Follow Us @soratemplates

24/02/2009

Ingga

February 24, 2009 23 Komen


Sebenarnya aku dah lamak memendam rasa keinggaan ku tok.

:minimo_22:

Gitok ceritanya.
Ada la sorang part time lecturer rah kolej aku tok.
Nya urang Serawak, bumiputera Serawak.
Sikda campur-campur.
Nang pure Serawak.
Tapi nak, nya nang sik pandei kelakar Serawak.
Ingga nyawa ku lok.
Nang sikpat tahan dah tok.

:minimo_34:
Mula-mula masa nya baru datang ya.
Aku macam biasa la ngeso keramahan ku.
Hahahaha... konon.
Ku tanyak la nya tek asal di sine.
Of course la aku kelakar Serawak sebab ku tauk nya urang Serawak bah.
"Ahhh...?"
Ya dijawabnya.
Paduhal tek nya sik paham.
Terus nya nyawab dalam bahasa Melaya.
Aku bila nengar gia alu malas nyawaku.
Terus ku berlalu pergi la tek.
Sikda mood alu ku nak molah kawan.
Ingga nyawa.


Paduhal tek...
Ceritanya famili nya nang lamak diam di Melaya nun.
Dari kecik sampei ke besar nya di sinun.
Ya la alasannya tek sik pandei kelakar Serawak.
:minimo_23:


Walaupun.
Bagi aku ya bukan alasan.
Aku tetap ingga juak.
:minimo_08:

Kali aku tok ada semangat kenegerian sikit kali.
Hihihihi.

:minimo_26:

Kali nya sik pandei kelakar Serawak so nya geng ngan urang Melaya jak lah.
Aku nang jarang la kelakar ngan nya.
Mun ku nak kakar pun ku kakar bahasa Serawak la.
Sidak Melaya gik kakar Serawak.
Ingga nyawa ku ngan urang Serawak gia eh.


Jaik sik perangei ku?
Hahahahaa...
:minimo_20:

post signature

22/02/2009

Blogger & Blogsphere

February 22, 2009 22 Komen


Pernah tak korang bila masuk blog seseorang.
Dan menjadi follower blog tu.
Tapi at last korang rasa tertipu.
Korang rasa entri-entri kat blog tu semuanya 'cerekarama'.
Pembohongan semata-mata.
Pernah tak?

:minimo_18:


Dalam blogsphere ni kan.
Siapa-siapa pun boleh buat cerita.
Nak tukar identiti pun boleh.
Kalo identiti pun dah tukar, kisah dalam entri apalagi.
Senang jer nak goreng.
Janji otak kreatif, idea masyuk.
Lahirlah entri pendustaan.

:minimo_08:


Nak tanya lagi.
Pernah tak korang jumpa blogger yang psiko macam ni?

:minimo_18:

post signature

Melidi ke Membolat

February 22, 2009 6 Komen


Orang 'sihat', sibuk nak diet.
Nak diet? Senang.
Janji ada duit, boleh beli macam-macam.
Kat tv, kat majalah, macam-macam produk je untuk orang-orang yang nak mendietkan diri.
Nak tak nak jer.


Tapi bagi orang yang kurus nak 'sihat'?
Susahnya nak cari produk camtu.
Yang ada pun susu WeightGain.
Tapi harga pun memang boleh tahan la.
Setakat seminggu 2 tu larat lagi.
Yapi bila dah tengah bulan?
Mana nak korek lagi nak beli susu nak 'sihat' ni.


Dulu masa mula-mula kerja aku pernah amalkan susu ni.
Maklum la masa tu kerja biasa-biasa je.
Gaji pun cukup makan.
Bila setin dah abis, nak beli setin lagi yang baru tu kena pikir 2x.
Nak beli ke tak?
Kalo beli camne dengan tambang nak gi kerja?
(Masa tu gi kerja naik bas, takde keta lagi)
Kalo beli camne dengan lunch?
(Malasnya nak buat bekal tiap-tiap hari)
So aku tak dapat nak minum continuosly.
Bila jadi camtu, efeknya pun takde lah.
Masa dulu-dulu memang aku kurus gila lah.
Bila aku belek-belek piccas masa aku baru abis study dulu.
Leput ku tetak sorang dirik.
:minimo_28:
PS to Mijot: Sampei meleleh air liur ku tetak aih.
Wakakaka.


Bila dah bertunang dan kawen.
Berat badan aku mulalah bertambah, sedikit demi sedikit.
Mana taknya 2-2 kaki makan.
:minimo_11:
Encik Suami lagi la menjadi-jadi.
Kalo makan kat umah, aku tak bagi dia tambah nasik.
Aku plak yang kena marah Mak.
:minimo_24:
Sukati la, makan la.
Makan puas-puas, nanti dah sakit takleh makan lagi.
Bak kata Mak aku.
:minimo_39:



Tapi ada jugak orang tegur aku makin kurus.
Hakikatnya kalo aku naik atas peranti penimbang tu takde plak susut.
Biarlah apa orang kata.
Yang penting aku happy sebab tu aku dah makin membulat.
:minimo_41:


Bila berat dah bertambah pun aku risau gak.
Mana taknya, jeans dah tak muat.
:minimo_23:
Tension gak bila pakai jeans, ketat semacam.
Nak duduk, sakit.
Nak gerak, payah.
Alahai.
Alamatnya kena beli yang baru.


Tapi sayang ada jeans yang aku baru beli.
Baru 2-3x pakai dah tak muat.
Sedih betul aku.
Kalo aku dah tak dapat pakai yang untungnya adik aku si Mijot la.
Confirm aku akan bagi dia.
Aku plak sob.. sob..
:minimo_36:
Kena beli baru.
Dah ler aku jenis cerewet nak beli seluar.
Kalo baju, no hal... senang jer nak beli.
Banyak taste aku.
Tapi seluar ada susah sket.


Sekarang semua jeans aku dah ketat.
Ada 1 hari tu aku gi jalan pakai slack jer.
Alamak... terasa macam skema la pulak.
:minimo_38:
Tapi Encik Suami cakap terserlah ciri-ciri keibuan kalo aku pakai slack.
:minimo_01:



Adeh.
Aku takmo la jadi 'baik'baik'.
Ranggi sket baru cun.
Baru awet muda sket.
Hahahahaha.
:minimo_17:


Perasan... tak malu.
Booooo...
:minimo_09:


Kesimpulannya:
Bagi lelaki metroseksual yang ingin menjaga body terutamanya selepas kawen.
Jangan carik bini yang suka masak, mak mentua yang suka masak, ipar-duai yang suka masak.
Dan make sure semua famili bini tak reti masak.
Insya Allah akan tetap maintain lah body kamu.
:minimo_16:


post signature

20/02/2009

Keraskan Kepala, Pekakkan Telinga

February 20, 2009 9 Komen

Terasa muak dengan hal-hal di Kolej.
Taklimat tu, taklimat ni.
Meeting tu, meeting ni.

:minimo_24:
Sekarang ni ada taklimat dari Ambank Insurance apa ntah.
Mesti nak buat promotion.
Tapi yang aku pelik kalo nak promote pun kenapa mesti kat student?
Kalo kitorang, takpe gak, masuk akal.
Student?
Isk.. ye pun nak promote target tu kena la betul.
Tapi..
Aku dengan membawa kepala batu takmo jenguk taklimat tu.
Malas la aku.

KJ sekarang dah macam lalat dah sindir-sindir, perli-perli.
Aku tetap keraskan kepala, pekakkan telinga.
Muahahahaha.

:minimo_20:

Bosan tau!
Mengajar jer takleh ke?

:minimo_40:

post signature

Esok hari Sabtu... yeay!

February 20, 2009 3 Komen

Salam hari Jumaat.

:minimo_09:Lamak juak rasa sik blogging. Nak kata addict gilak ngan FB sik juak koh. Tapi agak bz juak la minggu tok sebenarnya. Ingatkan petang marek dapat la blogging tapi meeting sampei 4.30. Mun dah 4.30 sikda mood agik la nak nangga laptop. Hati dah nak balit. Maklum lah sejak opis jauh tok nang cun-cun jak punch card balit. Ne ndak dalam meeting BB merli 4.30 bilit dah kosong, semua jak dah ke suro. Keh keh keh. Sikda urang nak tido di Kolej eh.


Pasya network kat opis pun sik bagus gilak minggu tok. Kejap ada kejap sik. Kejap on, kejap local. Mala jak sidak kontraktor ngator line. Ne ndak sikda semangat nak molah keja.


Apa jak kaitan internet ngan kerja. Kwang kwang kwang. :minimo_38:Tetak Pak Saok lok.


Dah, ya jak lah. Sok ari Sabtu. Pa nak polah ooh? Rasa nak karaoke jak. Karaoke jamban mok?

:minimo_41:


Ooops... dapat sik kitak orang majin macam ne mun aku obes? Aku dirik pun gik sik dapat majin mun sik Audio nolong ku majin. Hahaha. Bayangkan lok.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kedak tok kali oooh?

:minimo_18::minimo_16:

post signature

18/02/2009

Entah

February 18, 2009 10 Komen


Entah kenapa dah mula bosan memblogging.
Membloghopping pun malas.
Asyik memfacebooking.
Bila dah rasa bosan mulalah mengediting.

:minimo_40:

Tu pun malasing jugak.

:minimo_42:

Di rumah pulak asyik sleeping.


:minimo_15:

Haiyaaaa....

:minimo_32:

post signature