Follow Us @soratemplates

09/02/2009

Follow-up Pompholyx-ku

February 09, 2009 11 Komen
Tok entri ku yang ke-180 makei domain mimyara.com
Ari tok panas koh, aku sik nyesah baju tapi keta Encik Suami dah ensem balit dah
Baruk rasa best jak dok lam keta ya

:mRempit:

Eh, berlagu lok
Dan mentari muncul lagi...
La la la....

Ari tok aku ada appointment di Skin Clinic.. cam biasa lah
Follow up kes Pompholyx ku dolok
Appointment aku 3.36 pm
Tapi awal ku sampei di GH ri tok
Ingat tek nak balit awal ya lah mintak appointment petang
Tapi.. last minute mintak cuti
Rugi juak asa appointment petang
Mun setel pagi nak ka dapat dating puas-puas petangnya
Aok, Encik Suami pun disuruh ku apply cuti juak
Hua hua hua
Baruk la bermakna cuti dengan suami di sisi nak?
Keh keh keh.. kenjet li jak bunyi

Pas register rah kaunter dibah baruk la aku dapat kad klinik ku
Belek punya belek terus ku ternangga blood test report ku bulan ya tek

Sebelum sidak doktor review, aku review lok
Gitok cara nak evaluatenya



Dan yang paling aku suk
Aku sikda alergik ngan sea food...!
See...

Boleh lah makan sotong goreng tepung tanpa was-was.
Hehehe.

Yes!!
Susah eh nak berpantang makan.
Cuma aku sikleh kena debu gilak la.
Yang D.farinae ngan D.pteronyssus ya debu la.

Retinya nak..
Dolok aku kena Pompholyx ya bukan la sebab lobster
Sebab Pompholyx nang sik ditauk
Doktor madah sik tauk
Aku tanyak ngan Pakcik Google pun madah sik tauk
Mun diekot urang kita mungkin ada juak kebetulannya lah
Tulah.. ya jak la dapat sidak urang tua madah
Nenek aku pun sik ingat
Dah tua bah ne nak ingat
Lagikpun bapak aku nang bukan bangsa Abang atau Awang mun dalam IC
So ne lah tauk
Kata ngah ku (Kakak bapak) sebenarnya sidaknya berbangsa Abang/Dayang
Masa nikah dolok, time mandik pengantin ya
Sik diengkah dian, oops, bukan dian.. sori sori
Kain kunin
Aku tok sik tauk papa
Ya urang tua pun adat
Nang ku sik tauk
Kali kebetulan juak lah ngan kazen ku belah bapak
Lupak dipolah gia nya kena sama cam aku
Tapi lagik dasyat kena rah mata
Alu jadi cam lanun nya.. bertutup sebelah mata
Wallahualam
Semuanya kerana Allah bah
Nya Maha Mengetahui
Aku bersyukur sebab aku dah bait
Walaupun tadik doktor warning Pompholyx tok mungkin akan berulang
Mintak simpang malaikat 44

:mSurrender:

Nang aku surrender..!
Sik tahan rasa ku sik dapat papa
Semua jak ngarap urang

post signature

08/02/2009

Hujung Minggu

February 08, 2009 12 Komen
Salam hujung minggu semua.
Besok (Isnin) aku cuti.
Yeehaaa...!

:mRambut:

Aku saje jer try apply cuti sehari hari tu before gi kursus.
Tak sangka jugak cuti diluluskan.

:mGelak:

Hari ni bangun pagi ingatkan nak basuh towel, cadar.
Maklum la semalam Kuching dah cerah balik.
Matahari dah tak majuk dah.
Syok sket nak basuh baju.
Tapi pagi tadi lembap plak.
Tak sedar plak bila hujan.

:mKorek:

Terus kensel basuh cadar & towel.
Ingatkan nak pergi India Street tapi malas.
Nak masak takde idea plak.
At last Mijot suggest buat nasik lemak jer.
So masak ler kitorang 2 orang.
Nyum nyum.

:mHihi:

Petangnya plak kitorang (aku, Mr. Hubby & Mijot) gi K-Box.
Atau nama glamernya karaoke jamban.
Huhu.
Selalunya aku dan Mr Hubby gi K-Box kat Matang jer.
Tapi semalam dah try yang baru kat Bandar Baru Semariang.
Dan hari ni pergi lagi la.
Keh keh keh.

:mBerangan:

Yang kat Bandar Baru ni baru jer bukak.
So sound system memang masih dum-dam-dum-dam lagi.
Dan yang lagi bestnya tempat tu air-conditoned.
Tak macam yang kat Matang.



Petang ni jer kitorang dah habiskan RM13 kat situ jer.
Puas meneriak 13 buah lagu.

:mNo:

Mr Hubby
Aduh Saliha (Mawi)
Kian (Mawi)
Seroja (Mawi)
Kau Pergi Jua (Adam Ahmad)
Sejiwa (Spring)

Aku
Dia (Sheila Majid)
Retak (Ella)
Berdua Lebih Baik (Acha Septriasa)

Mijot
Rama-Rama (Ella)
Sejak Ku Bertemu Padamu (Sanisah Huri)

Duet
Jika (Melly Goeslow & Ari Lasso)
Dunia Batinku (Ella & Tam Spider)
Dag Dig Dug (Haiza)

:mGuilty:

Hari ni Mr. Hubby perasan jadi Mawi plak.
Chess.
Mr Hubby aku pernah jadi wakil district untuk pertandingan karaoke.
Antara hospital jer la.
So agak ok ler kan suara dia.
Aku dan Mijot?
Hahaha.
Lantak jer la.
Janji boleh teriak punya.
Dan tak out of tune.
Pitching tak lari laju sangat.
Huhuhu..

:mWekk:

Tapi.
Kami sungguh gumbira hari ni.
Ibarat dah melepaskan semua masalah negara.
Oops... ada masalah ke?
Eh, biasa-biasa jer.
Standard la.
Takde ler sampai jadi macam ni :mHantuk:
Huhuhu.

Dan, sesungguhnya berkaraoke itu memang melegakan tekanan.
Percayalah.

:mLove:

post signature

Your Caption, Please...?

February 08, 2009 13 Komen


Apa kata..?

Kita main bubuh caption yang sesuai untuk gambar ni?
Hehehehe.
Sesiapa yang ada idea, boleh buat suggestion di komen.

Jommmm.....

:mRambut:

post signature

06/02/2009

William's Place

February 06, 2009 22 Komen
Hari nih, sehari.. dari pagi sampai ke petang presentation.
Semua kena buat micro teaching.
Nanti la cerita pasai micro-teaching ek.
Tu pun kalo rajin la. Hiks.

Ni ha nak cerita pasai makan dulu.
Janji jumpa Mizzamy dan takde aktiviti lain.
Kitorang pun gi makan-makan la.
Makan yang tak hengat dunia...!
Wakakakaka.

Takpe, next time kita gi karaoke ke.
Ok gak kan Amy?
Hihihi.

Naaa... layankan saja piccasnya ya.

Ada indah tangan si Rynnie, chess. Haha.
Inilah Mizzamy, kesian dia balik kerja terus tunggu aku kat Sogo.
Aku plak tak hengat dunia mencari kain untuk Mak.

Sebelum ni salu jer skodeng blog Lily-Lulu yang gemar ke William.
Malam ni Amy dah tunaikan hajat makan kat situ.
Actually takde idea nak makan apa.
Mintak suggestion daripada Uncle William tu jer.
So makan la kitorang chilly crab, sayur yang macam taugeh dan tuna sardin.
Kat kedai pun makan sardin, tak berkembang langsung kan?

Airnya pulak kedondong asamboi dan kelapa laut longan.
Air kedondongnya nang nyaman.
Recommended...!
I like.



Dan inilah Uncle William, owner kedai tuh.
Orang gi kedai dia makan western tapi kitorang makan nasik.
Tak habis wa cakap lu.
Ketam memang banyak seyh.
Aku plak fobia makan ketam.
Try jugak sket, tak boleh la.
Psiko kot terus jari aku gatai sket.
Huhu.
Sumpah takmo sentuh dah.

Siap tapau lagi ketam yang banyak tuh.
Ada ka patut Amy takmo bawak tapau tu balik.
Sayang tau.
Hihihi..

Hmm...
Sangat enjoy makan ini malam.
Thanks, Amy.
Nanti kita roger & out lagi yek.

Psst: Encik Pocket, bila lagi mau belanja saya makan? Hihihi...

04/02/2009

Workshop Workshop Workshop

February 04, 2009 15 Komen

Hari ke2 workshop, semua macam dah tunjuk belang dah.
Seronok jugak workshop nih.
Sebab aku ni memang takde basic dalam bidang pendidikan.
Masuk kolej terus jer mengajar.
Bila diberi peluang workshop macam ni terus aku grab jer ari tu.
Alhamdulillah, banyak input yang aku dapat sepanjang 2 hari ni.

Speaker memang asyik punye.
Dr. Ranjit.
Beliau menggelarkan diri beliau 'Abang Singh'.
Kekadang 'Abang Benggali.'
Boleh tahan jugak 'Abang Singh' bila buat lawak.
Semalam tak ngantuk tapi hari ni ada sikit la.
Hiks.

Huhu.
Nama 'Faizura' memang jarang aku guna.
Macam penambah perasa plak nama belakang nih.
Tapi masa register semalam tetiba pihak urusetia bagi tag nama ni.
"Faizura"
Cheh.. terpaksa la aku berlakon jadi Faizura.
Tapi peserta lain aku introduce nama aku as mim ya ra alif je la.
Macam biasa la.
Nama Faizura tu tak serasi dengan aku.

Dan ni geng-geng baru dan lama sepanjang workshop ni.
Sporting gak diorang ni.
So far aku enjoy la workshop ni.
Tapi besok ada presentation.
Kena buat micro -teaching.
Have to prepare slaid and so on.
Sampai tak jadi nak kuar ngan Mizzamy.

Dr. Ranjit ni suka bagi buku.
Kalo dia suka dengan jawapan kita, dia akan bagi hadiah.
Hadiah buku-buku yang dia tulis jer la.
Tapi bermakna tau buku-buku tu.
Dan, aku pun dapat 1.
Suka sangat buku ni.
Dari semalam aku target nak dapat 1 buku.
At last dapat jugak hari ni.

:mMuka:

post signature

03/02/2009

Sayang Suami Tinggal-Tinggalkan

February 03, 2009 12 Komen


Haiya... semalam aku try connect broadband ni tak dapat.
Makanya tak dapat nak blogging semalam dan malam tadi.


Oh ya, aku sekarang dah ada di PJ.
Siang workshop, malam free.

:mGelak:

So petang-petang, after 5, ada jer plan kaum-kaum pempuan ni.
Paham-paham je la kan.
Hihihi.

:mGuilty:

Semalam macam banyak gila jer idea nak blogging.
Tapi dek kerana broadband yang takmo connect, terus aku tido je.
Ingatkan 3G takde coverage tapi hairan bin ajaib la kalo PJ takde 3G.
Try video call boleh pulak.

:mHantuk:

Aargh.
Memang sangat menjengkelkan.
Member aku pulak kat bilik lain online dengan jayanya.
Aku gak yang kejelesan.
Nasib baik malam ni boleh connect.
Tu pun berkali-kali jugak ar aku try to connect.

:mCubit:

Hmmm...
Nak tito dah lah.
Ngantok.
Rindunya sama Encik Hubby.

.Yang.

Ri Jumaat mek balit.
Boh lupak amik amek Yang ah.
Sayang kitak.

post signature