Follow Us @soratemplates

22/12/2008

Wedding 3 - Majlis Sanding

December 22, 2008 14 Komen
Majlis sanding di umah lelaki dan perempuan telah diadakan serentak pada 14 Disember 2008. Walaupun hujan turun agak lebat di awal pagi tetapi alhamdulillah berhenti dan tidak mengganggu perjalanan majlis. So far majlis berjalan lancar cuma hujan turun sekejap-sekejap di tengah hari.


Saat menjejakkan kaki di rumah pengantin perempuan.


Bersanding di umah perempuan.


Bersanding di umah lelaki.


Semasa di umah pengantin lelaki.


Upacara memotong pulut kuning.


Takmo potong kek, ada pulut kuning yang simple jer.


My parents.


My flowergirls.




18/12/2008

Wedding 2 - Akad Nikah

December 18, 2008 14 Komen
Piccas dari pro cameraman man dijangka siap on Monday. Tak sabarnya nak tengok hasilnya. Entah jadi cam apa. Before majlis start lagi aku dah sound cameraman & crew yang aku ni tak reti berposing dan aku selalu ada masalah tang mata bila tangkap gambar. Hehehe. Sendiri jer tau kelemahan sendiri kan? Hehehe. So yang aku hapdet buat masa ni cuma piccas yang ditangkap sendiri oleh adik dan pak Su aku jer.


Saat menunggu dipanggil keluar dari bilik.


Dub dab dub dab...



Sah sudah.... menjadi isteri kepada Abdul Nizam.



Menerima mas kahwin daripada suami.



Pengantin lelaki sedang membaca taklik.



Blogger yang hadir semasa hari akad, Eyna dan adik-adiknya.


17/12/2008

Wedding 1

December 17, 2008 10 Komen
Lama dah tak update. Kat umah tak berpeluang langsung nak update. Hari ni baru masuk kerja balik. Pastu kat ofis sibuk plak packing nak pindah. Nak key in markah budak lagi, nak packing lagi. Adui...

Oh, ya. Thanks kepada semua yang telah wish on my wedding day. Thanks kepada yang datang. Thanks kepada semua yang telah mendoakan kebahagiaan dan kegembiraan saya. Thanks all.

Kat bawah ni persiapan untuk buat pelamin. Sesambil packing sesambil menghapdate. Hehehe.



Thanks kepada Adha (Freeway Design) sebab sponsor bunting untuk hari wedding Memula tuh memang suruh dia buat. At last masa amik dia cakap takyah bayar, dia bagi as wedding gift sebab dia tak dapat datang on that day. Thanks! Konsep bunting sama dengan invitation kad. Memang request camtu pun.





Ni plak hantaran dari pihak perempuan kepada pihak lelaki. Asalnya ada 11 hantaran jer tapi mak saudara kasi jadinya 15 hantaran berbalas 9. Hehehe.



Hantaran dari pihak lelaki yang bertemakan gold. More piccas? Tunggu ek. Diharap bersabar. Hehehe.



08/12/2008

Butuh Kritikan

December 08, 2008 31 Komen
p.s: Entri terbaru selepas entri ini. Harap maklum.

Saya selalu ingin.
Dan nak tahu.
Apa pendapat anda-anda tentang blog saya ini?

:mKanta:

Sila kritik dan komen.
Terima kasih.

Wedding Checklist 5

December 08, 2008 11 Komen
Salam Aidil Adha

Tak excited pun nak raya.
Sibuk mengemas bilik pengantin je.
Oh.. tak sabarnya..

:mLove:

Semalam dah pasang curtain



Dengan bantuan my dad.
Hehehe.



Cadar tak pasang lagi sebab nak pasang cermin kat dinding.
Kena tunggu selepas aktiviti mendrill selesai.
Baru pasang semua.
Lagipun tilam pun tak beli lagi.
Huhuhu.



Souvenir untuk tepung tawar pun dah ready.
Isinya ingat nak masuk telur je la.
Dah takde idea dah ni.



Souvenir untuk ahli zikir pun dah ready.
Perfume je tak beli lagi.



Dressing table.
Dah takde idea.
Letak bubble je la.




Baju sanding dan akad pun dah setel.
Hari tu aku sibuk cari kain nak buat tengkolok.
Dah jumpa pun di Petra Bridal.
Sewa je yang dah siap.
Sib baik kain sebijik sama.

So far so good.
Ada sikit-sikit jer lagi kepincangan.
Nak perfect memang tak boleh.
Kad jemputan pun walau dah berkali-kali proof read.
Tapi MASA boleh tak ada.
Kepada yang ada menerima kad tu, masa jemputan ialah 10 pagi.
Harap maklum.

Ada juak yang blom dapat kad gik.
Mek akan antar dalam 2-3 ari tok.