Follow Us @soratemplates

17/02/2012

Irfan Mustaqim

February 17, 2012 15 Komen
Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah, Irfan Mustaqim bin Abdul Nizam telah pun selamat dilahirkan pada 12 Februari 2012 bersamaan 19 Rabiul Awal 1433H pada jam 9.37 pagi secara kelahiran normal.

Dan secara rasminya saya dan Encik Suami telah menjadi ibu-bapa kepada sepasang cahaya mata. (I.M.A.N.)

Terima kasih ya Allah di atas kurniaanNya.


10/02/2012

Tahniah Mak!

February 10, 2012 4 Komen

Inilah ayahanda dan bonda saya.
Semalam Mak baru je dapat Pingat Perkhidmatan Setia daripada negeri Sarawak.
Bapak temankan jer di Astana Negeri.


Macam pengantin plak diorang.
Hehehe.
Tahniah Mak!



09/02/2012

2 atau 3?

February 09, 2012 7 Komen
Quick update
Macam banyak jer agenda hari ni
Dan minggu ni ialah minggu ke-38
Saya belum apply maternity leave lagi!

Nak cuti minggu depan
Tapi macam banyak je  keja tak setel lagi
Dah la rasa tak larat dah nak berjalan laju
Kalau boleh semuanya nak buat depan lappy ni jer
Nak buat online!

Tapi... kalau nak jumpa in person, macam tak best pulak kan online

Dan yang paling haru
Masih tak decide lagi 2 atau 3 bulan
Memang nak 3 bulan
Tapi...









Kerja memang tak pandai habis kan?



08/02/2012

Support Group Meeting @ Sarakid Sarawak

February 08, 2012 4 Komen
4 hari bercuti termasuk weekend.
Semalam I cuti rehat sebab appointment kat klinik sebelah petang.
So macam biasalah, kalau kat umah memang malas nak update.

Hari Sabtu yang lepas ada SGM kat butik Sarakid di belakang Emart.
Sejujurnya inilah kali pertama saya menyertai SGM macam ni.
Excited pun ada jugak.
Ye lah, nawaitu tu memang ada nak EBF kat Adek nanti (Insya Allah)
Tapi ye lah, anasir-anasir luar masih terlalu banyak untuk ditepis.
Takde support daripada sesiapa.
Kesian kan?

Tapi, saya rasa perkara macam ni bukan berlaku kepada saya jer.
Mostly ibu-ibu di Sarawak ni belum ramai yang EBF.
SGM hari tu pun memang khas untuk ibu-ibu bekerjaya.
Memang Puan Azlina share macam mana dia menyusu dan menyimpan stok EBM semasa bekerja.
At least bila dah dengar pengalaman orang lain, kita pun akan bersemangat jugak.


Kalau surirumah senang lah nak EBF, tinggal nak atau tak nak jer.
Tapi, kalau yang bekerja tu memang 1 cabaran.
Tambahan lagi bagi yang selalu outstation, risau tau.
Tapi diorang pun share jugak pengalaman semasa bekursus.
Macam mana nak simpan stok EBM, macam mana nak tranferkan stok.
Memang banyak benda baru yang dapat hari tu.


Walaupun saya masuk agak lewat hari tu, tapi lepas sesi tu boleh lagi tanya.
Dapat jugak kenalan-kenalan baru.
Yang lain bawak potluck hari tu, tapi saya terlupa tak bawak apa pun.
Tapi tetap ada makan-makan lepas sesi sharing.


Hari tu bukan setakat ibu-ibu jer berkumpul.
Kaum bapa pun ada sekali.
Anak-anak lagi lah, mana boleh tinggal.

Kalau ada sesiapa yang berminat dengan SGM untuk EBF mom ni, silalah ke FB dan like Sarakids Sarawak.
Apa-apahal Puan Norazlina akan update di situ.


03/02/2012

FB Lubuk Rezeki

February 03, 2012 3 Komen
Tetiba pagi ni dapat sms:

Salam, Mira. Silla tok. Around 11 kelak kmk antar mknn ngan ktk.

Tetiba blur sekejap. Silla? Makanan apa?


Puas dok fikir, rupanya chicken pie yang saya order kat FB semalam.


Tak sangka kan? Makanan yang macam tu orang boleh buat online bisnes.
Sebelum ni orang jual biskut raya, cupcakes, apam polkadot.
Tapi yang ni, dia jual spagetti, pie, mushroum soup.
Siap dengan delivery lagi tu!
Apa lagi saya yang tercari-cari chicken pie ni pun order la dari FB budak ni.

Tapi, terlupa pulak gitau dia yang saya kerja dan hantar pada waktu malam.
Malam ni kita makan chicken pie la ek!
Yeay!

Betul kan rezeki ada di mana-mana.
Dan apa-apa jer boleh dijadikan sumber rezeki.
Sekarang ni pun memang trend cari rezeki online.
Senang gitu.
Tak tau nak buat blog, snap gambar, jual jer kat FB.


Harap-harap above bar la chicken pie budak tu nanti.
Tak sabarnya nak punch out petang nanti dan tunggu pie untuk dingappp.