Follow Us @soratemplates

14/08/2009

Kembali ke pangkal jalan?

August 14, 2009 4 Komen


Perasan tak www.mimyara.com sudah bertukar semula ke mimyara.blogspot.com?
Aku sebenarnya tak puas hati dengan admin tu
Benda dah expired baru nak email suh renew
Baik takyah remind
Orang remind la before expired kan?
Ntah camne la buat keja
Malas dah aku nak renew
Semalam aku beria-iya nak renew tapi macam susah jer ikut link yang email tu bagi
So hari ni aku tukar balik setting guna blogspot balik
Huh.. padan muka
Kalo buat camtu ramai ar customer larik
YM pun cam malas nak layan jer
Aku senang jer.. takyah renew!
So back to basic... OK?


:minimo_41:


post signature

11/08/2009

Di persimpangan dilemma

August 11, 2009 2 Komen

:minimo_18:

Aku serba-salah nektok
Aku dapat 1 surat pegi kursus
Kursus pedagogi la sebabnya aku tengada terus ngaja tapi sikda kursus pendidikan
Kursus ya hujung bln 8 tok
Tapi time ya aku mesti dah 7 bulan
Mun kiraan aku minggu ya aku minggu ke-30
Mak & Mr Hubby suggest sikboh gi dolok
Ya lah.. takut jadi papa
Susah lak... nyesal sik sudah

OK

Mun aku sik pegi 31.8 tok
Aku akan pergi bulan 12 kelak
Or bulan 11
Means lepas aku beranak
Serba-salah juak
Tengada jak baruk 2 minggu deliver terus tunggah kursus
Apa nak jadi ngan aku
Sik proper la aku pun pantang kelak
Lain gik mikir hal-hal berkaitan ngan baby
Aku dah nangga member-member yang induksi dalam pantang dolok
Kesian
Aku bakal jadi camya juak kah?

Serba-salah eh
Nak pergi sebelum kah selepas?

:minimo_34:

post signature

Hujan

August 11, 2009 0 Komen


Alhamdulillah bandaraya Kuching telah dibasahi hujan malam dan pagi tadi setelah sekian lama kemarau dan kering-kontang. Harap-harap jerebu semakin berkurangan.
:minimo_43:


post signature

09/08/2009

27/40

August 09, 2009 2 Komen
Minggu ni dah masuk 27 weeks means tak lama lagi dah nak masuk 7 bulan.
Kalo dah 7 bulan dah boleh beli barang keperluan baby. Hehehe.
Seronoknya.

Hip hip hoorey..!

Kebetulan bulan ni memang banyak sale.
Sana-sini pergi mesti sale.
Kalo kat KL mesti lagi heaven kan bershopping-shoppingan.
Hari tu Mak ke KL aku ambik kesempatan pesan bumper & comforter set.
Dah survei kat MummyCare, Parkson, Boulevard...
Tapi aku berkenan sangat yang kat MummyCare.
Tapi takde less.
Bila Mak cakap kat Mid V ada less aku on kan aje.
Hehehe.
Baju baby pun Mak nak belikan tapi aku takmo.
Nanti aku nak shopping apa kalo Mak dah tolong belikan.
Nanti nak jugak shopping ngan Mr Hubby, baru la best.
Bahagia gitu.

Hmm... suppose next week aku kena scan untuk placenta localisation.
Tapi minggu ni Mr Hubby asik ajak ke klinik nak scan gender.
Dia plak over-excited.
Nak pergi klinik Dr. Saadiah di Supermall tapi siangnya kerja.
Biasa la aku kerja jauh mana nak sempat nak kuar tengah hari nak 'eskep'.
Malam plak mesti bukan Dr Saadiah.
Aku tak kisah sangat, tak scan gender pun takpe.

Semalam masa jalan-jalan kat Spring aku jumpa baju baby murah.
Aku grab kan ajer.
Timbul plak idea Mr Hubby nak call member MO die nak mintak tolong scan.
Kebetulan memang dah nasib MO tu memang ada kat department tengah on case.
So kami pun pergi ke GH untuk buat ultrasound.

Masa scan, baby takmo pun bagi hint.
Dulu scan kat klinik Dr Saadiah pun sama.
Semalam baby siap angkat sebelah kaki lagi tapi masih nak main sorok-sorok.
MO tu cakap too early kot sebab tu susah nak nampak.
Nak wat camne dah Mr Hubby yang nak jugak scan.
Hehehe.

Yang paling terharu bila tetiba baby sucking air ketuban.
Baby ku sedang minum...!
Ya Allah, subhanallah... rasa nak menitis air mata.
Aku, Mr Hubby & 2 orang MO gelak-gelak jer nengok baby minum.
Ya Allah, besarnya kuasa Allah.
Dah ler baby sucking tu laju sangat.
Macam dahaga tapi sangat cute.
Oh, I really miss that moment.
Sangat bertuah rasanya melihat aktiviti baby di dalam perut sendiri.
Tu baru di dalam.
Kalo dah keluar?
Mesti lagi leka emlayan kerenah baby.
Hmm... thank God sebab beri aku peluang merasa kebahgiaan di dunia ni.
Aku sangat bertuah dan bersyukur.

Masa scan tu aku pun tak berapa nak faham apa yang MO dan Mr Hubby cakapkan.
Yang aku faham semua ukuran baby kami normal.
Alhamdulillah.
Tak kisah la baby kuar besar ke kecik, yang penting baby sihat dan cukup sifat.
Itu jer yang aku pinta dan harap-harapkan. Amin.

Pss... nengok tu mata baby. Hehehe.


post signature



03/08/2009

2 + 8 = 28

August 03, 2009 8 Komen

2 Ogos 2009 = genap usia ku 28 tahun
Thanks Sayang for my birthday cuppies, birthday present, dan segalanya
Especially your true LOVE


Psst... You mean everything to me


post signature