Follow Us @soratemplates

29/11/2010

Oh, si dia amat cemburu!

November 29, 2010 0 Komen
Dia semakin cemburu


Kadang-kadang aku rimas
Kadang-kadang aku letih
Dan semakin letih
Mengejar dan terus dicemburui


Kadang-kadang aku suka kecemburuan ini
Yang semakin menjadi-jadi
Menyebabkan aku semakin bersemangat
Mengakhiri 2010 ini


Oh, tidakkkkk..
MASA semakin mencemburui aku
Aku capekkkk...!!!



26/11/2010

Pimp My Header by Encik FnF

November 26, 2010 11 Komen
Wow wee... nampak tak? Nampak tak?
Terima kasih Encik FnF sebab design header kat atas tu tanpa caj.
Hehehe.

Adalah 2-3 minggu jugak saya kena tunggu header saya dipimp.
At last di pagi Jumaat yang mulia ni, dia telah membuat blog saya ni bertukar header.
Terima kasih sekali lagi.

Ada tak sesape yang teringin nak kena pimp?
Silalah ke blog Encik FnF ye.

Kalau stok masih ada la.
Hehehe.


Kerna terbiasa

November 26, 2010 2 Komen
Ala,  pepatah pun ada mengatakan, alah bisa, tegal biasa..
Kerna dah terbiasa, bila nak cuba sesuatu yang baru pun kekok
Biasalah manusia

Pagi ni tetiba jer rasa nak guna Google Chrome (GC)
So saya mula browsing guna GC
Adeh.. kekoknya
Sebabnya bila guna MF, dah banyak bookmark kat atas tab tu
Bila guna GC tercari-cari plak favourite tab

Semalam ada member yang baru reformat lappy ke Window 7
Member pun bising la, bengong sebab tak biasa
Saya plak memang dah terbiasa dengan W7
Dulu saya suka Vista
Ramai orang tak suka sebab slow
Kalau guna XP, memang rasa lembap sangat
Tapi saya memang suka W7

MO2007 pun saya suka..
Kalau terpaksa guna MO2003 balik, memang terkial-kial


Ye lah, dah hari-hari kan... memang lah sebati dengan diri
Senyum... (tak perlu kata apa-apa)


25/11/2010

Pengorbanan seorang Ayah

November 25, 2010 7 Komen
Bagus tak bagus punya isteri?
Suami disuruh cuti, sebab anak demam.
Haa.. aku lah tu.
Sedih tau.


Nasib baiklah Encik Suami jenis yang tak berkira.
Bukannya aku takmo cuti.
Risau tau tengok anak demam.
Tak sedap hati nak gi kerja.
Tapi minggu ni turn aku driving.
Takkan nak ponteng sehari plak.
Dah ler bulan lepas aku ada ponteng gak.
Kesian lah kawan.


Mudah-mudahan Iman Madihah cepat sembuh.
Malam tadi, kol 9 macam tu, suhu dah sampai 39 dah.
Terus aku mandikan air sejuk.
Masa tu Encik Suami tak balik kerja lagi.
Nak gitau dia, takut dia risau pulak.
Masa tu dia tengah entertain Pengarah-pengarah datang ke jabatan.
Pengarah ni pun satu, datang tu biarlah time kerja.
Nasib baik lepas tu, panas pun semakin turun dan dia berselera makan.


Tapi kol 4 pagi, aku bangun, badan Iman panas lagi.
Rasa nak nangis jer.
Terus aku dan Encik Suami tuamkan badan dan kepala dia dengan tuala basah.
Alahai anak Ibu.
Ibu cuba balik awal hari ni yer, sayang.

Gambar yang diupload Ayah di FB tadi

Yang, sorry and thanks for everything!
Love u so much!



Panas! Panas! Entri ke-500

November 25, 2010 8 Komen
Well, marek lagik aku dah madah, nektok aku tengah mode final exam untuk amali.
Ari tok ari ke-4.


Pagi tok, awal-awal pagi agik, aku dah sik tahan!
Mesti dilepas juak marah tok!
Dan aku baruk lepas ngerepak miak.


Ada 3 orang miak bongok yang aku geram, tapi aku paling panas ngan sorang.
So aku nunggah nya lam bilit, aku nanyak, apa yang nya polah masa exam.


Eh, berani nya jawab aku, ada molah ya, ada molah tok.
Aok, ada.
Tapi, jawapan ko salah!!!!
Dan jawapan ko seciput lah gilak!
Arum bulak banyak gik taik Iman.
Dah la nang sikda dalam skema pemarkahan!
Sikit pun sik ada!!!!!!!!
Ko tauk sikkkkk???!


Alasan ko agik tek, ko sik sempat save jawapan yang ko polah lam folder.
Nak drag dalam folder pun bertahun kah????
Lu pikir lah sendirik.
Mun adik aku sekolah rendah madah nya sik pandei save lam folder dapat juak tek ku terimak.


Lepas ya, soalan senang nak mampus.
Berik alamat URL Maxis ngan Politeknik.
Ko sik tauk kah camne nak makei browser.?
Ok, ko sik tauk browser ya apa.
Search engine?
Ok lah, sik tauk.
Google? Yahoo?


Eh, hello!
Apa yang ko belajar lam kelas????
Masa aku ngajar ko nangga muka aku tang menar jak.
Muka ku kacak sikda jerawat kah?
Atau shawl ku kacak kah?
Atau gigi ku ada cabik kah?
Sampei menar gilak macam paham jak nenung muka aku.


Aaarghhh...
Nang nyuruh aku panas.
Jantng ku masih berdegup kencang tok!!


Sabar... sabar...


**ooops... sik perasan tok entri ke-500 rupanya!



24/11/2010

Saya bukan seperti dulu!

November 24, 2010 7 Komen
Oh, ini entri saya yang ke-2.
Saya baru jer habis jaga exam, so dah free.


Kadang-kadang kan saya hairan jugak, orang boleh publish lebih dari 1 entri dalam sehari.
Diorang ni takde kerja ke asyik nak update entri jer?
Ker diorang dah siap taip banyak-banyak entri kemudian auto-publish?
Kalau saya buat yang auto-publish pun cuma entri yang saya copy-paste jer.


Hmmm... camne ek?


Kalau saya di umah, lagilah saya takkan update.
Kalau kat ofis, ada masa jer baru leh nak mengarang.


Saya masih memikirkan ni.
Ye lah, saya bukan blogger tegar.
Saya bukan seperti dulu lagi.