Follow Us @soratemplates

10/02/2020

Kerana Crash Landing On You!

February 10, 2020 1 Komen
Ehem.. Halu Februari!!!!
Dah 10 hari di bulan 2, doploh-doploh kan?
Alamak..
Ni 1st posting untuk bulan cinta ni
Dan kerana bulan cinta ni Kakmim telah terjebak dengan CLOY ni!
Help!


Siapa follow Crash Landing On You ni komen tau!!
Kerana CLOY ni lah masa² yang terluang banyak dihabiskan dengan layan Captain Ri ni
Sori ye....
Malas betul nak menaip entri di blog sebab nak layan CLOY ni



Actually Kakmim baru jugak layan Captain Ri & Se-Ri ni
Mula tu marathon sampai kol 4 pagi baru tido
Ye lah dah banyak tertinggal kan
Demi kauuu... tak pernah aku marathon K-drama sampai tak tidur malam
Memang bukan seketul Kakmim tau!!

Last layan K-drama ni ceta Decendants of The Sun
Sampai dah bercerai balik dah hero & heroin ceta tu baru terbukak hati nak layan K-drama lagi



CLOY ni best sebab semua emosi bercampur aduk
Lucu pun ya, sedih, cinta, geram
Part romantik tu memang senyum sorang lah
Part sedih pun nangis sorang
Sampai Encik Husband tertanya-tanya.. kitak ok sik? Kitak ok sik? Haha 😂😂😂
Lagi satu, semangat setiakawan, family-bonding, teamwork
Memang terselit semua di situ

Minggu depan dah final 2 episod
Asal hujung minggu je pukul 10 kalau malas depan tv, dah lepak atas katil tengok kat henpon je
Hujung minggu jer mesti semangat nak setel semua kerja awal
Setel awal maknanya boleh landing awal tunggu RiRi couple ni.. heee 💖


Hyun Bin ni bukannya muda sebenarnya... baya² Kakmim je
Born 1982
Tapi makin berusia makin hensem kan.. lesung pipit tu yang tak tahan.. auww!

Matilah kitaaaaaa 😬😬

22/01/2020

Kesuraman

January 22, 2020 3 Komen
Ya.. ya.. saya ada
Cumanya agak tak berapa stabil dari aspek emosi
Entri ada je masih draf tapi tak sempat nak mengarang

Isnin hari tu... EL tapi ambik cuti ganti
Takde semangat nak kerja
Awal tahun dah down?
Ada lah sebabnya
Kalau rajin saya simpanlah di sini nanti
Kalau tak, biarlah saya simpan dalam hati

Semalam masuk kerja pun masuk kelas je
Lepas tu takde feel nak buat kerja
So decide pegi sekolah #theIMANs je
Padahal dah bawak bekal siap² dari pagi untuk lunch
Tapi sebab takde mood pegi jugak sekolah
Teman si abang makan
Lepas tu siap balik rumah lagi, basuh pinggan, solat
Dan tepat jam 2 dah ada di ofis semula

Nampak mendatar kan
Padahal ada jer kerja nak buat
Siapkan ikut keutamaan je dulu
Masih lagi kesuraman hatiku ini
Ahaks

Balik kerja ambik diorang dari KAFA pulak sebab Ayah keluar lambat

Hari ni pun bangun lambat
Padahal 2 kali tersedar
Sekali baru jam 2 pagi
Sekali lagi 3.45 pagi
Lepas tu bila alarm bunyi boleh pulak dicancel

Dan punch pun lambat hari ni, 8.05
Petang ni takde chance lah nak balik awal
Dan.. kita kesuraman lagi

17/01/2020

BLOGLIST 2020 BY NASIHATTERMASYHUR

January 17, 2020 1 Komen

Hai.. assalamualaikum
Salam Jumaat
Semalam tak update, sebab semalam cuti ganti
Kan hari tu dah kerja Sabtu & Ahad
Dan..
Bila cuti, mode pun bertukar ke surirumahtangga
Macam takde masa nak belek henpon ke apatah lagi nak on pc
So hari ni Jumaat belum ada review lagi
Kalau ada masa nantilah saya review k

Bila bloghopping blog blogger yang lain, ramai yang join segmen ni
BLOGLIST 2020
Actually saya, kalau jumpa blog yang aktif selalu je add terus ke bloglist
Ye lah saya tak ramai dah member blog dah sekarang
So follow je mana yang aktif
Kekadang rajin saya komen, kekadang jadi silent reader je

Ni usaha nak menambahkan kenalan blog, so kita join ikut trending
Ok ke idok?
Caranya mudah saje, tuan blog pun dah letak camne cara nak join dia punya segmen.


Cara nak join mudah sahaja. 

  1. Follow blog ni : nasihattermasyhur.blogspot.my 
  1. Make a post in your blog, title: BLOGLIST 2020 by nasihattermasyhur 
  1. Place banner segment ini sekali dengan backlink ke entry ni
  1. Comment di backlink kat no. 3 tu.

Ok, done!!

14/01/2020

Monolog 4

January 14, 2020 2 Komen
Tetiba rasa down sangat.
Cam malas sangat nak kerja.
Macam takde 1 pun yang berfaedah.
Bila balik umah rasa nak marah jer.
Tak suka perasan camni.

Kekadang kalau jadi outspoken sangat pun orang tak suka kita.
Apatah lagi rebellious.
Tapi takkan nak jadi lembu dicucuk hidung.
Makanya mau jadi apa?
Yes No. Yes No.
Itu sebenarnya yang orang suka.
Tapi kita pun ada pendapat kita jugak.
Takkan nak yessssss je memanjang.

Hmm... susahlah.