Follow Us @soratemplates

20/08/2008

Scribe Fire

August 20, 2008 3 Komen
Blogging from my workstation

Hari ni hari ke-3 kolej bercuti
Tapi ramai pulak yang datang
Rasa cam meriah plak
Dengan anak-anak staf
Hehehehe

Nih first time blogging tanpa sign-in ke akaun blogger
Baru jap tadi install ScribeFire
Tapi tak reti la pulak nak guna Greasemonkey yang cumil tu kat sini

Cerita camne leh terjumpa plugin nih
Tadi pas short meeting pasal program kemerdekaan
Mood nak buat kerja pun hilang tanpa dikesan
Hilang lagi?
Ahaks

Sebelumnya dah semangat giler nak draf soalan e-bank
Takpe la, nanti la sambung
Hehehe

Pastu aku pi 1 blog ni
Scrol punya scrol dia punya entri
Terjumpa pasal ScribeFire ni
Macam menarik jer
Terus install
Dan terus try blogging
User-friendly la jugak
Tapi nak guna icon munyit tuh taktau lagi camne

Oh, ya
Blur lagi ScribeFire tu apa ke?
Nih aku copy-paste jer dari HB

ScribeFire adalah satu plugin khas dari firefox bagi anda menulis post tanpa keluar dari firefox.. Dengan sistem menulis post yang lebih kurang sama dengan interface sistem blog anda tak kiralah wordpress, blogger, blogdrive mahupun sistem blog yang lain.

psst... masih nak berkenalan dengan SribeFire


Medic Nite the story

August 20, 2008 9 Komen
Blogging dari atas katil

Sekarang 3.24 am
Terjaga dari tidur yang lena

Laptop tak off lagi
Dengan Streamyxnya yang masih on

Apalagi terus ke Dashboard Blogger

Nak story-mory pasal Medic Nite last weekend




First time join warga ho
spital annual dinner
Sangat la ramai makhluk

Bayangkan semua department di hospital

Walaupun limited (1 department ada kuota)

Tapi tetap juga ram
ai
Dan juga tak lupa

Happening!
Semuanya terserlah malam tu

Dressing... perghhh

Tak alang-alang beb

Mungkin faktor kat hospital ramai yang beruniform

So malam tu semuanya berhabis melaram

Doktor?
Aku pun tak sangka

Doktor juga punya bakat menari

Tarian pembukaan jer dah dilead oleh seorang doktor

Dr. Prem
Sangat memukau jiwa dan mata

Rancak dan bersemangat

Walaupun lagu
Hindustan yang tak glamer
Tapi melodinya yang rancak

Tetap membuatkan orang-orang kat hall tu bersuara

"We want more..! We want more..!"


Then malam tu jugak
Kitorang dihidangkan dengan live band

Live band tu pun not bad
Semua lagu diorang tau

Habis j
er 1 lagu terus sambung 1 lagu
Apalagi... staff-staff yang gila sporting tu

Semuanya menari, bergelek
Tak kira tua ke muda
Melayu, Iban, Cina
Semuanya macam melepas gian!
Muzik poco-poco, diorang menari poco-poco
Muzik joget, diorang berjoget
Muzik caca, diorang bercaca

Penuh dance floor

Sampai ada yang malas ke depan stage

Kat meja pun diorang berdansa


Pe
ngarah Hospital pun sporting beb
Dia yang bukak majlis karaoke

Siap invite staff berduet

Memang best

Aku betul-betul enjoy myself

Makan pun banyak kali serve

Sampai tak larat makan

Sayangnya digicam aku kat my sister

Nak snap piccas terpaksa guna hp jer la



psst... dinner yang macam clubbing... ahaks

19/08/2008

Mission accomplished!

August 19, 2008 7 Komen
Blogging dari kamar sepi ofisku

Semua kroni dah balik.
Tapi aku masih meneruskan perjuangan di ofis yang sunyi-sepi ni.
Chaiyok! Chaiyok!

:mGelak:

Tak sia-sia 2 hari cuti aku nih.
Job yang aku list down untuk hari ni dan semalam dah complete.

Hip hip hooray!

:mSmoking:

Berlagak sungguh ko yer munyit.
Hahaha.



Aku dah siap set question paper budak.
Alah, baru 1 paper.
Sebabnya.
Takmo guna yang sem lepas punya.
Lain-lain?
Belum terbuka pintu hati.
Wakakaka.

Tapi.
Nak kena set draft question & upload ke bank soalan pulak.

Sebelum 1 September lak tuh.
Adoi..

:mPening:

Soalan teorinya ok jugak.
Leh amik yang dari kuiz dll.
Soalan amalinya payah la.
Malas nak buat skema markah.
Munyit, ko dapat tolong aku tak?

:mRambut:

psst... lapar ler pulok, pasni nak balik! Yahoo..!

18/08/2008

Aku Ingin

August 18, 2008 4 Komen
Blogging from the office my college

Oh, hai.
Sebenarnya minggu ni kolej cuti
So takde kelas
Tapi tetap jugak pergi ofis
Buat-buat sibuk la konon

:mKipas:

Dulu
Kan aku penah ceta si dia yang gila muzik
Dan
Kerana minatnya yang mendalam dan menggila
Dia telah join 1 forum
Maka
Dia join la thread yang berkisar dengan muzik
Dia ni suka la sangat
Ye la dapat berdiskusi dengan orang-orang yang sefahaman dengan dia
Cerita kat aku, itu ini
Begitu begini
Aku pun teruja la jugak
Almaklum
Telah diuja dengan begitu hebat sekali
Aku pun join jugak forum tu
Sebagai pemerhati

:mKanta:

Biar aku tau apa yang nak respon
Bila dia start begitu, begini
Takde la kekontangan idea sangat
Hehehehe

Maka
Dia telah memperkenalkan aku dengan 1 lagu ni

Forumer kat situ yang buat sendiri
Dan
Aku jadi suka lagu tu jugak
Dia suka, aku suka
Yeay!

Aku Ingin ~ Reez

Aku ingin mencinta mu,
kasih ku , selalu
Aku ingin mendamping mu
Peluk mu kasih ku

Tapi mengapa bila ku pejamkan mata
Kau tiada
Aku ingin mencarimu dewi ku

Kau kini telah pergi
Aku kian menyepikan diri

Tapi mengapa bila ku pejamkan mata
Kau tiada
Aku masih merindumu kasih ku

Oooooooo
Ooooooooooooo

Aku ingin mencintamu
Kasih ku selalu

Aku ingin mencintamu
Kasih ku selalu
Aku ingin mendampingmu
Pelukmu ku rindu

Tapi mengapa bila ku pejamkan mata
Kau tiada
Aku masih merindumu kasihku

Kau kini telah pergi……

Nak dengar, klik link kat bawah ni ye:

Aku Ingin

Dah dengar?

What you say?

:mKening:

psst.. nak balik tapi Big Boss(BB) lak datang menjenguk

17/08/2008

Bon Voyage, Kak Za

August 17, 2008 4 Komen
Blogging from my office my college


Jumaat lepas.
The Spring menjadi destina
si kitorang.
Mas
a kaum Adam solat Jumaat.
Kaum Hawanya pulak melantak di Secret Recipe.



Sepanjang aku di kolej.
Ni la 1st time kitorang lunch beramai-ramai.
Selalunya den
gan kroni masing-masing jek.



Inilah Kak Za.

Yang nak tranfer balik ke Semenanjung.

Dah lama berkhidmat di Bumi Kenyalang.

Tibalah masanya sirih pulang ke gagang.



Kak Za spons moist choc cake ari tuh.

Tapi diinterframe oleh Shirley laks.
Ahaks.
Thanks ye Ka
k Za.



Sangat la meriah masa makan.

Macam lupa masalah kejap.

Oops...
ada masalah ke??
Hahahaha...

Lupa kerja-kerja kat ofis laa..

Tambah-tambah lagi minggu ni cuti mengajar.

:mHihi:



Kesian wait
er yang serve kitorang ni.
Macam-macam kerenah dan ragam.

Ada yang mintak tu, ada yang mintak ni.
Sabar je la dik..
.
Customer is always right

Huhuhu

:mMuka:

Before jam 2 kitorang gerak semula ke ofis.
Dah la
petang tu ada KudaP
(Kursus dalam Perkhidmatan)
Sebelum tu kena bayar dulu bil.

Terkezutnya nengok bil.


Tapi kesimpulanya kitorang sangat FULL ari
tuh.
Fuhhhh....

:mKenyang:

psst... piccas ikhsan dari Naz.. welcoming her to blogsphere.. welcome friend!

13/08/2008

Rabu yang blur..?

August 13, 2008 8 Komen
Blogging dari kamar dara ku

Hari ni kebosanan adalah berkadar terus dengan kemalasan.
Hahahaha.

:mJahat:

Pagi-pagi bila sampai ofis nampak sesuatu atas meja.



Bila tengok jer tulisan, dah tau siapa yang bagi.
My ex-student, Diana.
Thanks, Diana!
(walaupun dia tak baca blog ni)

Lepas tu 1 lagi kejutan.
My BFF pulak hulurkan 1 paper bag.
Dalamnya ada apa ek?

Tadaaa....



Sepasang baju kurung China Silk.
Bunga-bunga besar kaler merah jambu lagi.
Thanks, Naz!
(kamek tauk kitak ada baca entri tok)

Sungguh terharu sebab dia siap jahitkan manik lagi kat tangan.



Dan juga leher baju.



:mGelak:

Dan inilah BFF yang dimaksudkan.



Tersangat la kreatif bila tiba bab-bab menjahit ini manik.
Thanks Naz!

:mLove:

Tengah hari.
1 . 2 . 3 of us.
Mengulor!
Mentang-mentang 'kucing' takde.
Semua tikus keluar dari sarang.
Hahaha.

Lepas tu.
Apabila mood bekerja hilang tanpa dikesan.
1 . 2 of us.
Mengview Friendster budak-budak.
Hahahaha.
View dan komen sekali.
Komen dalam erti kata lain, mengumpat.
Wakakaka.

:mNgumpat:

Dah puas mengurangkan pahala sendiri.
Dan menambahkan pahala orang lain.
Masa untuk balik!

Hari ini hari Rabu.
Ingat nak tengok movie.
Tapi tak jadi.

:puteh_4:

psst... sori Naz I upload pic u.. jangan mare.. hehe