Follow Us @soratemplates

01/03/2018

Day 1: You

March 01, 2018 0 Komen
You!
Yes.. you.. oops.. it's me 😊

Aoklah... saya πŸ‘©

Ehem πŸ˜‰
1st of all... intro lok nak??
Sapa saya... hihihi

Kisahnya tek...
Semenjak blogging banyak dah nick yang saya pakei
Masa mula² dolok makei nickname 1. 'nagacute'
Pasya 2. 'Ms Chrome'.. seingatnya tok masih single
Pasya dah beranak makei nick 3. 'Ibu Iman'
Pasya nektok prefer ke 4. 'Kakmim' gik

Bah... flashback lok kitak orang sia
Camne kitak orang kenal saya dolok
Dari nick apa?
1?
2?
3?
4?

Baiklahhh... saya memblog dari muda sampei ke tua koh πŸ˜‚
Kenak saya madah gia?
Sebab dari saya single.. muka berjerawat.. kurus kerin
Sampeilah nektok...
Dah tua... muka berjeragat... dan ada lah juak sikit isik dari dolok 😁
Tapi lom juak tahap gems πŸ˜…

Dolok single... nektok beranak-pinak dah
4 dah anak empunok saya oi
Encik Laki saya nektok nun jauh di melaya nun
Apa kata urang nektok tek? PJJ
Haa.. PJJ... dolok baca jak cerita urang PJJ
Nektok dirik pun dah merasa
Dari tahun 2016 dah berPJJ

Sebab mula berisik blog dolok?
Ya la tek.. konon nya nak pakei kenangan lah
Sebab stat saya crazy gilak ngan blog zaman nak kawen (2008)
Semua checklist tulis lam blog
Pasya dah pregnant gia juak
1st pregnancy jak lah
Lepas no 2 alu kurang
3 dan 4 agiklah.... x ada langsung cerita lam blog πŸ˜‚
Adalah juak kali.. tapi sik banyak
Sik macam kisah pregnant anak bungas kata urang
Sampei Iman 2 tahun gik masih aktif berblog
Lepas ya dah alu kurang dan makin kurang

Ya lah serba-sedikit history saya berblog koh
Dan nektok try balitlah nak aktif agik
Nang mencabarlah juak nak aktif sebab sik banyak masa nak menaip nektok
Ada jak kerja
Keja nektok pun sik macam dolok
Kenak kah dolok macam banyak jak masa nak update blog tok
Nektok.. rasa nyaman gik nak ngepos ke FB & IG kali
Atau.. dah malas dah 😜

Makanya setel cabaran 1 dari Vivian
Ada 30 igek gik cabaran dari nya

 Bah.. apa cerita kitak tek????

Eyh..aoklahhhh
Show off gambar saya anak beranak lok


Bah.. kitak orang yang membaca... dan yang mengupdate blog juak
Selamat berblog kembali semua & semoga rajin berjarah di sitok sebulan tok πŸ˜πŸ˜€
Daaa.. 😘




22/02/2018

21/02/2018

Happy 6th birthday, Irfan Mustaqim!

February 21, 2018 0 Komen
Awas! Ini post terkebelakang πŸ˜€

Since dah lama tak memblog kan.. paham² je lah
Bila dah start balik rasa macam banyak sangat cerita yang nak share
Cerita lama² pun nak share..
Ini semua FB punya pasal lah... kalau FB takde memang semua dah ada dalam blog ni
Hihihi.. Fb plak nak disalahkan kan?

12.02.2018 genap 6 tahun anak lelaki sulung Kakmim (anak ke-2 tapi sulung lelaki)
Irfan Mustaqim nama diberi.
Time bersalinkan si Abang lah Kakmim merasa pengalaman bersalin secara normal
Untuk kali pertamnya!! πŸ’ͺ
Yeahh!!

Tahun ni Abang dah di PASTI bersama adiknya si Imran & 2 orang sepupu.
Macam biasa masa birthday memang akan celebrate di sekolah jer.
Kat umah makan ² biasa jer
Tahun ni 1st time sambut di PASTI
Tahun² sebelum ni di sekolah lama... Tadika Cilik Cerdik

Abang ni jenis bukan demand
Macam biasa kek diorang memang customised
Memang kawan Kakmim yang akan buatkan
Tapi bila ditanya Abang nak kek apa.. kek PASTI pulak
Adoi.. Kakmim memang takde idea dah nak buat kek apa
Last² kek Boboiboy jer πŸ˜€
Kakmim gitau jer dengan Dedek (adik Kakmim) untuk edit nak buat edible image
Bagitau Boboiboy je.. dengan saiz kek
Then.. jadilah edible image untuk birthday Abang

Lepas ambik dari umah BFF Kakmim.. terus jer snap.. nak antor pi skolah


Alhamdulillah.. cikgu pun sporting
Dapat jugak pic masa di sekolah

Abang.. muka jambu.. hihihi

Tengok girl di sebelah.. itulah BFF Abang.. Aya..  Abang & Aya adik beradik susuan
Abang & rakan-rakan di PASTI

4 serangkai yang tak dapat dipisahkan.. dari taska hingga ke tadika masih bersama

Bulan 4 nanti ada lagi celebration di PASTI.
Tungguuuu!!! 😍😍😍😍



Mini DSLR.. konon

February 21, 2018 0 Komen

Sejak di IKN asyik ada event je Ayah Iman.
Best handle event.. katanya.
Kakmim dah lejukkkkkk... kata urang Serawak handle event.
(Lejuk = muak)
Hahaha.. bukan nak melawa.. tapi memang dah jadi dalam skop tugas pun.
(Melawa = menyombong)
😁😁😁😁

Setakat ni memang best lah setiap kali lepas event ada jer souvenir gift yang diorang dapat.
Yang bestnya Kakmim lah yang dapat, bukan Ayahnya. 😜
Dapat gelas Ikea 1 set.. towel Ikea besarrrr.. flask Ikea.. mug Ikea
Rasanya memang perempuan lah yang pilih gift tu.. sebab semuanya taste perempuan πŸ˜€
Benda kecik² tak pandang sangatlah... simpan jer dalam drawer ofis
Yang stok dari ofis pun tak abis pakai.. ni nak pakai yang souvenir pulak.. kih kih kih

Tapi...
The best gift ever.. yang kat bawah ni lah.
Tadaaaa...

DSLR tu... kikiki... mini pun mini lah 16GB

Sayang jer nak cucuk dan pakai 😍
Macam nak simpan jer dalam tu.
Sebab comel sangat
Sampai si bongsu Deklan dah declare dia yang punya
Eh.. Ibu punya lah.. bukan Deklan
Ayah bagi kat Ibu lah.. bukan Deklan πŸ˜‚

Comel kan?

20/02/2018

Should I Ngerepak Dalam Hati?

February 20, 2018 0 Komen
Seorang rakan blogger nak buat comeback. Bukan seorang tapi dia ajak ramai². Komuniti yang dulu² tu. Komuniti blogger Sarawakian. Dan semestinya Kakmim teruja! Kalau tak teruja takdelah letak teaser poster seperti kat bawah sana tu.

Dan.

Kakmim masih tak buat keputusan lagi nak blogging dalam bahasa standard or bahasa Serawak. Kalau BM baku opkos ler skema tahap mahadewa. Kalau bahasa Serawak memang sesuai dengan tagline "Ngerepak Dalam Hati"

Dan.

Masih belum ada idea lagi.

Dan.

Perlukan cadangan.