Follow Us @soratemplates

17/02/2011

Laporan terkini dari Sukmaville

February 17, 2011 5 Komen
Di saat jam di laptop menunjukkan angka 12:08 AM
Saya mendapat notification dari FB
Oh, adik saya tag saya
Mesti ada gambar Iman terkini
Ya.. benar!


Iman nak nengok guk dalam YouTube
Biasalah, kalau tak nengok guk, nengok meow, kalau tak pun, Upin
Macam tu lah Iman


Ibu Iman: rindunya nak kelaie ngan Iman...


16/02/2011

Mimpi Mainan Tidur

February 16, 2011 3 Komen
Malam tadik aku mimpi 1 of my classmate masa sekolah ninggal.
Ninggal ngejut.
Nang terkejut lah.
Ninggal tek sebab kanser pangkal rahim.
Kesian.
Masa didiagnos nya kanser ya, dah stage 5.
Ada kah kanser stage 5?
Selalu dengar stage 4 jak.

Entah papa jak lah mimpi.
Panjang umur kawan aku ya.



Renovation in progress

February 16, 2011 6 Komen
Alhamdullilah.
Kerja-kerja renovation untuk wet kitchen di rumah baru dah start 8.2.2011


First day dia datang, dia tebuk-tebuk dinding ni sebab dinding ni akan ditile lepas ni.
Sila abaikan towel merah itu ye.


Ini ialah batu-bata yang mengamboran.
Gambar ni jer diambil pada waktu siang sebaik sahaja balik kerja.
Gambar yang lain tu malam sebab malam jer lah ada kesempatan nak memantau.


Ini ialah worktop untuk meletak gas stove.
Oh, macam ni rupanya cara mereka buat yek.


Ini pula ialah sinki.
Nahh... terserlah kesempitan wet kitchen kami kan?
Nasib baik ler badan comel.
Ini fakta ok, berat saya tak cecah pun 45kg. Ahaks. Melidinya saya.
Nampak gaya kalau macam ni memang saya akan main masak-masak, sorang-sorang jer.
Best tu.
Hehehe.

Agaknya balik dari course nanti,
Dah nak siap, atau dah siap pun kerja-kerja renovation ni.
Ni yang buat makin tak keruan nih.
Huh, kejeron!


Ibu Iman: bukan entri nak show-off (ngeso) tapi untuk catatan dirik pun bab-bab penting dalam hidup.. penting semua tok.. macam nangga perkembangan Iman juak



15/02/2011

Oh...Tuhan ku rindu padanya

February 15, 2011 2 Komen
Chopp!
Layan lagu Camelia jap..
Tidur malamku tak lena
Asyik teringat padanya
Bilakah mentari memancarkan cahaya
Hanyalah dirinya bermain di ingatan
Oh...tuhan ku rindu padanya


See? See? Ayah rindu Ibu lah.
Ibu pun rindu Ayah.
Ibu rindu Iman jugak.

Ni apa kes ni? Main rindu-rindu?
Huhuhu.

Sekarang saya berada jauh di utara Malaysia.
Demi tugas dan kerjaya, saya gagahkan diri untuk berada di sini.
Kalau saya tak tolak kursus ni dulu, mungkin saya tak perlu fikirkan semua ni sekarang.
Sila rajinkan jari anda untuk mengklik link Di persimpangan dilemma untuk kisah lebih lanjut ye.

Tapi, semua tu kan ada hikmahnya.
Kalau dulu buat kat Institut Aminuddin Baki, sekarang kat UUM.
So, ok lah kan?
Baru tadi balik dari Padang Besar... hehehe.
Ok tak ok? <----- Ayat pujuk diri sendiri

Kat sini line berokband macam tu lah, kejap hijau, kejap biru.
So kalau tahap kesabaran tu tinggi, saya update lah blog ni.
Setakat ni takde assignment lagi.
Boleh lah saya bersabar nak merangkak-rangkak mengupdate.
Kelas baru jer start semalam, hari ni dah cuti.
Pihak urusetia siap sediakan bas lagi untuk ke Padang Besar.
Ok tak ok? <----- Ayat pujuk diri sendiri
Tapi saya ikut roomate balik rumah, kebetulan roomate orang Kangar.
So kami driving sendiri lah ke Padang Besar.
Haa..jangan tanya apa yang saya beli di Padang Besar!
Hi hi hi..

Pic masa kat airport hari Ahad tu.

Ibu Iman: rindu nak berkatik & bersakat ngan kitak Yang.. take care k.. love u!


13/02/2011

Please vote for Iman Madihah

February 13, 2011 14 Komen

Entri ini akan melekat sehingga cukup waktunya, sila scroll untuk membaca entri terbaru.
Terima kasih.


Family & friends, please vote for my IMAN MADIHAH ABD NIZAM. How to vote?

You must first like the Facebook Page of Cuties Baby at http://www.facebook.com/CutiesBaby, then navigate to the photos in the albums, then you will be able to "Like" the photo to cast your vote.

Please click here http://www.facebook.com/album.php?aid=46188&id=126677310717329 and LIKE - Baby #260 IMAN MADIHAH

Remember, only "Likes" at this Facebook Page ...will be counted as vote. If you have shared out the link, and your friends "Likes" your link instead of the photo at this Facebook Page, those "Likes" will not be counted as votes.

Thanks for your vote then!

Ibu Iman: saja jak.. sik la mengharap nak menang... dah ada gambar dah pakei bilit Iman di umah baru.. hehe... nama IMAN salah!! it suppose IMAN MADIHAH


11/02/2011

Minggu yang bizi

February 11, 2011 0 Komen
Adalah dimaklumkan saya akan berkursus selama 2 minggu di utara pada minggu depan.
Makanya sebelum tidak menghadirkan diri dengan sebab yang kukuh.
Harusnya saya menggantikan kelas dahulu.

Disebabkan kesuntukan masa, saya cuma sempat menggantikan kelas seminggu jer.
Seminggu lagi akan digantikan selepas saya habis berkursus nanti.
Insya Allah.

Akibatnya minggu ni kelas saya pagi - petang.
Duduk dalam lab jer.
Harus tak beku.

Walaupun begitu, program tetap jalan.
Menteri KPT pulak turun untuk program di Lundu.
Makanya, sibuklah hari ini dengan semua persiapan.
Eh, hari ni saya kelas petang jer.
Sempat lagilah bergambar semasa tengah riuh-rendah tadi.
Hehehe...


Ibu Iman: saya nak tunjuk sticker DIY (katak ya) dengan Mr Hubby sebenarnya, tapi member snap sik clear indah..