Follow Us @soratemplates

22/01/2020

Kesuraman

January 22, 2020 3 Komen
Ya.. ya.. saya ada
Cumanya agak tak berapa stabil dari aspek emosi
Entri ada je masih draf tapi tak sempat nak mengarang

Isnin hari tu... EL tapi ambik cuti ganti
Takde semangat nak kerja
Awal tahun dah down?
Ada lah sebabnya
Kalau rajin saya simpanlah di sini nanti
Kalau tak, biarlah saya simpan dalam hati

Semalam masuk kerja pun masuk kelas je
Lepas tu takde feel nak buat kerja
So decide pegi sekolah #theIMANs je
Padahal dah bawak bekal siap² dari pagi untuk lunch
Tapi sebab takde mood pegi jugak sekolah
Teman si abang makan
Lepas tu siap balik rumah lagi, basuh pinggan, solat
Dan tepat jam 2 dah ada di ofis semula

Nampak mendatar kan
Padahal ada jer kerja nak buat
Siapkan ikut keutamaan je dulu
Masih lagi kesuraman hatiku ini
Ahaks

Balik kerja ambik diorang dari KAFA pulak sebab Ayah keluar lambat

Hari ni pun bangun lambat
Padahal 2 kali tersedar
Sekali baru jam 2 pagi
Sekali lagi 3.45 pagi
Lepas tu bila alarm bunyi boleh pulak dicancel

Dan punch pun lambat hari ni, 8.05
Petang ni takde chance lah nak balik awal
Dan.. kita kesuraman lagi

17/01/2020

BLOGLIST 2020 BY NASIHATTERMASYHUR

January 17, 2020 1 Komen

Hai.. assalamualaikum
Salam Jumaat
Semalam tak update, sebab semalam cuti ganti
Kan hari tu dah kerja Sabtu & Ahad
Dan..
Bila cuti, mode pun bertukar ke surirumahtangga
Macam takde masa nak belek henpon ke apatah lagi nak on pc
So hari ni Jumaat belum ada review lagi
Kalau ada masa nantilah saya review k

Bila bloghopping blog blogger yang lain, ramai yang join segmen ni
BLOGLIST 2020
Actually saya, kalau jumpa blog yang aktif selalu je add terus ke bloglist
Ye lah saya tak ramai dah member blog dah sekarang
So follow je mana yang aktif
Kekadang rajin saya komen, kekadang jadi silent reader je

Ni usaha nak menambahkan kenalan blog, so kita join ikut trending
Ok ke idok?
Caranya mudah saje, tuan blog pun dah letak camne cara nak join dia punya segmen.


Cara nak join mudah sahaja. 

  1. Follow blog ni : nasihattermasyhur.blogspot.my 
  1. Make a post in your blog, title: BLOGLIST 2020 by nasihattermasyhur 
  1. Place banner segment ini sekali dengan backlink ke entry ni
  1. Comment di backlink kat no. 3 tu.

Ok, done!!

14/01/2020

Monolog 4

January 14, 2020 2 Komen
Tetiba rasa down sangat.
Cam malas sangat nak kerja.
Macam takde 1 pun yang berfaedah.
Bila balik umah rasa nak marah jer.
Tak suka perasan camni.

Kekadang kalau jadi outspoken sangat pun orang tak suka kita.
Apatah lagi rebellious.
Tapi takkan nak jadi lembu dicucuk hidung.
Makanya mau jadi apa?
Yes No. Yes No.
Itu sebenarnya yang orang suka.
Tapi kita pun ada pendapat kita jugak.
Takkan nak yessssss je memanjang.

Hmm... susahlah.




12/01/2020

Kisah Dalam Lagu: Januari

January 12, 2020 2 Komen
Yeah.. Kisah dalam lagu yek
Aha.. Memandangkan ni bulan Januari
Tau tak lagu Januari? Lagu Indon
Penyanyinya Glen Fredly


Biasalah dulu² zaman muda anak dara
Layan lagu Indon
Lagu Januari ni adalah somebody yang introduce
Somebody yang nak jadi bf tapi tak jadi
Wakakaka
KLMJ pulak kan
Ye lah.. Dah nama kisah dalam lagu
Alkisahnya..
Dia bagi lagu ni supaya saya dengar
So kita dengar je lah dan layan

Kasihku... Sampai di sini kisah kita
Jangan tangisi keadaannya
Bukan kerna kita berbeda

Lepas tu lupa lirik
Rangkap last sekali ingat...

Kisah kita berakhir di Januari

Hahaha
Nasiblah kalau somebody tu terbaca blog ni
Kalau dia ingat, ingat la 不不不

Tapi rasanya tak ingat pulak kisah tu berakhir bila
Bulannya lagilah tak ingat 不不不不



Ok dah.. Esok kelas jam 8
Jom tido