak rasa
Dah lah nak makei gelang hospital ya
Hihihi

Hmm.. yang sik best nya Kakmim sik ingat Kakmim makan apa time ya
Sik apa lah ooo...
Dah lepas minum makan apa indah
Alu nait agik ke wad
Dah ada dah katil
Alu diberik baju pink yang mahal dan kaccc gill ya
Alu dirasuk...berkemas barang apa indah
Alu laki tek balit
Alu lah Kakmim sorang dirik di wad ya
Berserah jak time ya oi!
Hahaha

Ya sehari sebelum ceaser
Esok ari (30.10) baruklah Kakmim dibelah perut
Dan baruklah officially seorang IBU

Ya jak lah tek terselap Kakmim ari tok
Cun gilak timing koh

Oklah. Daaa~


12/08/2014

Dah 5?

August 12, 2014 0 Komen
Saya rasa semua ibu mengalami perasaan ini.
Perasaan pabila anak semakin membesar.
Dulunya kecil... dikendong... diriba.
Bila semakin membesar... perasaan lain pula akan datang.

Begitu cepatnya masa berlalu.
Oh, entri kedua pada hari ini yang menyentuh berkenaan masa.
Dulunya dia masih kecil.
Sekarang tahun ke-5, dia semakin besar.
Semakin cerdik.
Semakin cantik.
Semakin comel.
Biaq pi lah orang cakap masuk lif tekan sendiri.
Kalau tak kita sendiri yang mendoakan anak kita siapa lagi kan?

Dulunya... dia bergantung dengan kita.
Sekarang.. dia semakin membesar.
Dia boleh tidak bergantung dengan kita.
Sedih pulak rasa.

Dia boleh diharapkan menjaga si adik-adik.
Dia boleh membebel dengan si adik.
Dia ibarat ibu pulak kepada si adik pabila Ibu tiada berdekatan.
Betapa anak sulungku telah membesar.


Dan dia juga semakin petah berbicara.
Pandai bergaya.
Juga suka berposing bila bergambar.
Ibu memang angkat tangan, surrender.
Ibu dari dulu memang kaku bergambar.

Cepatnya dah 5 tahun.
Nasib baik ada si adik yang copy paste si kakak.
Rindu rambut golong-golong kakak.
Rambut adik pun dah golong-golong jugak.
Bezanya si adik... lelaki!





08/08/2014

Lukisan kakak

August 08, 2014 0 Komen
Lukisan si kakak. Harap-harap nanti dia dah besar dia bukak balik blog ni dan tengok lukisan masa umur dia 4 tahun 10 bulan.


Agak-agaknya kenapa lukisan ni ada 3 karakter? Ha.. jawab jangan tak jawab.

 
Dan ini pulak lukisan apa? Senang jer kan? Ini lukisan seorang cikgu. Tapi tengoklah cikgu tu mengajar B C A instead of A B C. Hehehehe

Gambar yang 3 karakter tu? Menjadi persoalan kami adik beradik. Last-last si Ayah yang dapat merungkai persoalan karakter yang sedang angkat tangan di tengah-tengah tu.

Lukisan tu ialah Elsa (Frozen). Iman cakap dia tak reti nak lukis Elsa, tu jer dia pandai. Ok lah kan? Hahahaha

Yang 2 tu lagi? Mungkin Anna & Hans kot? Mungkin lah. Hahahahaha