Follow Us @soratemplates

28/06/2013

Update si Kakak

June 28, 2013 1 Komen
Bismillahirrahmanirrahim...

Er, dah lama tak mencoret sesuatu di sini. Agak sibuk di ofis. Di rumah jangan harap dapat nak update blog. Kalo on lappy pun kena buat kerja opis, yang urgent! Terasa masa macam tak cukup jer kat ofis sekarang. Tak tahulah kenapa. Mungkin perlu revise balik time management kot. Kerja banyak, masa macam tak cukup dan kerja jugak banyak tak siap. Alahai.. kalau macam ni memang tak dan nak sambung study. Eh? Ada niat rupanya. Mestilah kan? Siapa yang tak nak memajukan diri.

Walaupun sibuk, Shaklee tetap Shaklee. Jalan jugak. Motivasi tu... nak memajukan diri jugak. Heh heh. Alhamdulillah, tak sangka Shaklee boleh menjana pendapatan sampingan. Ingat nak guna sendiri-sendiri jer. Tapi, alhamdulillah. Tu jer saya mampu cakap.

Anak-anak? Alhamdulillah. Perkembangan sihat dan positif. Banyak sangat perkembangan mereka tak tercoret di sini. Kesian Irfan Mustaqim. Tak macam si kakak. Salu jer update dalam blog ni. In sha Allah nanti ada masa ada lah update tentang si Adik.

Si kakak dah makin ok ke sekolah. Janji jangan ada yang coba mengusik dia. Kalo ada yan gusik, jadi alasan lah tu taknak ke sekolah, takut. Iman.. Iman.. Masa hari Bapa hari tu, sibuk. Balik jer sekolah dia cakap dia ada buatkan topi untuk Ayah. Rupa-rupanya...


Bila Ayah pakai, "cantek Ayah pakei topi buat Iman". Banggalah tu. Hehehe. Sayangnya masa hari Ibu hari tu Iman ponteng sekolah sebab ikut Ibu travelling di Penang. Masa hari Ibu hari tu jugak sekolah diorang ada lawatan ke Taman Orkid. Dah terlepas dah. Nak buat macam mana kan?

Tak sabar lak rasanya nak tunggu konsert hujung tahun. Iman nak menari ke nak menyanyi ek? Iman suka sangat menyanyi, mungkin dia akan menyanyi kot. Sekarang lagu kegemaran ialah lagu Hafiz awan nano. Bahagiamu deritaku. Tapi kalo on CD dalam kereta, semua lagu pun dia akan nyanyi. Mungkin berbakat macam Ayah kot? Mungkin. Hehehe.


Dan, tak lupa jugak, si kecik milus heroku pun mesti ada jugak. Kecil-kecil si cili padi, olahannya memang menjadi. Hehehe.


11/06/2013

Mr Albert

June 11, 2013 0 Komen
Meet my Mr Albert. Nanti nak lagi 'seorang' Mr Albert. Nak kemas bilik stor cantik-cantik. Stor dapur dan stor Shaklee. Hehehe.




AI oh AI

June 11, 2013 1 Komen
Mataku dah berpinar-pinar kerana AI. Dah lama tak bermain dengan AI. Bila dah start, harus juling mata dah. Dari minggu lepas panas bontot, mata eleng kerana AI.

Bendalah software macam ni kalo tak buat, memang takkan expert. Basic tau tapi tak apply confirm akan lupa.

Design terbaru I. Selesai 1 task untuk hari ni.






07/06/2013

17/05/2013

Minggu Lepas dan Minggu Ini

May 17, 2013 2 Komen
Last week travelling.
Terus sambung cuti-cuti Malaysia.
Balik hometown anak-anak demam.
Cuti lagi.
Hari ni baru mask ofis lagi.
Kerja banyak.
Fizikal dan mental penat.