Follow Us @soratemplates

04/02/2011

Beraya di rumah baru

February 04, 2011 6 Komen
Siapakah yang beraya?
Cina kah melayu kah?
Raya cina, raya melayu, raya dayak..
Sama jer
Kita kan 1 Malaysia??
Ooops... raya india lupa sebut
Abaikan jer lah... dekat Meow City berapa kerat jer India
Tapi still the same, kami ini warganegara Malaysia
Dan terpahat tegur jiwa 1 Malaysia

Bercerita pasal raya
Ya! Kami beraya cina di umah baru
2 malam sudah tidur di rumah baru
Tiada langsir baru, tiada baju baru
Tapi perabot masih baru lah.. hehe
Dapur baru belum siap
Tapi kami ada dapur mudah alih yang baru!
Hihihi..
Silalah jangan gelak ok.. nanti saya malu

Eh..
Nantilah saya cerita lagi
Dapur mudah alih saya yang baru itu
Ahaks

Daaaa...

Ibu Iman: mun dah kejeron camya lah jadinya...


01/02/2011

Cuaca sejuk sangat sesuai untuk makan

February 01, 2011 5 Komen
Perut krack-krock, tadik makan macam sik puas, tapi dah baca bismillah oi!
Mungkin sebab cuaca sejok kali.

Bila baca entri Vivian, nang sama!
Nya pun cepat juak rasa lapar.
Walaupun sik pernah jumpa nya, tapi dapat merasakan si Vivian ya bih kurang jak ngan saiz saya.
Kenak?  Camne tauk?
Ada buktinya di entri  Dulu melidi, sekarang...? tok.
Ada nya komen di sia.

Nang menar juak lah, famili saya nang milus-milus jak orang nya.
Makan banyak ne pun, badan sik juak mok jadi.
Makan besar gine pun, badan sik juak mok besar.

Malam minggu ya tek, mek orang makan besar juak lah kiranya.
Ne ndak besar, makan di Topspot, 2 meja.
Bukan salu nak?
Sebulan sekali. Hehehe.

Sampei-sampei jak terus perut tetiba jadi zero, null & empty!
Rasa lapar gilak.
Time ya makanan nang dah ada sebab adik dah order awal.
Apalagik.... melantak lah saya, jadi ikan DBKU.

Khusyuk sik saya makan?

Dan tabiat suka makan diwarisi juak oleh anak dara saya.
Si Ayah nya, iboh padah la, nang sik nulak bab makan.
Hehehe... boh marah Ayah ah.
Iman.. mun nya lapar mesti nya tunjuk ke dapur, menum-menum.
Mun nya haus, agik la bisin nya nunjuk botol susu nya, sambil mulut menum-menum.

Sempat juak tek koh berposing..

 Enap! Atau enough bahasa dalam kamus

Jangan dilayan gambar-gambar makanan ya lagik
*Sila close folder makan-makan itu*
Kelak ada imagine butter prawn Oriental Kitchen gik
Haih! Melelat lok..

Dah.. dah..


Ibu Iman: malam tok nak masak apa ooh?


Mari memasak bersama Iman

February 01, 2011 5 Komen
Balik jer dari kerja, adik-adik dah bising dah...

"Kawu sik tauk apa yang anak kawu dah polah ri tok tek" 
"Apa? Kenak nya?"
"Sik nangga kuali tengah rumah ya?"
"Aok. Apahal?"
"Anak kawu lah yang masak"

"Tangga video nun", sambung adik yang lain.

Jom, kita layan sesi masak-masak bersama Iman Madihah.

<object width="400" height="300" ><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="movie" value="http://www.facebook.com/v/1863773998753" /><embed src="http://www.facebook.com/v/1863773998753" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="400" height="300"></embed></object>


Ibu Iman: sik tauklah camne nya pandei merasa makanan indah bila masak ya, kali nya merati masa kita masak kali.. leput jak tetak oleh nya... ilang kepak balit kerja


31/01/2011

Kita Satu Malaysia

January 31, 2011 0 Komen
Asyik layan lagu jiwang jer
Malam ni layan lagu patriotik ler pulak
Biar menebal sikit semangat nasionalisme tu
Barulah bangga nak cakap KITA 1 MALAYSIA





Verse 1
Dunia kian berubah
Perubahan melingkari
Melaksana hasrat hati
Kejayaan terbukti

Verse 2
Dunia yang megah Dengan misi yang gagah
Kerana perpaduan
Kita masih bersama

Chorus
Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat,oooo
Kita satu bangsa, satu Negara
Kita satu Malaysia

Verse 3
Bermulanya sekarang
Perjalanan dilaksana
Seia sekata sehati dan sejiwa


Verse 4
Membina masa hadapan
Menuju kejayaan
Kita semua rakyat Malaysia
Harmoni, saling menghormati

Chorus x2
Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat,oooo
Kita satu bangsa, satu Negara
Kita satu Malaysia

Universiti Lim Kok Wing  - Lirik Tema 1 Malaysia 2010 


Ibu Iman: teringat zaman masa keja ngan BTN dolok...


Sempat ke tak ni?

January 31, 2011 4 Komen
Selamat hari Isnin... walaupun dah nak petang dah pun
Minggu ni budak-budak dah bercuti
Baru jer start kelas, dah cuti balik
So pagi tadi saya ambik kesempatan ke Wisma Hopoh
Tanya pasal baju korporat baru untuk staff
Last time buat hari tu tahun 2008
Ramai yang dah lusuh pun baju tu
Kesian kan?

Selesai sudah urusan baju korporat
Urusan baju t-shirt untuk dijual kepada student dan staff pun selesai
Urusan kerja-kerja untuk dihand-over kepada Pegawai Sukan yang baru juga tak selesai
Macam tak sempat jer ni
Ada 2 hari lagi nak kerja
Pastu PH lagi
Minggu depan struggle masuk kelas sendiri dan masuk kelas orang
Minggu 1 lagi akan ke Sintok untuk kursus 2 minggu

Macam tak sempat jer nak siapkan banyak kerja ni....

Ibu Iman: cepat gilak jak masa berlalu eh...