Follow Us @soratemplates

14/10/2011

Teori Nenen Berbelah

October 14, 2011 3 Komen
Memperkenalkan.... tok aji Iman!!
Hahaha..
Anak dara saya, sampai jer kat umah nenek, terus tak layan saya
Sibuk main kereta pakciknya
Pastu ajak Atok main tolak-tolak kereta
Pastu masuk dalam bilik, keluar dari bilik
Dah berkopiah pulak.... ambik kopiah bapak
Sengeh-sengeh sambung main kereta lagi
Iman ni...
Boy ke girl?
Isk isk...

Lepas snap pic Iman terus upload ke FB
Ada la kaum-kerabat sedara mara bagi tips
Sila check 'nenen', kalo berbelah, means adiknya nanti akan berlawanan jantina
Hmm...

Teruslah saya dan adik panggil Iman untuk tengok nenen Iman
Hahahaha..

Mungkinkah baby boy?
Takpe, petang ni pergi scan

Untuk kesahihah teori nenen berbelah tu, kena tunggu bulan 2 tahun depan lah yer


10/10/2011

Prediction!

October 10, 2011 0 Komen
Alhamdulillah... dah masuk 21 minggu. Dah boleh scan gender tapi tak pergi lagi scan. Pagi tadi scan kat klinik ibu dan anak, alhamdulilah, semua ok. Plasenta pun ok. Lupa plak nak tanya kedudukan baby sebab last month masih breech lagi. Kalau scan kat klinik kerajaan takut nak tanya gender. Insya Allah pasni pergi. Hihi. Nak tau jugak.

Disebabkan belom scan, kita main teka-teka jer lah. Berdasarkan kalendar Cina, mungkin akan dapat baby girl. Memang instict pun baby girl jugak. Takpe, rezeki. Yang penting baby sihat dan sempurna. Amin.



Sama la jugak dengan prediction kat sini



02/10/2011

Seandainya aku masih single?

October 02, 2011 5 Komen
Layan FB tengah malam guna lappy, memang sesuatu yang jarang dilakukan. Malam ni layan Iman online tengok Upin Ipin atas katil jer sebab dah berapa malam dah tak tido kat bilik. Tambah pulak Iman demam, so awal ler dia tido. Aku? Bolehlah berlayar sesuka hati tanpa ada Upin Ipin.

Masa stalking di FB, macam-macam status yang aku baca. Ada yang syiok sendiri, ada yang sirius, ada yang 'ingga'. Tapi, bila tiba di status member-member yang 1 batch aku tapi masih solo, tetiba aku pulak terfikir. Apa agaknya yang aku buat sekarang kalau aku masih single dan tak kawin lagi. Macam manalah agaknya status aku kat FB nun? Hmm...

Camne ek life aku kalau aku bukan Ibu Iman? Copp.. bukan aku tak menghargai apa yang aku ada sekarang, tapi aku cuma TERFIKIR.

'Adek' sekarang dah agak aktif. Aku suka bila perut aku ada macam 'sesuatu' bergerak-gerak. Bestnya!


30/09/2011

Iman 23 bulan

September 30, 2011 2 Komen
Sebulan lagi Iman Madihah genap 24 bulan
Waaa... tak sangkanya Iman dah nak masuk 2 tahun
Rindu pulak masa Iman newborn dulu
Hmm...


Ibu & Ayah sayang Iman gilak-gilak