Follow Us @soratemplates

22/09/2008

Perkara yang aku meluat

September 22, 2008 7 Komen
Nasib baik aku tak cuci KB semalam.
Tadi sebelum kelas habis hujan lebat gila.
Macam nak ribut.
Nak balik ofis takleh, so aku stay tunggu hujan reda.
Reda jer hujan aku terus balik ke ofis.

:puteh_11:

Baru masuk bilik, kroni gitau ada berita sedih.
Besok ada meeting.

:puteh_22:

Nengok atas meja.
Ada 2 memo meeting besok hari.
Dah la besok kelas 3 jam, bila nak ganti kalo batalkan kelas.
Tak suka, tak suka!

:puteh_14:

Dah la Jumaat ada meeting lagi.
2.30 petang plak tu!
Memang nak perangkap orang yang balik awal.
Ye la, hari Jumaat last day.

Uwaaaarggghhh....!
Tak suka meeting.....!

:puteh_9:

Tolong lah.


Rupa-rupanya...

September 22, 2008 18 Komen
Jam di dinding menunjukkan pukul 4.00 pagi sebaik sahaja kami sekeluarga selesai bersahur. Rancangan Kisah Hantu Singapura yang disiarkan di Astro Ria juga baru sahaja tamat. Aku mengajak adikku untuk tidur. Sebelum tidur aku sms si dia. Tapi tiada balasan.

Entah berapa minit aku tertidur tetiba sms masuk. Si dia sudah ada di hadapan rumah.

"Jom keluar kejap, dah kat depan umah".

Aku pun bersiap ala kadar dan keluar dari rumah. Hari masih gelap. Di kala aku hendak membuka pintu kereta ku lihat, member ku, Nad, duduk di kerusi penumpang hadapan. Aiks, kenapa ada Nad pulak? Tanpa menghiraukan kehadirannya aku terus duduk di belakang.

"Jom kita minum jap." Ajak si dia. Aku diam. Dia dan Nad sibuk bercerita yang aku tidak tau hujung pangkal ceritanya.

Masa minum di kedai tu, aku terpikir kenapa ada Nad. Aku sangat pelik.

"Kitak dah sahur tek?", tanyaku kepada Nad.

"Mek 2 dah sahur tek, alu ambik kitak", jawab Nad.

Waaaaa.... bengang. :cinonet_07:

"Kitak sahur ngan Nad? Sik padah kamek?", aku terus menyerang si dia. Si dia cuma diam. Aku terus mogok. Diam takmo bercakap. Ah, aku peduli apa.

Diorang terus minum tapi aku malas nak layan. Lepas tu hari beransur siang. Aku cakap aku nak balik. Kalo diorang nak bercakap, cakap jer la tapi kena hantar aku balik dulu.

Si dia pun mengajak kami beredar. Sebelum menghantar ku balik, kami pergi menghantar Nad dahulu. Si dia memujukku. Dia memberitahu dia terlupa nak bagitau aku nak sahur dengan Nad. Aku diam tak layan. Malas. Si dia pun diam, mati kutu tak tau nak buat apa. Sedar kot sendiri dah buat salah.

"Boleh sik laju kit?". Aku bersuara, bawak kereta macam kura-kura, bebelku dalam hati. Ku kerling jam di tangan, dah pukul 6.15. Alamak, hari ni nak hantar Farhan dan Iqah ke sekolah. Lambat la nanti.

"Ei, laju la kit ooh?", aku dah tak sabar. Ku kerling jam di tangan lagi. Tetiba alarm hp ku berbunyi.

Pukul 5.30 pagi. :cinonet_46:

Ya Allah, rupa-rupanya aku bermimpi.



18/09/2008

Lazititis

September 18, 2008 21 Komen
Seperti semester lepas, aku dan kroni dilanda pelbagai sindrom kronik. Tapi yang aku takleh lupa ialah sindrom quadititis. Eii.. tolong la. Sib baik sem ni aku tak jadi pensyarah kelas. Kalo tak, tak tau la. :cinonet_13:

Semester ni nampaknya under control lagi. Tapi minggu ni aku dilanda kemalasan yang kronik. Aku terkena LAZITITIS! Lagi..? Takde mood langsung nak buat kerja. Kerja mengajar, ok lagi, under control tapi yang kerja-kerja sampingan tuh, mintak maaf mintak ampun. Aku tak berminat. Titik.

Hari ni Mr. BB ada, tak tenang sungguh perasaan ini. Dan petang ni ada mesyuarat agung Koperasi. Pulak. Bosan! Nak escape tak boleh ke?


Aaaghhh...!!!:head_14: Boringgggg.!!


Award dari Risanur

September 18, 2008 2 Komen


:head_09:

Terima kasih kepada kak Risanur kerana menganugerahkan saya award ni. Ada 2 award. Thanks kak. Terharu plak, sob sob. Terharu sebabnya saya tak pernah nengok urang utan secara live. Hehehehe. Kalo nak nengok orang utan kena gi Kem Sepilok nun di Sabah. Tapi nampaknya tak berpeluang lagi.

Dan seterusnya mengikut TnC award ni saya kena bagi award ni kepada 5 blogger lain. Tapi kerana saya sangat berbaik hati, chewah, saya nak bagi lebih la ek. OK tak? Hehehe.

Mereka yang bertuah yang saya hadiahkan award ni ialah semua senarai blogger yang ada di bloglist saya. (Sila rujuk kepada updated bloglist di sebelah)

Harap Maklum.


Here are some rules to be followed:
1. The award may be displayed on a winner’s blog.
2. Add a link to the person who you received the award from.
3. Nominate up to five other blogs.
4. Then add their links to your blog.
5. Add a message to each person that you have passed the award on to in the comments section of their blog.



Lets follow the rules :
1. Put the logo on your blog
2. Add a link to the person who awarded it to you
3. Nominate at least 7 other blogs
4. Add links to these blogs on your blog
5. Leave a message for your nominee on their blog

So, sesiapa yang baca entri ni boleh la copy-paste award ni ke blog korang ek.

:cinonet_04:



Lagi blogger ditahan

September 18, 2008 5 Komen
KUALA LUMPUR 17 Sept. - Penulis blog Kickdefella yang dikatakan pernah mencadangkan supaya bendera Malaysia dikibarkan secara terbalik semasa sambutan ulang tahun kemerdekaan negara, ditahan di bawah Akta Hasutan hari ini.

Syed Azidi Syed Aziz, 38, ditahan oleh polis yang menaiki kenderaan pacuan empat roda Mitsubishi Pajero putih dan bercermin gelap di rumahnya di Demit, Kota Bharu kira-kira pukul 6 petang.

Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar ketika dihubungi Utusan Malaysia malam ini, mengesahkan penahanan itu.

Beliau juga mengesahkan bahawa penahanan Syed Azidi dilakukan di bawah Akta Hasutan.

"Buat masa ini, saya cuma boleh sahkan setakat itu," katanya.

Syed Azidi yang juga Pegawai Perhubungan Awam Perbadanan Menteri Besar Kelantan, melalui laman blognya pernah mencadangkan agar bendera Malaysia dikibarkan secara terbalik semasa negara menyambut ulang tahun kemerdekaan.

Beliau sebelum ini pernah mengarahkan filem pendek bertajuk Lautan Biru di Waktu Subuh.

Sementara itu, di Kota Bharu, isteri Syed Azidi, Bariah Ishak memberitahu Bernama, polis yang datang ke rumah mereka menaiki sebuah Pajero menahan suaminya pukul 5.05 petang.

"Tiga lelaki, yang berpakaian preman, datang ke rumah kami dan memaklumkan bahawa mereka datang untuk menahan suami saya di bawah Akta Hasutan.

"Mereka datang dengan baik walaupun tidak mempunyai waran untuk menahan suami saya," katanya ketika dihubungi.

Sumber: Utusan Online


16/09/2008

Tempat-tempat bersejarah

September 16, 2008 10 Komen
:head_05:
Hai, kawan-kawan,

Pernah sampai ke Kuching, Sarawak tak? :cinonet_46:Tak pernah? Meh kita nengok piccas ni kejap.


Permandangan ke Kuching Selatan (1) dari Medan Pelita.


Permandangan ke Kuching Selatan (2) dari Medan Pelita.



Permandangan ke Kuching Utara dari Medan Pelita.



Star Cineplex, Medan Pelita



Sarawak Plaza



Crystal Bowl, BDC



The Spring



Padini The Spring


CT Scan Room, SGH


Raja Ayam Penyet.

Korang tau tak yang bandaraya Kuching terbahagi kepada 2 bahagian pengurusan iaitu Kuching Utara dan Kuching Selatan, makanya di bandaraya Kuching ada 2 Datuk Bandar. Bandar Kuching terletak di bawah pengurusan Kuching Selatan iaitu kawasan parti Roket, satu-satunya kawasan panas di Sarawak (term politik). Ahaks. Abaikan jer, bukan nak cerita pasal panas atau sejuk. Hehehe.

Kuching ni kan, nama jer besar tapi sebenarnya takde hiburan sangat. Kalo dating kan, asik-asik buat aktiviti yang sama jer. Konfirm. Taktau la orang lain. Tapi macam aku la, kalo dating jer nengok wayang. Kekadang sampai tak tau nak nengok cerita apa dah sebab macam semua dah nengok. Wayang kat sini ada 2 jer. Kalo tak kat Riverside Cineplex, aku nengok kat Star Cineplex. Kalo tak nengok wayang, jalan-jalan cuci mata kat Riverside ataupun Sarawak Plaza ataupun The Spring. Sekarang ni dah ada hobi baru, pergi jer The Spring akan tawaf berkali-kali di Padini. Hmm..Pastu kalo terasa nak main bowling, pergi Crystal kat BDC. Tu pun jarang ler sangat nak main bowling. Setahun sekali jer kot. Ahaks. Pastu kalo makan, tunang aku suka sangat makan ayam penyet. Sampai aku tak larat nak nengok ayam penyet tu. Kalo aku takde idea nak makan kat mana, ke Raja Ayam Penyet la destinasinya. Nasib la ko ayam asik kena penyet jer. Pastu kalo dia oncall on weekend maka di hospital la destinasi dating kitorang. Wakakaka.

Oops, tunang aku bukan doktor yea. :cinonet_30:Harap maklum.

Jeng jeng jeng. Sebenarnya piccas yang kat atas tuh kan, semuanya tempat aku dating. Ejeje.


:cinonet_08:Chow Chin See! :cinonet_04: