Follow Us @soratemplates

29/04/2019

Monolog 3

April 29, 2019 0 Komen

Macam ya lah kita koh. Walau selembut ne sora ko, serenek ne ko kelakar, berguro bersenda still aku sik dapat nak positif, susah gilak rasa perlu hipokrit. 

Depan orang.. ko memang bagus, look good sebenarnya. But I know what you did last summer bah pok. Yup, hati aku tok sik sesuci hati orang yang madah diriknya berhati suci. Hati suci kah playsafe? Tepuk dada, tanyalah akal.

Nak jadi semaksum Rasul, memang aku tok sebagai manusia biasa sik layaklah. But I wanna try to delete & ignore negative people around me. Yes, I want to try. I promise.

28/04/2019

Big Bad Wolf Sarawak 2019

April 28, 2019 0 Komen
Dari hari Khamis dah diorang sibuk nak ke Mydin.. Nak beli buku katanya. Kalau boleh nak hari tu jugak ke Big Bad Wolf tu.

"Bila kita nak beli buku ni Ibu? Nanti pegi esok esok buku jadi mahal!!"

Mistake Ibu lah ni, bagi diorang brochure BBW sorang 1 πŸ€¦πŸ˜‚ Alhamdulillah tercapai dah hajat diorang semalam. Lepas dapat habuan masing² mulalah penat, kaki dah tak larat jalan, lapar lah. Macam-macam. Begitulah mereka #theimans

Ibu!! Kenak gelap? Sik nampak muka mek orang

Haaa.. Tok baruk nampak muka. Makseh Ibu πŸ’•


Bagi orang² Kuching, jom beramai² shopping buku di Mydin Petra Jaya sampai 5 Mei 2019 ni. Memang murah buku-bukunya especially novel² English. Saya pun baru 1st time menjenguk BBW ni 😁😁😁

27/04/2019

Pencuri Muka Ibu

April 27, 2019 0 Komen

Ibu: Alannnn 😍😍 isk, pencuri muka Ibu tok
Alan: Aie. Ne ada.. Tok baruk muka Ibu (seraya pegang muka Ibu)
Ibu: Aoklah oo.. Tok muka Ibu tapi muka Alan macam Ibu nak??

Hihihi.. Ayah salu cakap muka Alan fotostat sangat Ibu. Ye ke? Tak tau lah nak cakap. Sebab kalau pempuan leh la jugk tengok versi mini me tapi ni lelaki mungkin Kakmim versi lelaki lah kot.

Korang tengok, sama ke muka kami anak beranak ni? Hmm..

Sama ke?

Lagi persamaan kami ialah tarikh lahir kami 😍 kami berkongsi tarikh lahir yang sama, tahun je lain² 🀣🀣

26/04/2019

Rezeki Pagi Jumaat

April 26, 2019 2 Komen
Awal-awal pagi baru masuk bilik, tengok ada kotak atas meja.

"Eh, sapa punya ni?"

"Azlina bagi"

Alhamdulillah... rezeki pagi Jumaat. Sedap cheese tart ni tau!



Hari ni Jumaat. Masa rehat panjang. Yeay!! Tapi tak boleh me time sebab perlu ambil #theimans balik sekolah daaa... hahaha

Trip ke Gua Angin

April 26, 2019 4 Komen
Hari tu saya dan #budakkaran ada aktiviti ilmiah di Gua Angin. Gua Angin terletak di pekan kecil Bau, iaitu kira-kira 1 jam dari bandaraya Kuching.


10 tahun yang lalu saya keja di Pekab Bau ni. Ulang-alik setiap hari Kuching-Bau-Kuching. Sampai anak 4 life macam tu lah. Tapi kan tak pernah pulak nak masuk Gua Angin tu. Hehehe.

Oh ya, kat area Bau tu memang ada beberapa gua yang jadi tarikan pelancong termasuklah Gua Angin ni.


Bagi yang plan nak masuk, entrance fee RM1 je. Nak masuk gua kena pakai head lamp tapi kalo takde boleh sewa je, RM3. Tu je. Pakai kasut better. Berjalan masuk dan keluar balik gua plus minus 30 minit je. Jalan jer ikut trek tapi dinasihatkan jangan pegang apa-apa kat dalam tu. Takut pencemaran yang boleh mendatangkan side effect kepada penghuni² gua tu.

Rezeki kami pulak hari tu, ada orang tengah videoshoot untuk program RTM. Kami pun dijemput untuk menjadi pelakon tambahan. Konon-konon rombongan yang datang melawat diberi taklimat oleh Pengurus Taman. Hehehe.



Lepas taklimat keselamatan dan videoshoot tu kami pun masuk ke Gua Angin tu. Kami masuk ikut grup sebab takleh masuk ramai². So kami bahagi grup dan meneruskan perjalanan masuk ke dalam gua. Memang gelap yakmat kat dalam tu. No wonder diorang tak suggest guna torchlight henfon.

Kami di dalam gua

Kami keluar dari gua

Sebelum balik bergambar semua dulu di entrance.


Last but not least, tadaaaaaa... photogroup photo free style bersama semua #budakkaran.

Nota kaki: #budakkaran = pelajar Kakmim, kenapa digelar budak karan? Kerana mereka ambil program Sijil Teknologi Elektrik. Hehehe.



25/04/2019

SEGMEN BLOGWALKING TWJ APRIL 2019

April 25, 2019 3 Komen

Segmen Bloglist yang ke-3 saya join untuk bulan ni. Jangan tertipu dengan banner tu sebab segmen bloglist TWJ ini telah dilanjutkan sehingga 30 April 2019. So kepada blogger yang belom join tu meh la kita sama-sama memeriahkan segmen sahabat blogger kita di samping menambah kenalan di alam maya. 

Jom la singgah di blog The Wonderful Jannah!!


Segmen dilanjutkan sehingga 30 April 2019

Tapi lepak lah jugak di Monolog Kakmim ni tau. Tapi kan kat sini takdelah apa yang menarik sangat cuma Kakmim ada 4 orang anak yang comel je. Sebab Kakmim selalu cerita pasal diorang je. Hehehe. Kalau tak cerita pasal #theimans cerita pasal aktiviti dengan diorang je. Biasalah blog mak-mak macam tu lah. Hehehe.

Asalnya blog ni dulu pun sebab nak cerita pasal kerjaya, pasal persiapan kahwin, pasal pengalaman mengandung tapi sekarang ni dah nak masuk kategori mak-mak mestilah cerita pasal anak-anak pulak. Ye dok? Hehehe.

Ok tak? Kalau ok, follow lah Kakmim, k. Daaaa~