Follow Us @soratemplates

12/03/2018

Day 12: My Shoes

March 12, 2018 0 Komen

Lamak dah sik da kasut favourite.. yang nyaman dipakei... santai
Dan yang penting rasa muda πŸ‘§
Hahaha πŸ˜‚

Murah jer kasutnya
Beli di Cotton On
Kotor.. basuh.. kotor... basuh
Kotan tek sayang nak buang
Nak carik yang kedak ya agik blom jumpa gik
Ada jumpa ala² ya tapi bertali
Encik Suami madah.. carik yang sik bertali nyaman kitak makei
Main rasok ajak
Aoklahhhhh

Maka.. lom ada kasut k berjalan yang nyuruh mak anak 4 rasa muda
Ahahaha.. silakan tetak besar πŸ˜‚πŸ˜πŸ˜‚

11/03/2018

Day 11: Flowers

March 11, 2018 0 Komen

Selalunya perempuan sinonim dengan bunga
Tapi.. saya sik berapa minat bunga
So sik tauk nak cerita apa pasal bunga

Post pun dah lambat
Macam sik sempat jak nak curi masa
Malam pun gia.. ingat nak update tapi dah tertido πŸ˜€

So pendek cerita kitaaaa....

10/03/2018

Day 10: Close Up

March 10, 2018 0 Komen

Gambar 2 minggu yang lepas.
Close-up pipi si abang kena ramus si adik.
Tedah abang.. kalah juak oleh adik.
Mala jadi mangsa adik.
Tujuan gambar diambik sebab nak mereport dengan nenek sidak πŸ˜‚πŸ˜‚

09/03/2018

Day 9: Something New

March 09, 2018 0 Komen
Apa yang new nektok?
Macam sikda jak
Yang terbaru dapat jemputan jadi Exco PIBG
Dan saya sahut cabaran ya
Ya jak lah kot
Lain² macam samaaaaaa jak
Mendatarrrrrr jak

Kenak saya nerimak cabaran ya tek?
Ngenang.. apa sumbangan saya tok dengan komuniti
At least ada juak sumbangan untuk anak² di sekolah

Pasya..
Sokongan dari bapak kesayangan juak
Nya madah.. macam kitak orang tok
Mun ada chance nak join aktiviti pakei masyarakat, join jak
Masuk PBB kah.. erkk πŸ˜•

PBB? Memang tak lah.. hahaha
PIBG jadi lah
Ada juak sumbangan dengan anak² sekolah
Pengorbanan masa? Belom tauk lagik
Insya Allah.. akan dibahagi juak sama rata

Doakan Kakmim k πŸ’ͺ😍


08/03/2018

Day 8: Childhood Memory

March 08, 2018 0 Komen
Bercerita kenangan masa kecik.. rasanya sik akan pernah abis
Tapi cerita yang selalu dicerita dengan anak² ialah cerita saya masa cuti sekolah
Dolok mun cuti sekolah sik pernah lekat di umah
Time tok zaman sekolah rendah
Awal pagi dah bangun... mandik.. pegi ngaji
Ngaji mun dapat turn no 1 ya lah paling best
Tapi walaupun turun paling awal tapi saya juak yang salu balit aher
Kamek orang ada geng yang akan nolong Guru dengar miak ngaji
Sebab umah Guru mek orang nang rami miak ngaji
Mun sikda urang nolong... siktauk lah kol berapalah sidak nak abis ngaji 😁
Lepas abis nolong Guru.. miak dah balit semua... geng kamek orang akan bersapu rumah gik
Yah... rindok ati berkawan² bah
Guru ada berjual sidak jajan juak.. mun ada miak berbeli kamek orang juaklah nolong
Bizi nak? πŸ˜‚
Dah berkemas bersapau Guru ngajak minum pagi
Lepas minum berbasuh gik lepas minum tek
Pasya baru balit umah... dalam kol 10-10 sengah pagi gia
Lom abis gik aktiviti koh πŸ˜€
Balit umah sekadar nak makan tengah hari
Selalunya nolong bapak berpotong sayur
Kenak bapak?
Bapak saya keja syif so memang masa banyak ngan Bapak
Mak keja.. hehehe

Dah makan... kemas umah lok
Pasya turun umah Guru agik
Belajar tahtim gik
Tauk sik tahtim?
Ala.. mun urang khatam quran ya.. ada urang macam nasyid ya.. haa... ya lah tahtim
Bizi bah team mek orang
Mun cuti sekolah nang tiap minggu dibook urang
So di umah Guru nang ada jadual umah yang akan dipengilan
Kekadang Guru pilih juak sapa yang pegi sapa yang sik
Sebab ada juak mintak sikit jak urang.. so sik dapat nak diembak semua πŸ˜…
Abis tahtim... pas Asar... sambung ngaji agik
Hahaha... masa cuti sebolah ngaji 2x sehari bah
Rindok ati

Ari Sabtu salunya akan pengilan umah urang khatam tek
Kiranya macam raptai lah tek
Ari minggu baru ari sebenar

Gialah cuti sekolah saya dolok
Tok zaman darjah 4 darjah 5
Nang best jak rasa hidup
Sikda benda lain dipikir

Darjah 6 saya dah pindah dari kampung
Diam di perumahan sik meriah diam di kampung
Dan darjah 6 pun dah stat gago kelas tambahan di sekolah
Nak UPSR
Nang tiap ari kelas tambahan
Balit sekolah jalan kaki gi umah nenek
Hehehehe

Ya lah antara childhood memory yang saya suka cerita ngan anak²
Sebab sik merasa jalan kaki ke sekolah
Berujan berpanas
Pasya bermain di umah urang
Makan minum umah urang.. nang mancai jak rasa πŸ˜„

Sikda nemu gambar lain masa gik kecik
Tok jaklah nemu di FB 😎


Tapi sik ingat juak berapa umur masa dalam gambar ya
Mun sik 4.. 5 tahun kali
Saya dan kazen saya.. biak setahun jak mek 2
Nya pun antara yang kompom ada dalam childhood memory saya 😍

Ya jak lah kot cerita zaman gik kecik
Banyak gik cerita lain
Main di sekolah
Gugok parit
Mintak derma Joggaton
Macam²lah... hehehe πŸ˜€