Follow Us @soratemplates

18/02/2010

Home Sweet Home version 2

February 18, 2010 4 Komen
Progress umah kami. Tahun tok insya Allah siap.

Dari depan.

Pintu utama.

 
Pandangan dari bawah ke atas, master bedroom.

Tangga ke atas.

 
Pandangan dari belakang. Ada wet kichen.

Tunggu nak melepar dan nak pasang tile gik. Sik sabar eh.

post signature

17/02/2010

Sik berasa

February 17, 2010 5 Komen
Sik berasa rupanya dah lamak Ibu Iman sik update blog tok, gago gilak.
Kekadang rasa nak quit pun ada bila mikir kerja ngan bos yang like hell.
Bila gik bos nak berambus tok?
Ah, lupakan bos yang gila itu, yang penting Iman ku maintain cute.
Sik berasa eh, Iman dah 3 bulan 2 minggu, sik lamak gik nak 4 bulan.

Captured the moment ari marek lepas basuh pupup di The Spring.

 
Captured the moment masa dalam keta nak kuar parking The Spring, jumpa sidak paparazi alu kena snap. 

  
Ibu & Mak Ngah captured the moment masa testing lense baru k D60 di Copal The Spring.
 
Last but not least, captured the moment masa gi beraya Cina di umah Mr Chow. 


post signature

16/02/2010

Masih kah kau ingat?

February 16, 2010 0 Komen
Luahan hati yang sik terluah. Berat rasa tangan nak naip tapi dah lamak gilak dipendam rasa tok. Rasa macam sik dapat ditahan agik dah. Diluah sik terluah. Susah nak madah.

8 bulan dah berlalu. Mun buntin, dah sarat nak beranak dah. Tapi kenak nya sik paham juak? Atau buat sik paham? Sikkan lupak? Mustahil. Kenak nya molah-molah sikda papa berlaku oh?

Sabar? Lamak dah bersabar. Malu? Macam sik jak. Aku yang malu.

Makan nang kenyang tapi kenak sikmok ingat bayar makan ya dengan apa? Patut kah?

Mun madah sik kelak.. susah juak. Ingat Tuhan, ingat Tuhan. Berik nya masa lok.





post signature

29/01/2010

Never Shake Your Baby...!

January 29, 2010 3 Komen
Baca entri ni di blog BabyIbu.  Menakutkan. So Ibu Iman mintak permisi untuk copy paste info ni di sini.

December 4th, 2007, Jessica Sherwood had to do something no mother should ever have to do.

At 2:29 pm Jessica made a very tough, but the right decision to take her little 3 month old daughter off life support.

In memory of little London Marie, i thought id start a little forward..
Jessica had a message that i want every one to know.. This is what Jessica said:

"If anyone has kids, make sure that you keep them with you the whole time. Don't give then to anyone that you don't trust. Trust me, I thought that I trusted Josh. But now as of December 4, 2007 at 2:29 AM, she is gone. My one & only baby . & He is going to pay FOREVER, even if he gets out of jail scott free, he will be dead no matter what. & To all my friends that know London , I am very angry & upset that I lost the love of my life, my babygirl. She died on her three month birthday .

London had six fractured ribs, both of her legs were fracture, & her brain was so damaged that if she were to live she would be a vegetable
So I did what was right & what was best for her & took her off life support

That's what you call Shaken Baby Sydrome [SBS]"

For those of you who dont know what Shaken Baby Syndrome check out the facts ;

-Shaking, jerking and jolting can cause blood vessels in the head to tear or burst.

Shaken Baby Syndrome is the shaking of an infant or child by the arms, legs, or shoulders with or without impact of the head.

This trauma can result in bleeding and brain injury with no outward signs of abuse

Often frustrated caregivers feel that shaking a baby or small child is a harmless way to make the child stop crying. However, a baby's brain and blood vessels are vulnerable to whiplash motions, such as shaking, jerking, jolting, and impact.

The neck muscles of an infant or small child are weak, so the child's head is relatively heavy and the neck cannot support the stress of shaking or impact

-Shaking a very young child, with or without impact of the head, can cause irreversible brain damage, blindness, cerebral palsy, hearing loss, spinal cord injury, seizures, learning disabilities, and even death.

It is tragic that healthy, intelligent babies are suffering these disabilities simply because their caregivers don't know about the dangers associated with Shaken Baby Syndrome. An estimated 1,200 to 1,400 cases of Shaken Baby Syndrome (SBS) occur each year in the United States. Only 1 out of 4 babies dies of Shaken Baby Syndrome

HOWEVER, the other three babies will need ongoing medical attention for the rest of their short lifespans

London in the hospital

London after she passed

If you have any heart at all, you would forward this.



post signature

28/01/2010

Cupcake Class

January 28, 2010 0 Komen
 Gambar dicilok dari FB Naz. Apa la Ibu Iman lupa nak bawak digicam.

Last week, hari Sabtu Ibu Iman telah dikorbankan demi untuk belajar mendekorasi cupcake. Sebelum ni asik order je kan, teringin gak nak merasa buat sendiri.

Hasilnya:

 
 10 cupcake untuk dibawa balik. Interesting memang interesting tapi Ibu Iman ni kurang sabar orangnya, dah ler tak kreatif pastu mengantuk plak. Boleh tengah bentuk-bentukkan fondant mata ini mengantuk. Isk isk isk..

Yang nih guna nozzle dan butter cream jer nak bentukkan bunga dan daun. Memula tu tak jadi jugak daunnya. Haha.

Yang nih guna edible image jer. Tapi edible image ni kena order, takde kat area Kuching nih.

 
Nih guna fondant. Ada 1 lagi fondant itik tapi lupa nak amik gambar sebijik-sebijik sebab itik tak menjadi sangat terus malas nak siapkan cupcake itik dalam air tu. See, tak sabar, cepat give up lak tu. Hihi.

Insya Allah nanti Ibu Iman nak try buat sendiri tapi guna buttercream jer la ek. Fondant? ?Malas ku. Huhuhu. Leceh macam main plastisin. Hehehe. Entah bila la nak buatnya.

post signature

22/01/2010

Siriyes

January 22, 2010 2 Komen


Anak dara ku ini sejak lahir lagi dah menunjukkan ciri-ciri keseriusan Ibunya, suka mengerutkan dahi. Sib baik la ikut muka Ayah, cuma siriyes jer ikut Ibu. Alahai anak Ibu.. rindu plak.




post signature