Follow Us @soratemplates

19/03/2010

Bank soalan x siap lagi

March 19, 2010 1 Komen
Pagi ni saya korbankan masa bergosip di CT Cafe depan kolej semata-mata nak siapkan draf soalan cepat. Boleh ke?

On jer lappy, makan nasik lemak seringgit yang student jual, check email-email, FB dan terus mengupdate blog.

Lepas ni start buat kerja. Sikit lagi nak siap. Chaiyok chaiyok Ibu Iman.


post signature

18/03/2010

Anak Solehah

March 18, 2010 5 Komen
Mudah-mudahan anak Ibu akan menjadi anak yang solehah. Amin.

Iman dengan gaya tudung Indon.

Iman bergaya dengan selendang.

post signature

Iman 3 Bulan

March 18, 2010 0 Komen
Pic ni diambil sebelum Ayah dan Ibu nak bawak Iman pergi beraya Cina di umah salah seorang bos Ibu. Kebetulan adik Ibu yang ambik AD kat UITM ada assignment iklan, merasa la Iman jadi model lollipop. Bahaya jugak Iman ni sekarang, semua benda dia nak capai dan masukkan dalam mulut. 

Nih antara pic yang Ibu suka.

Ibu pun taknak ketinggalan jadi model bersama Iman. Hehehe. Iman ni memang serius orangnya, tengok tu muka ada susah mau senyum. Isk isk isk..



post signature

17/03/2010

Mayuhnya kerja

March 17, 2010 4 Komen
Banyak kerja la sekarang. 8-5 kat ofis rasa tak mencukupi jer. Kalo kolej dekat jer dengan umah senang gak nak stay back, balik jam 6 ke. Sedih. Risau pun ye sebab kerja-kerja tertangguh ni.

Minggu ni saya kena abiskan semua ni:
  • Draf bank soalan 
  • Soalan latih-tubi untuk minggu depan
  • Laporan Tahunan dan Laporan Program
  • Surat nak hantar ke jabatan kerajaan yang merangkul piala pusingan hari tu
  • Kertas kerja untuk pertandingan pelajar
  • Semak kuiz pelajar minggu ni dan minggu lepas
  • Semak laporan latihan industri pelajar
Balik umah confirm takleh nak buat keja. Dengan Imannya, dengan urusan umah, dengan letihnya. Ngantuk balik dari BTN pun tak abis lagi ni. Takde la lasak sangat pun aktiviti cuma tak cukup tido jer kot. Tiap hari bangun 4.30 pagi, tidonya jam 12. 

Dulu saya pernah gak kerja BTN, sama jugak rutin yang saya buat. Tapi, pelik la, saya macam tak biasa jer. Mungkinkah sebab orang yang dah pernah melahirkan anak cepat berasa letih?

Bukan saya sorang jer tau, kawan-kawan lain yang sama gi BTN ari tu pun sama gak. Sepanjang perjalanan ke kolej tido jer memanjang. Kesian kawan yang turn driving minggu ni. Sunyi-sepi jer takde teman sembang sebab 3-3 dan tido. Isk isk isk...


post signature

16/03/2010

Mungkin Benar

March 16, 2010 3 Komen
Muka saya dah naik merah-merah, macam mula-mula selepas kawen dulu. Mungkinkah saya alergik dengan alat-alat mekap?

Hmmm...

Saya baru balik dari kursus BTN semalam. Masa kursus tu tempat tu memang banyak nyamuk. Mungkinkah sebab nyamuk kulit saya merah-merah dan gatal.

Tapi saya jugak ada meminta kawan saya 'menconteng' sedikit muka saya dengan blusher. Sikit jer, takde efek langsung. Mungkinkah sebab itu? Simptom yang sama dengan selepas kawen. Gatal-gatal di muka.

Rasa macam nak nangis. Tak suka.

post signature