Follow Us @soratemplates

16/01/2009

Kenapa perlu comment moderation?

January 16, 2009 14 Komen
Semenjak dah kawen dan jadi roomate.
Selalu jer check Blogger Dashboard bersama Mr. Hubby.
Kekadang Mr Hubby yang tolong approve semua komen.

:pandaGeli_13:

Semalam.....
Dia, "Best juak ada blog" - Best jugak ada blog

Aku, "Hmm.."

Dia, "Tapi camne nak start ooh?" - Tapi camne nak start?

Aku ...................................... (sila isi tempat kosong)

:pandaGeli_33:

Hmm..
Camne ek korang start blogging?
Bila?
Kenapa?
Bagaimana?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Korang jawab la ek.
Nak jawab dalam hati ke.
Nak jawab kat komen ke.
Aiman tak kisah.
Ooops... siapa Aiman?

:pandaGeli_19:

Hahahaha... abaikan jer.
Takde kaitan dengan entri ni pun.

:pandaGeli_17:


Sepanjang aku enablekan setting comment moderation ni.
Tak pernah lagi aku tak approve komen bagi setiap entri aku.
Semua yang aku orang komen, aku approve jer.
So far tak pernah lagi kena yang pedas-pedas.
Yang mengutuk pun belum pernah.

Tapi?
Kenapa aku perlukan jugak comment moderation ni?
Kenapa tak terus publish jer?
Kenapa aku perlu approve dulu?
.
.
.
.
.
.
.
Kenapa?
.
.
.
.
.
.
.

Ha.. kerana senang aku nak baca dulu la.
Mesti la aku kena baca dulu sebelum orang lain baca.
:pandaGeli_34:
Kalo terus jer publish, kekadang aku tak tau entri tu ada komen terbaru.
:pandaGeli_20:
Ye la bukannya kerja aku dok mentenet kat depan lappy ni jer kan.
At least, kalo ada orang baca entri yang lama-lama tu.
Diorang komen, leh gak aku tau.
Ada gak yang sudi komen walaupun entri tu dah basi.
Kan senang gitu kan?

OK.. chow.

:pandaGeli_26:

15/01/2009

Mee Kolok RM1.50

January 15, 2009 21 Komen
Hari Selasa 13.01.09 aku gi follow up di Skin Clinic, SGH.
Suka!
:pandaGeli_01:

Sebab?
Aku dapat makan mee kolok di Hung Hung.
Suka gilak mee kolok kat sia koh.

Nyum nyum.



Masa kitorang sampai kat Hung Hung tu kan.
Semua bahan mee kolok tu dah nak abis.
Mr Hubby seperti biasa makan 'Mee Kolok Suka Hati'.
Aku takleh la nak menu 'Suka Hati' sebab aku dah insaf.
Aku dah tak makan udang dan sotong.
Daging dan ayam dah abis.
Awal giler dah abis.
So.. aku dan Mijot on jer la 'Mi Kolok Kerapen' (gambar atas).
Encang jak lah.
Hahahaha.


Presenting..... 'Mee Kolok Suka Hati'... sotong dah abes


Aku dan Mijot khusyuk mengkolokkan mee kolok kerapen.



Bila dah selamat semua mee kolok ni tiba ke tummy masing-masing.
Kitorang pun bergegas la nak balik.
Oops..
Hampir terlupa nak ambik ubat.



Kotan dah kenyang gilak makan tek nak.
Dah la murah..!
Sampei nombor pun dah terlepas.
Huhu.

Aok eh.
Murah aih...!
Mee kolok ya murah..!
Tau tak mee kolok kerapen tuh dia charge mee jek.
Dia bagi RM1.50 jer semangkuk!
Kalo tau, aku mintak 2 mangkuk.
Kah kah kah.
:pandaGeli_18:
Tak pernah pun makan mee kolok Rm1.50
Tapi sekarang dah pernah.
Yeay! Yeay!
Dah la nyaman, I like, like, like.
:pandaGeli_05:



Dah makan, dah kenyang, balik la umah.
Kan dah dapat MC.
Huhuhu.



Aku macam dah berisi sket.
Dah naik 45.5 kg!
Baru tercapai impian nak dapat 45 kg.
Berapa tahun aku menunggu.
Kwang kwang kwang.

Next target... 48 kg.

:pandaGeli_20:

13/01/2009

Quick Update

January 13, 2009 12 Komen
13 Januari 2009 - Selamat Ulang Bulan Yang Pertama, Sayang...!


:pandaGeli_36:
Ri tok tetiba jak nya berlagu lagu tok sambil main gitar.
Best eh.
Mek sayang kitak Yang.
Alu la tek gago mek 2 bercarik chord gitar k nya bermain.
Dah, nak dating lok.
Bubye.
:pandaGeli_26:

Permata (Untuk Isteri Ku)

Telah ku siapkan satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi sebagai isteri
Untuk kau penuhi dengan kemuliaan seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri
Ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini
Tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku

:pandaGeli_08:


12/01/2009

Photoshoot Konon.. bluwekk

January 12, 2009 13 Komen
Pengalaman alergik yang kronik selepas kahwin memang takkan aku lupakan sepanjang umur hidup aku. Bila aku belek-belek piccas yang aku amik masa tengah sakit tu, memang terasa geli jugak. Dengan blister yang besar di tapak tangan, blister yang comel di celah-celah jari tangan dan kaki. Memang menyeramkan. Tapi alhamdulillah aku dah beransur pulih sekarang. Lihat la tapak tanganku yang dah kering. Alhamdulillah.



Last week masa aku sickleave, aku bukannya dok umah jer. Walaupun 'membawa' tangan yang bergelembung sana sini, aku tetap ke sana ke mari jugak. Hehehe. Aku sickleave sebab tangan kiri aku takleh guna jek. Kaki tetap jugak leh jalan, lagipun driver kan ada, Si Mijot. Hehehehe.


Aku dan si Mijot. Ke mana kami? Buat apa? Hmmm.....


Tengok apa tu?


Eh.. eh..


Aih... kenak ya?

Nak dijadikan cerita, adik ku yang kat UITM KS ada assignment untuk subjek fotografi. Bersemangat benar dia nak ke Taman Sahabat nak buat photoshoot lepas pergi kelas ari Jumaat tu tapi tetiba dia demam plak ari Ahadnya, so tak menyempat la nak buat assignment tangkap gambar model di Taman Sahabat. Makanya aku dan si Mijot, kakak-kakak yang baik hati ni dengan rela hati tolong adik aku si Dedek ni pergi photoshoot dengan kazen aku si E-il dan Lyn sebagai model. Dengan skill dan teknik yang zero ni kitorang gi la 'menembak' dengan berbekalkan draf teknik yang Dedek dah sketch, yang lecturer dah ajar. Aku, biasa la mesti la jadi jadi director dengan tangan kanan jer yang boleh pakai. Tuija. Hahaha. Bayangkan, assignment nak hantar hari Rabu, petang Selasanya baru kitorang gi Taman Sahabat. Tu pun dah nak maghrib pastu hari nak ujan plak. Huhuhu. Very the rushing.



Ni ha kakak-kakak yang baik hati tolong buat assignment adiknya. Tapi kan, semua yang kitorang 'tembak' tu SALAH...! S.A.L.A.H. Tau tak? Salah. Kah kah kah. Tuija. Kesian tol Dedek. Last-last snap piccas kat umah jer. Kesian dia berangan nak amik lokasi best tapi at last kat umah jugak terpaksa 'menembak'. Apa leh buat, aku tak masuk pun masa lecturer bagi lecture tang tu ari tu, mana la aku tau requirement lecturer tu kan. Tuija. Huhu. Yang aku tau, janji cantik jer.. 'tembak'. Muahahaha.


Oh, ini dia muka orang sakit. Fobia occayh, nak pakai compact powder pun ai takot. Lipbalm pun sama gak. Vaseline pun ai pakai sikit-sikit jer tau. Huhu. Memang pucat lesi la muka, memang tak cat apa pun occay. Hehehe. Tengok.. gambar pun takde edit-edit ni. Nampak kan jerawat ku itu? Hahaha. (Tok la paragraph paling ngegeh ku rasa, tapi aku suka ngesuck ati Mijot. U know what I mean, Jot? Kah kah kah. Tekak la tekak la... Kah kah kah)

Dah eh .. chow! Ada gak kenangan muka sakit kan? Elelele...:pandaGeli_31::pandaGeli_20::pandaGeli_02: :pandaGeli_17::pandaGeli_15::pandaGeli_34::pandaGeli_26:


ModaL-Less

January 12, 2009 10 Komen
Bosannya wei! Dah taktau dah nak buat apa. So.. ehem ehem. Aku upload piccas masa wedding aku hari tu la ek. Hehehe. Besok 13 Januari 2009, genap ler sebulan aku bergelar isteri orang. Selamat Ulang Bulan Yang Pertama, Sayang. Hahaha.


Aku main upload jer apa yang ada dalam lappy aku nih. Ada 3 CD lagi aku tak khatam, yang aku selalu ulang-tayang piccas yang adik-adik aku amik jerk. Hehehehe.


Sekarang ni dah tak pakai cadar pengantin ni lagi. Hehehe. Hari Isnin lepas kahwin terus tukar dengan bed sheet yang kazen aku bagi. Entah bila nak pakai cadar ni lagi. Masa anniversary nanti la kot. Huhuhu.


Ni ialah present pertama yang aku bukak sebab aku tau benda kat dalamnya ialah BEDSHEET! Hahaha. Lain kali bagi la sekali 1 set dengan comforter. Huhuhu. Aku cuma dapat 1 comforter dari department Mr Hubby. Kalo nak basuh yang tu kena la beli comforter baru ler kan. Huhuhu.



Last but not least.... once again, Selamat Ulang Bulan Yang Pertama, Sayang. :kiss::pandaGeli_08: :puteh_20::pandaGeli_09:





Banjir oh banjir

January 12, 2009 13 Komen


Berapa ari dah ujan di Kuching koh. Marek ada la juak stop tapi air dah banyak nait di area kampung-kampung tepi sungei. Adoh! Bingong juak rasa ati sebab aku start keja di Bau minggu tok. Ri tok sepatutnya dah punch card di Bau so mek rang dah start car-pool dah, mek rang 4 orang. Bangun pagi suk la juak sikit sebab ari sik ujan, bingong bah drebing ari ujan. Dah la ada 2 orang ibu mengandung. So mek rang dari traffic light Semariang kol 6.45. Ya jak juak traffic light ya sik berfungsi indah.

Dah 2 tahun aku kerja di area PJ so nang lamak la sik merasa jem nak turun ke Satok. Baruk la encerik agik pagi tok tek. Dari Semariang nak ke Matang dah 45 minit. Nang bertepon jak keja mek rang dalam keta sebab ada juak geng yang dah turun awal ke Bau. Bila baruk masuk simpang Taman Malihah sidak call madah jangan terus ke Bau. Patah balit. Sebab nang jeraya sik pat lalu. So patah la balit mek rang tek. Kepak jak mengharung jem then patah balit ke Kuching, gerenti jem agik. Sekali tek, menar juak. 7.30 dari simpang Malihah kol 9.15 baruk sampei ke Demak Laut. Huhuhuhu. Terit jak tek dah bye-bye ngan geng di cawangan rah Demak sekali tek datang agik merempat di sia ri tok. Apa la nak polah oh?? Alu sikda mood alu.



Bangunan Kolej di Bau, baruk jak pergi ri Jemat tek. Barang pun lom unpack gik. Semua gik lam kotak. Lab pun lom clear. Ne gaya kita nak ngajar tok. Apuu..!!



Pasya ada gik dapat berita terkini. Pegawai HEP mek rang madah miak lamak register minggu depan. Sik jadi minggu tok. Miak baru, pun sama. SO.. MSK sik jadi la minggu tok. Lagikpun kolej di Bau dah acap air juak sikit-sikit. Sikpat ku imagine gine gaya.

Malas tok nak molah kerja tapi aku mesti siapkan FRP. Kawan-kawan, jum molah FRP beramai-ramai. Hahaha.