Follow Us @soratemplates

10/03/2018

Day 10: Close Up

March 10, 2018 0 Komen

Gambar 2 minggu yang lepas.
Close-up pipi si abang kena ramus si adik.
Tedah abang.. kalah juak oleh adik.
Mala jadi mangsa adik.
Tujuan gambar diambik sebab nak mereport dengan nenek sidak πŸ˜‚πŸ˜‚

09/03/2018

Day 9: Something New

March 09, 2018 0 Komen
Apa yang new nektok?
Macam sikda jak
Yang terbaru dapat jemputan jadi Exco PIBG
Dan saya sahut cabaran ya
Ya jak lah kot
Lain² macam samaaaaaa jak
Mendatarrrrrr jak

Kenak saya nerimak cabaran ya tek?
Ngenang.. apa sumbangan saya tok dengan komuniti
At least ada juak sumbangan untuk anak² di sekolah

Pasya..
Sokongan dari bapak kesayangan juak
Nya madah.. macam kitak orang tok
Mun ada chance nak join aktiviti pakei masyarakat, join jak
Masuk PBB kah.. erkk πŸ˜•

PBB? Memang tak lah.. hahaha
PIBG jadi lah
Ada juak sumbangan dengan anak² sekolah
Pengorbanan masa? Belom tauk lagik
Insya Allah.. akan dibahagi juak sama rata

Doakan Kakmim k πŸ’ͺ😍


08/03/2018

Day 8: Childhood Memory

March 08, 2018 0 Komen
Bercerita kenangan masa kecik.. rasanya sik akan pernah abis
Tapi cerita yang selalu dicerita dengan anak² ialah cerita saya masa cuti sekolah
Dolok mun cuti sekolah sik pernah lekat di umah
Time tok zaman sekolah rendah
Awal pagi dah bangun... mandik.. pegi ngaji
Ngaji mun dapat turn no 1 ya lah paling best
Tapi walaupun turun paling awal tapi saya juak yang salu balit aher
Kamek orang ada geng yang akan nolong Guru dengar miak ngaji
Sebab umah Guru mek orang nang rami miak ngaji
Mun sikda urang nolong... siktauk lah kol berapalah sidak nak abis ngaji 😁
Lepas abis nolong Guru.. miak dah balit semua... geng kamek orang akan bersapu rumah gik
Yah... rindok ati berkawan² bah
Guru ada berjual sidak jajan juak.. mun ada miak berbeli kamek orang juaklah nolong
Bizi nak? πŸ˜‚
Dah berkemas bersapau Guru ngajak minum pagi
Lepas minum berbasuh gik lepas minum tek
Pasya baru balit umah... dalam kol 10-10 sengah pagi gia
Lom abis gik aktiviti koh πŸ˜€
Balit umah sekadar nak makan tengah hari
Selalunya nolong bapak berpotong sayur
Kenak bapak?
Bapak saya keja syif so memang masa banyak ngan Bapak
Mak keja.. hehehe

Dah makan... kemas umah lok
Pasya turun umah Guru agik
Belajar tahtim gik
Tauk sik tahtim?
Ala.. mun urang khatam quran ya.. ada urang macam nasyid ya.. haa... ya lah tahtim
Bizi bah team mek orang
Mun cuti sekolah nang tiap minggu dibook urang
So di umah Guru nang ada jadual umah yang akan dipengilan
Kekadang Guru pilih juak sapa yang pegi sapa yang sik
Sebab ada juak mintak sikit jak urang.. so sik dapat nak diembak semua πŸ˜…
Abis tahtim... pas Asar... sambung ngaji agik
Hahaha... masa cuti sebolah ngaji 2x sehari bah
Rindok ati

Ari Sabtu salunya akan pengilan umah urang khatam tek
Kiranya macam raptai lah tek
Ari minggu baru ari sebenar

Gialah cuti sekolah saya dolok
Tok zaman darjah 4 darjah 5
Nang best jak rasa hidup
Sikda benda lain dipikir

Darjah 6 saya dah pindah dari kampung
Diam di perumahan sik meriah diam di kampung
Dan darjah 6 pun dah stat gago kelas tambahan di sekolah
Nak UPSR
Nang tiap ari kelas tambahan
Balit sekolah jalan kaki gi umah nenek
Hehehehe

Ya lah antara childhood memory yang saya suka cerita ngan anak²
Sebab sik merasa jalan kaki ke sekolah
Berujan berpanas
Pasya bermain di umah urang
Makan minum umah urang.. nang mancai jak rasa πŸ˜„

Sikda nemu gambar lain masa gik kecik
Tok jaklah nemu di FB 😎


Tapi sik ingat juak berapa umur masa dalam gambar ya
Mun sik 4.. 5 tahun kali
Saya dan kazen saya.. biak setahun jak mek 2
Nya pun antara yang kompom ada dalam childhood memory saya 😍

Ya jak lah kot cerita zaman gik kecik
Banyak gik cerita lain
Main di sekolah
Gugok parit
Mintak derma Joggaton
Macam²lah... hehehe πŸ˜€

06/03/2018

Day 6: Favourite Color

March 06, 2018 0 Komen
Nude color
Tauk camne rupanya?



Actually suka gilak kaler camya
Coklat dan setone dengannya
Ok.. ya untuk kasut or baju

Tapi saya salu menafikan kaler yang saya suka
Sebab maok colorful
Sikmoklah asik kaler ya jakjak
Hidup tok mesti ada variasi bah πŸ˜‚
Dan.. semestinya hidup mesti ada pilihan πŸ˜‰

05/03/2018

Day 5: Clouds

March 05, 2018 0 Komen

Dan hari ke-5 bercerita tentang awan.
Hampir terlupa tugasan awan aritok tek.
Pagi dah ingat cuma sekda chance nemu awan yang menarik.
Nasib petang teringat.
Dah maghrib baruklah ada chance nak menyelesaikan tugasan pasal awan.
Dan.. macam ya lah awan masa maghrib tadik di area umah saya.
Subhanallah πŸ˜‹

Awan 1

Bercerita tentang awan teringat seorang blogger suatu masa dolok.
Nya suka gilak ngambik gambar awan.
Dalam entri nya macam-macam bentuk dan rupa awan.
Dan di sebalik awan ada kisahnya tersendiri.
Kisah wife nya.. anaknya.. atau tempat keja nya.
Dan saya ingat agik nickname brother ya tek 'Abah Muda'.
Tapi geng blogger nunggahnya AM.
Entah di mana dan siapa AM ya misteri sampei kinek tok.
Biasalah dolok zaman blog yang sik kenal rupa.
Tapi follow sebab cerita atau kisah di blog sidak.

Awan 2

Awan.
Dari sine datangnya.. 'Imran' jadi 'Awan'
Ya lah nama panggilan anak no 3 saya.
Kekadang 'Awan' kekadang 'Dekwan'
Lucu juak mun dikenang nama Imran pandei jadi Awan.

Awan.
Putih.. bersih.. jak rupanya.
Macam ya lah juam Awan saya tok.
Dalam 4 orang anak.. nangnya paling putih.
Melepak.. dibanding dari abang kakak dan adiknya.
Pelik oo... dah no 3 baru nak mewarisi kulit Ibu πŸ˜‚πŸ˜‚

Awan 3

Part paling best ngambik gambar awan sebenanrnya dalam belon.
Nang macam cotton candy jak mun nasib bagus.. ari bagus πŸ˜‰
Dan..ya jaklah kisah di sebalik awan 😎😎😎

04/03/2018

Day 4: Something You Wore

March 04, 2018 0 Komen
Something you wore..
Hmm... sik semestinya apa yang sedang kita pakei nak?
So saya.. macam dalam gambar lah
Jenis palak simple
Bukan jenis yang suka berfesyen gilak
Simple seadanya
Tshirt & jeans dah nyuruh rasa muda dah πŸ˜‚πŸ˜‚
Oopss πŸ™Š

Tudung? Prefer yang main rasok terus
Dah malas nak bershawl dah
Kecuali terpaksa mun dah sikda yang matching πŸ˜…

Bab fesyen.. bukan bidang saya
Saya pakei barang biasa jak
Jenama sik penting
Janji nyaman ditangga mata koh

Ya jak lah.. nak nyambung lipat baju gik
Biasalah rutin ujung mggu

03/03/2018

Day 3: Something You Adore

March 03, 2018 0 Komen
Well.. well
It's call nyelepat okay
Ari tok saya agak bizi juak
Pagi ke sekolah.. meeting PIBG
Tengah hari ke kolej... ada kursus pendek
Well.. well 😁
Harus cepat before nak punch out tok

Something my adore eh?
Sebenarnya..
Saya sangat mengkagumi orang yang boleh dan bijak berbicara di depan public


Sik kesah lah untuk apa
Berucap kah.. berlagu kah.. berlawak kah
Mungkin sebab saya sik diberik bakat macam ya
Ya lah rasa bestnya mun aku pandei gia gitok

Dan.. dolok masa masih kawan² ngan Encik Suami
Bila berkarok dengan nya
Dan 1st time nya berlagu Broery ya
Hmm... alu rasa wahhh... I like πŸ˜‚πŸ˜‚
Hahaha..ibohlah tetak
Malu iols 😜

Masih rasa maok naip tapi.. dah nak kol 5
Ada date gik dengan sidak 4 di umah
Janji nak pegi Mydin... kih kih kih
Bah.. jumpa agikkkk


02/03/2018

Day 2: Breakfast

March 02, 2018 0 Komen
Hai! Bz saya minggu tok koh
Tapi akan diusaha juak nyelepat untuk meneruskan cabaran 31 Days Challenge
Walaupun bizi tapi bekfes is a MUST!
Mun sik, sik dapat nak bekerja
Manas jak jak ngan urang kelak
Perut kosong bah.. urang dimakan πŸ˜›

Dan kerana kebizian dan keberebutan
Dan pagi tadik pun bangun lambat.. 6 suku baruk sedar
Dah sedar dah kol 5 tapi badan masih kepak dan ngantuk so tidor agik
Nasib baitlah sedar kol 6 suku
Mun sik? Sik tauklah..
Apa yang sempat hanyalah goreng nasik jer ler
Untuk bekal ibu dan anak² 😁

Okay.. jangan kecam
Gambar sikda presentation
Macam dikatakan dari atas tek... bizi dan berebut
Bekfes saya ri tok nasik goreng dan air mati kata urang Serawak
Ya jak lah.. nak goreng telor mata pun sik sempat.. bergaut
Janji ada bekalan untuk molah keja.. biar bertenaga sikit
Nak? Nak?

Bah.. done day-2
Puas ati sik? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


01/03/2018

Day 1: You

March 01, 2018 0 Komen
You!
Yes.. you.. oops.. it's me 😊

Aoklah... saya πŸ‘©

Ehem πŸ˜‰
1st of all... intro lok nak??
Sapa saya... hihihi

Kisahnya tek...
Semenjak blogging banyak dah nick yang saya pakei
Masa mula² dolok makei nickname 1. 'nagacute'
Pasya 2. 'Ms Chrome'.. seingatnya tok masih single
Pasya dah beranak makei nick 3. 'Ibu Iman'
Pasya nektok prefer ke 4. 'Kakmim' gik

Bah... flashback lok kitak orang sia
Camne kitak orang kenal saya dolok
Dari nick apa?
1?
2?
3?
4?

Baiklahhh... saya memblog dari muda sampei ke tua koh πŸ˜‚
Kenak saya madah gia?
Sebab dari saya single.. muka berjerawat.. kurus kerin
Sampeilah nektok...
Dah tua... muka berjeragat... dan ada lah juak sikit isik dari dolok 😁
Tapi lom juak tahap gems πŸ˜…

Dolok single... nektok beranak-pinak dah
4 dah anak empunok saya oi
Encik Laki saya nektok nun jauh di melaya nun
Apa kata urang nektok tek? PJJ
Haa.. PJJ... dolok baca jak cerita urang PJJ
Nektok dirik pun dah merasa
Dari tahun 2016 dah berPJJ

Sebab mula berisik blog dolok?
Ya la tek.. konon nya nak pakei kenangan lah
Sebab stat saya crazy gilak ngan blog zaman nak kawen (2008)
Semua checklist tulis lam blog
Pasya dah pregnant gia juak
1st pregnancy jak lah
Lepas no 2 alu kurang
3 dan 4 agiklah.... x ada langsung cerita lam blog πŸ˜‚
Adalah juak kali.. tapi sik banyak
Sik macam kisah pregnant anak bungas kata urang
Sampei Iman 2 tahun gik masih aktif berblog
Lepas ya dah alu kurang dan makin kurang

Ya lah serba-sedikit history saya berblog koh
Dan nektok try balitlah nak aktif agik
Nang mencabarlah juak nak aktif sebab sik banyak masa nak menaip nektok
Ada jak kerja
Keja nektok pun sik macam dolok
Kenak kah dolok macam banyak jak masa nak update blog tok
Nektok.. rasa nyaman gik nak ngepos ke FB & IG kali
Atau.. dah malas dah 😜

Makanya setel cabaran 1 dari Vivian
Ada 30 igek gik cabaran dari nya

 Bah.. apa cerita kitak tek????

Eyh..aoklahhhh
Show off gambar saya anak beranak lok


Bah.. kitak orang yang membaca... dan yang mengupdate blog juak
Selamat berblog kembali semua & semoga rajin berjarah di sitok sebulan tok πŸ˜πŸ˜€
Daaa.. 😘