Follow Us @soratemplates

11/08/2009

Hujan

August 11, 2009 0 Komen


Alhamdulillah bandaraya Kuching telah dibasahi hujan malam dan pagi tadi setelah sekian lama kemarau dan kering-kontang. Harap-harap jerebu semakin berkurangan.
:minimo_43:


post signature

09/08/2009

27/40

August 09, 2009 2 Komen
Minggu ni dah masuk 27 weeks means tak lama lagi dah nak masuk 7 bulan.
Kalo dah 7 bulan dah boleh beli barang keperluan baby. Hehehe.
Seronoknya.

Hip hip hoorey..!

Kebetulan bulan ni memang banyak sale.
Sana-sini pergi mesti sale.
Kalo kat KL mesti lagi heaven kan bershopping-shoppingan.
Hari tu Mak ke KL aku ambik kesempatan pesan bumper & comforter set.
Dah survei kat MummyCare, Parkson, Boulevard...
Tapi aku berkenan sangat yang kat MummyCare.
Tapi takde less.
Bila Mak cakap kat Mid V ada less aku on kan aje.
Hehehe.
Baju baby pun Mak nak belikan tapi aku takmo.
Nanti aku nak shopping apa kalo Mak dah tolong belikan.
Nanti nak jugak shopping ngan Mr Hubby, baru la best.
Bahagia gitu.

Hmm... suppose next week aku kena scan untuk placenta localisation.
Tapi minggu ni Mr Hubby asik ajak ke klinik nak scan gender.
Dia plak over-excited.
Nak pergi klinik Dr. Saadiah di Supermall tapi siangnya kerja.
Biasa la aku kerja jauh mana nak sempat nak kuar tengah hari nak 'eskep'.
Malam plak mesti bukan Dr Saadiah.
Aku tak kisah sangat, tak scan gender pun takpe.

Semalam masa jalan-jalan kat Spring aku jumpa baju baby murah.
Aku grab kan ajer.
Timbul plak idea Mr Hubby nak call member MO die nak mintak tolong scan.
Kebetulan memang dah nasib MO tu memang ada kat department tengah on case.
So kami pun pergi ke GH untuk buat ultrasound.

Masa scan, baby takmo pun bagi hint.
Dulu scan kat klinik Dr Saadiah pun sama.
Semalam baby siap angkat sebelah kaki lagi tapi masih nak main sorok-sorok.
MO tu cakap too early kot sebab tu susah nak nampak.
Nak wat camne dah Mr Hubby yang nak jugak scan.
Hehehe.

Yang paling terharu bila tetiba baby sucking air ketuban.
Baby ku sedang minum...!
Ya Allah, subhanallah... rasa nak menitis air mata.
Aku, Mr Hubby & 2 orang MO gelak-gelak jer nengok baby minum.
Ya Allah, besarnya kuasa Allah.
Dah ler baby sucking tu laju sangat.
Macam dahaga tapi sangat cute.
Oh, I really miss that moment.
Sangat bertuah rasanya melihat aktiviti baby di dalam perut sendiri.
Tu baru di dalam.
Kalo dah keluar?
Mesti lagi leka emlayan kerenah baby.
Hmm... thank God sebab beri aku peluang merasa kebahgiaan di dunia ni.
Aku sangat bertuah dan bersyukur.

Masa scan tu aku pun tak berapa nak faham apa yang MO dan Mr Hubby cakapkan.
Yang aku faham semua ukuran baby kami normal.
Alhamdulillah.
Tak kisah la baby kuar besar ke kecik, yang penting baby sihat dan cukup sifat.
Itu jer yang aku pinta dan harap-harapkan. Amin.

Pss... nengok tu mata baby. Hehehe.


post signature



03/08/2009

2 + 8 = 28

August 03, 2009 8 Komen

2 Ogos 2009 = genap usia ku 28 tahun
Thanks Sayang for my birthday cuppies, birthday present, dan segalanya
Especially your true LOVE


Psst... You mean everything to me


post signature

31/07/2009

26/40

July 31, 2009 4 Komen


Minggu tok dah masok 26 minggu dah. Baby pun dah makin aktif bergerak. Kekadang rasa indah nya seduk. Kiut ada jak. Gine ndak rupa nya dalam ya kah. Hehehe. Mun cakap-cakap ngan nya pun nya berik respon especially mun Ayah nya meloyar ya. Nang rasa ditigak-tigak nya perut kita. Ya lah madah ngan Mr. Hubby, maok baby suka berloyar juak cam bapaknya. Hehehehe.

Aku sebenarnya dah sik sabar juak rasa nak beli barang-barang baby. Tapi Mak madah 7 bulan baruk beli. Aku ekot jak lah kata urang tua. Tapi aku diam-diam udah juak la beli barang-barang yang mahal. Sik tekabir juak la nak meli sekaligus kelak. Ya lah dah la anak sulung mesti semua maok beli. Ne ada papa di umah. So far aku dah beli baby cot dah. Tapi simpan di kedei lok. Sib bait juak sidak MummyCare ya mok dipolah gia. Sidak madah nang rami urang Melayu molah gia katanya. Beli awal, lak dekat nak beranak baruk lah ambik. Hehehehe. Plan aku seterusnya nak carik breast pump gik.

Gi MummyCare di Crown Square ya nang nyuruh asak ati jak. Nang kiut-kiut jak barang baby. Rasa semua jak mok beli. Time tok mun shopping di KL mesti best. Tapi, berjalan sikit, shishi, dah ya kepak, sakit belakang. Ya juak sigek susahnya mun nak berjalan. Ya aku suka diam umah jak nektok. Tapi Mr Hubby masih juak suka jalan. Hehehe. Masih sik dapat dibuang tapi lamak tok consider juak lah nya nangga aku selalu tired. Dah la keja jauh. On the road jak dah 2 jam pergi-balit mun nak kek tempat kerja. So weekend nang masa untuk berehat sepuasnya di umah.

Sebenarnya mata ngantok gilak tok eh. Sik dapat nak konsenteret molah apa-apa kerja. Dah la makin pelupak. Sana sini jak barang dilupak. Miak pun dah masuk sem baru, rami gik ya. Sik tahan ngan miak yang bau hangit. Mun dapat haramkan miak yang bau hangit dari masuk bilit aku tok.

Tapi... ne ada rules kedak ya nak?


post signature

24/07/2009

Infiniti...?

July 24, 2009 1 Komen

Boleh tak kalo aku nak kategorikan kerja-kerja kat kolej ni sebagai INFINITI?

Kenapa?
Sebab...
Kerja...
Tak pernah nak habis
Setel 1, ada 1 lagi yang menunggu
Dan lagi.. dan lagi
Adoi

Sekarang aku dah tak reti nak buat kerja ofis kat umah
Bawak memang bawak
Tapi takdenya nak buat bila kat umah
Saje je nak menambahkan keinfinitian kerja sendiri

Hah... boleh je kan?

post signature

23/07/2009

Ku lihat hijau

July 23, 2009 0 Komen
Masa mula-mula mabuk dolok sempat juak jadi pesawah di Langkawi. Suka gilak gambar tok sebab padi ya ijo gilak. Dan sik pernah-pernah makei gambar kedirik k wallpaper. Perasan ada jak lok. Tapi suka padi ya bah. Ku lihat hijau. Lalalala....

post signature