Follow Us @soratemplates

04/01/2011

Memey & Norman Hakim tinggal serumah..?

January 04, 2011 3 Komen

Kami ingatkan tahun baru ini Memey Suhaiza adalah niat di hati untuk insaf sedikit. Tapi nampaknya harapan hanya tinggal harapan. Awal-awal lagi dah dikantoikan oleh Abby yang Memey dan Norman tinggal serumah.

Apa sangap kebenarnya?

Senang cerita, 2011 nie kami cadangkan Memey dan Norman nikah ajerlah. Susah-susah sangat buat majlis nikah je dulu. Kasik halal. Tak ada la orang nak mengata. Tak gitu?

Hidup Abby yang berjaya mengkantoikan mereka berdua.

Sumber: beautifulnara.com


9 medicines you shouldn't give your toddler

January 04, 2011 0 Komen
Young children are much more likely than adults to have adverse drug reactions, so giving your toddler prescription or over-the-counter (OTC) medication – even "herbal" medicines – is serious business. Here are some medicines you shouldn't give your 12- to 24-month-old.

Aspirin

Never give aspirin or medications containing aspirin to your toddler or to anyone 19 years old or younger. Aspirin can make a child susceptible to Reye's syndrome — a rare but potentially fatal illness. Don't assume that the children's medicines found in drugstores will be aspirin-free. Aspirin is sometimes referred to as "salicylate" or "acetylsalicylic acid." Read labels carefully, and ask your doctor or pharmacist if you're not sure whether a product is aspirin-free.

For fever and other discomfort, you may want to give your toddler the correct dose of acetaminophen or ibuprofen.

Over-the-counter cough and cold medicines

The American Academy of Pediatrics (AAP) advises against giving OTC cough and cold medicines to toddlers. Studies show that they don't actually help to soothe symptoms of kids this age. And they can be harmful, especially when a child mistakenly gets more than the recommended dose.

In addition to side effects like drowsiness or sleeplessness, upset stomach, and a rash or hives, a child can suffer serious effects such as rapid heart rate, convulsions, and even death. Every year, 7,000 children under the age of 11 are treated in U.S. emergency rooms after taking too much cough or cold medication.

If your toddler's miserable with a cold, you may want to try a humidifier or other home remedies.

Anti-nausea medications

Don't give your toddler an anti-nausea medication (prescription or OTC) unless her doctor specifically recommends it. Most bouts of vomiting are pretty short-lived, and children usually handle them just fine without any medication. In addition, anti-nausea medications have risks and possible complications. (If your child is vomiting and begins to get dehydrated, contact her doctor for advice on what to do.)

Adult medications

Giving your child a smaller dose of medicine meant for an adult is dangerous. If the label doesn't indicate an appropriate dose for a child, don't give that medication to your toddler.

Any medication prescribed for someone else or for another condition

Prescription drugs intended for other people (like a sibling) or to treat other illnesses may be ineffective or even dangerous when given to your toddler. Give her only medicine prescribed for her and her specific condition.

Anything expired

Toss out medicines, prescription and OTC alike, as soon as they expire. Also get rid of discolored or crumbly medicines — basically anything that doesn't look the way it did when you first bought it. After the use-by date, medications may no longer be effective and can even be harmful. Don't flush old drugs down the toilet, as they can contaminate groundwater and end up in the drinking water supply. See what our expert says about how to safely dispose of expired medication.

Extra acetaminophen

Some medicines contain acetaminophen to help ease fever and pain, so be careful not to give your toddler an additional separate dose of acetaminophen. If you're not sure what's in a particular medicine, don't give her acetaminophen or ibuprofen until you've first gotten the okay from your doctor or pharmacist.

Chewables

For most toddlers, chewable tablets are a choking hazard. If you want to use a chewable tablet, crush it first, then put it in a spoonful of soft food, like yogurt or applesauce. (Of course, you need to make sure your child eats the entire spoonful in order to get the complete dose.)

Chinese herb ma huang (ephedra or ephedrine)

Never take or give your child the Chinese herb ma huang, also known as ephedra or ephedrine. In adults this herbal decongestant has been linked to high blood pressure, irregular heartbeat, seizures, heart attack, and strokes.

Check with your doctor or an alternative medicine practitioner before giving your child any herbal products. And always let the doctor know about any herbal remedies your child is taking before she prescribes a medication.

Many herbal remedies are gentle and safe, but just because something is natural, or derived from a plant, doesn't mean it's safe for your child. Herbal products can cause allergic reactions, liver damage, and high blood pressure. In certain doses or when combined with the wrong medications, they can be fatal.

Resource: BabyCenter


03/01/2011

Msjbox sudah direnew!

January 03, 2011 2 Komen
Pagi-pagi sampai ofis di tahun baru, terus check blog.
Tak perasan pulak rupanya Msjbox dah expired.



Tak best pulak tahun baru macam ni takde Msjbox.
Nanti susah nak berkomunikasi dengan mereka yang tak suka meninggalkan komen kan?
Lagi satu saya tengok.
Kebanyakkan yang meninggalkan jejak di Msjbox ialah mereka yang 1st time membaca blog ni.
Walaupun tak ramai pembaca, at least kita tau lah jugak ada orang yang baca blog kita.
Statement sedar diri tu.
Hehehe.


Wow!
Tak sangka! Tak sangka!
Saya dah guna Msjbox ni sejak tahun 2007 lagi!
Tapi time tu saya guna Msjbox untuk blog saya yang lain.
Memang  tak sangka saya boleh bertahan.
Domain mimyara.com dulu hanya setahun jer saya sempat pakai.
Akibat terlupa nak renew terus hilang sekejap blog time tu.
Nasib baik la dapat diselamatkan.
Kalau tak, takde la blog ni sekarang.

Eh, rasanya dulu saya ada buat entri pasal Msjbox ni di SINI
Klik lah kalau takde benda lagi nak baca.



02/01/2011

Iman dan buku II

January 02, 2011 1 Komen
Iman sekarang dah semakin sukakan buku.
Bangun tido mesti terus cari kokok.. kokok (buku yang ada gambar kucing).
Sambil jari cute nya tunjuk ke arah buku tu.


Sebelum tido mesti carik buku, tunjuk-tunjuk dengan jari pastu mulut membebel.
Pastu baring, tunjuk lagi gambar kat buku.
Kalau sampai ke page ada lagu 'Ba ba black sheep' terus bangun, goyang-goyang badan.
Baa-baa.. tu jer yang dia pandai.


Teringin nak antar Iman ke taska macam Ruhil Imaan.
Mesti Iman suka banyak kawan.
Mesti Iman comel pakai uniform taska.
Tapi atok tak bagi.
Iman sekolah dengan Nek Wa jer.
Nek Wa pun baru pencen cikgu tadika.
Nek Wa bagi Iman buku budak pra umur 5-6 tahun, lagilah advanced!

Gambar diedit oleh Auntie Nana, kawan Mak Ngah, imagine Iman dah kat sekolah.


Cerita sebelumnya, Iman dan buku


01/01/2011

Pelakon Faizal Yusof meninggal dunia

January 01, 2011 5 Komen
KUALA LUMPUR, 1 Jan – Pelakon Faizal Yusof meninggal dunia kira-kira 1.45 tengah hari ini di Pusat Rawatan Islam (Pusrawi), Jalan Tun Razak di sini akibat serangan jantung.


Faizal, 32, dikatakan pengsan di rumahnya di Anjung Villa Bandar Baru Sentul di sini kira-kira 9 pagi akibat serangan jantung sebelum dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan.

Faizal dikenali kerana lakonannya dalam beberapa drama bersiri di televisyen seperti Tiramisu dan Manjalara.

Allahyarham meninggalkan seorang isteri, Rosmunira Rashid, 27, yang sedang mengandung lima bulan.

llahyarham pernah berkahwin sebelum bercerai dengan penyanyi Siti Nordiana dan dikurniakan seorang anak lelaki, Mohd Rayyan Nakhaie, 2 tahun sembilan bulan.

Abang pelakon itu Shaiful Yusof, 34, yang ditemui di Tingkat 3, Unit Rawatan Rapi (ICU) Pusrawi, berkata jenazah akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Batu Muda, Batu Caves pukul 10 pagi esok.

Antara artis yang dilihat menziarah jenazah Allahyarham di hospital ialah pelakon Abby Abadi, Sharifah Amani, Liyana Jasmay, Amyza Adnan dan Pierre Andre.

Sementara itu Abby Abadi yang ditemui, berkata kali terakhir beliau berjumpa dengan Faizal adalah bulan lepas ketika mereka bermain futsal di Bukit Jalil.

“Dia seorang yang amat kelakar dan terkenal dengan sikap gila-gila dia. Ramai-ramai kawan yang pergi, dialah yang paling saya terasa kehilangannya,” katanya yang pernah berlakon bersama Allahyarham dalam drama Manjalara di TV3. – Bernama



Entri pertama 2011

January 01, 2011 2 Komen
Pertama, tahniah!
Kerana selamat menempuh tahun 2010 dengan jayanya walaupun banyak suka dan duka.

Kedua, semoga berjaya!
Untuk menghadapi 2011 yang belum tentu lagi banyak suka atau dukanya.

2011.
Macam nak resign post pegawai sukan itu.

2011.
Macam nak low profile, kurangkan masa di FB.

2011.
Macam nak ada baby baru.

2011.
Ini bukan macam.
Tapi, memang pasti.
Usia semakin meningkat.
Welcome to the 30's club.
Uhukk..

 Happy New Year 2011..!!!