Follow Us @soratemplates

16/04/2012

Masa berlalu

April 16, 2012 3 Komen


Sedar tak sedar, pejam celik pejam celik, Irfan Mustaqim dah pun 2 bulan. Terasa begitu cepatnya masa berlalu.

Published with Blogger-droid v2.0.3

10/04/2012

Android pun boleh dah!

April 10, 2012 2 Komen
Dulu orang yang pakai Ipong je dapat guna app Instagram, sekarang pengguna Android pun boleh! Kan Iman kan?

So now, apa yang membezakan Ipong dengan smartphone yang lain?

Tapi saya tetap pencinta BB, kerana BBMnya. Walaupun boleh guna Whatsapp tapi BBM tetap di hati.



Published with Blogger-droid v2.0.3

09/04/2012

Bottle feeding training

April 09, 2012 2 Komen

Hari Jumaat hari tu PH di Sarawak so si Ayah ada kat umah so hari tu la Irfan start bottle training dia. Seperti yang dijangka, misi GAGAL! Memang magic la kalo terus berjaya.


Sabtu cuba lagi, masih GAGAL. Down jugak, sib baik tak letak susu banyak, sayangnya nak buang EBM yang amat berharga tu.


Ahad, makcik plak yang train. Kebetulan bakal BS ni ada datang umah, tapi misi masih GAGAL. Takpe, cuba lagi.


Orang-orang tua dah mula bising Irfan taknak menyusu guna botol. Saya, pekakkan telinga je. Orang lama ni memang tak paham!


Published with Blogger-droid v2.0.3

05/04/2012

Si nanak

April 05, 2012 4 Komen
Best jer baca entri Lea, yang Nouri tak banyak kerenah. Kalau Irfan, dia lah banyak kerenah daripada kakaknya. Tak boleh dengar suara Ibu atau Ibu ada berhampiran dia, mesti terus ngek ngek. Sampai kami adik-beradik panggil dia 'Si Nanak'. Nanak dalam bahasa Serawaknya ialah terlebih manja. Hehehe. Heharap bila dah besar sikit nanti dia boleh independent macam kakaknya.



Published with Blogger-droid v2.0.3

03/04/2012

Ukur baju di badan sendiri

April 03, 2012 4 Komen

Pernah tak berlaku di ofis anda, yang orang penting berperwatakan sempoi, yang orang sokongan bermewah-mewahan. Apa yang anda fikirkan?


Bukan nak mendengki, mahupun iri hati, tapi hebat ye kemahuan mereka ini. Saya pun jarang nak memanjakan diri dengan barang-barang mahal dan berjenama.


Atau mungkinkah saya ini tak up-to-date, atau keturunan cucu cicit Hj Bakhil?


Published with Blogger-droid v2.0.3

Cuti bersalin 90

April 03, 2012 3 Komen
Wow! Seronok kan orang gomen leh cuti bersalin sampai 90 hari. Malah ada yang rasa tak cukup pulak. Tapi sebenarnya cuti lama-lama ni ada keburukan pada karier kita. Kebaikan memang pada famili tapi yang mementingkan karier tu memang fikir berkali-kali bila nak isi form cuti. Dulu saya juga mengalami dilemma 60 @ 90 hari.

Tapi bila difikirkan famili lebih penting maka saya decide 90 hari. Tu pun atas galakan suami dan juga rakan bloggers. Risiko yang saya kena ambil, saya memang tak berpeluang untuk dicalonkan dapat APC bagi tahun 2012 ni. Tipulah kalau saya tak teringin nak dapat APC. Memang certain jabatan ikut seniority tapi kalau usaha lebih seniority boleh tak diambil kira.

Takpelah, tahun depan saya akan berusaha. Fighting!

Published with Blogger-droid v2.0.3