Follow Us @soratemplates

31/08/2021

31 Ogos Negaraku Merdeka

August 31, 2021 5 Komen


Gambar 2018 ketika berkunjung ke Tugu Negara. Sengaja bawak #theIMANs jalan-jalan ke sini sempena bulan kemerdekaan. Adik-adik follow saja ke mana Ayah Ibu bawak tapi si kakak memang kagum bila sampai di Tugu Negara sebab katanya sebelum ni nampak di tv dan di buku sahaja. Bila dah di depan mata, memang dia excited. Aneh kan anak perempuan saya nan seorang ni? 

Tahun ke-2 kita merdeka tapi 'terkurung' kerana pandemik. 
Tiada memori terukir pada 31 Ogos 2021.
Apapun, syukur Malaysia masih aman.
Sayang Malaysiaku, Malaysia Prihatin.

 

30/08/2021

Assorted Cake by Sky Cafe Bread & Pastry

August 30, 2021 21 Komen

 


Semasa audit last week ada member yang menaja assorted cakes ni.
Kalau sebut je Sky Cafe, memang orang sini tau dah memang cakes & pastry nya sedap-sedap belaka. 
Memang puas hatilah kalau tapau dari sini.

Okay dari atas ye.
1. Snow cheese 
2. Chocolate 
3. Strawberry
4. Vanilla
5. Mango
6. Pandan gulapong
7. Red velvet

Favourite saya semestinya yang no 1 tu la!
Hahaha!



Teh Tarik Origina Dairy Boleh Diminum Semasa Sejuk atau Panas

August 30, 2021 12 Komen

Hai hai hai!
Salam hari Isnin semua!
Semoga sahabat-sahabat semua berkondisi sihat dan ceria hendakNya
Musim 'dikurung' macam ni stress management tu kena handle elok-elok tau!

Hari ini baru merasa BDR lagi.
Minggu lepas walaupun BDR tapi tetap jugak ke ofis.
Nak setelkan apa yang patut untuk audit.
Selesai 1 part, minggu ni start balik dah ikut jadual BDR.
Tapi sepanjang minggu lepas, Isnin-Ahad memang ke ofis!
Hujung minggu urusan lain pulak.

2 minggu dah Teh Tarik Origina Dairy ni dalam peti.
Susu coklat macam biasa dah awal-awal habis.
Teh Tarik ni Ibu cakap kena tunggu Ibu.
Nak jugak merasa sedap ke tak sedap ke.

Nak tau rasanya?
Sedap! 
Manisnya just nice 👍🏻 

Teh Tarik Origina Dairy pouch ni boleh terus direct minum secara sejuk.
Ataupun kalau nak minum panas, kena rendam dulu dalam air panas selama 10 minit. Saya minum chill je, jadi teh tarik peng.

Budak baru bangun tido, mata sepet sebelah menikmati Teh Tarik peng Origina Dairy. Dah lama tak pergi sekolah ni. Seram nak hantar.



 

29/08/2021

26/08/2021

Coklat Vochelle: Almond atau Hazelnut?

August 26, 2021 16 Komen

Siapa suka coklat???
Kita geng!!

Almond?

Atau hazelnut?

Yang mana satu pilihan korang?

Hmm.. sebenarnya saya agak sibuk 2 minggu ni
Sebab nak prepare dokumen akreditasi
Nak audit besok!!
Tak sabarnya nak hari Jumaat
Dah rindu nak 'me time' baca novel
Huwaaa!!

Sebab tu saya tak sempat nak blogwalking sana dan sini
Ada jugak yang saya sempat komen 1, 2 blog tapi bila dah start bukak dokumen teruslah tenggelam di alam fana cinta MBOT... eh

Saat-saat macam ni
Memang perlukan coklat ye tak?
Untuk mengurangkan hormon-hormon stress gitu
Hihihi!