Alan Dapat Hadiah No 1 KAFA

Selasa lepas Alan dah maklum hari last KAFA untuk tahun 2025. Ustazah ada buat jamuan katanya. Sesiapa nak bawak potluck Ustazah alukan. Kalau tak bawak pun tak apa. Baiklah. Ibu pass kepada Ayah sebab Ayah yang hantar lunch kepada Awan dan Alan.

Balik sekolah memang tugas Ibu yang pick up mereka. Masuk je dalam kereta, Alan sibuk la suruh tengok apa yang dia bawak. Masa tu Ibu tak perasan sebab tengah layan cerita Bahagia Yang Tertangguh di skrin.

"Ibu, tengok lok", kata Alan. "Ustazah bagik hadiah, dapat no 1 KAFA", sambungnya lagi.

"Wah, tahniah Alan!!", boleh pulak Ibu tak perasan Alan bawak paper bag di tangan. Ingatkan beg bekal. Alhamdulillah, hari tu dia cakap antara dia, Arman dan Ifti yang top 3 tapi tak tau lagi kedudukan. Last day hari tu dah confirm la dia nombor 1.


Hadiah daripada Ustazah. Walaupun simple, tapi penghargaan macam ni memang amat bermakna bagi seorang kanak-kanak. Semoga Ustazah murah rezeki selalu, dipermudahkan urusan Ustazah, bahagia dan berjaya dunia akhirat. Terima kasih sebab mendidik dan mengajar Idlan Muhaimin.

Alan pernah cakap yang ustazah KAFAnya selalu baca blog Ibu. Tak sure pulak Ustazah yang mana satu. Dialah yang bagitau Ustazah yang Ibu ada blog. Hehehe. Terima kasih ya Ustazah!! Jasamu dikenang!!

 

Post a Comment

21 Comments

  1. Alhamdulillah tahniah Alan!
    Tak kisah apa pun hadiahnya, pasti akan buatkan murid rasa bangga, gembira dan akan kekal dlm ingatannya.

    ReplyDelete
  2. Tahniah! Semoga terus berjaya dengan cemerlang.

    ReplyDelete
  3. Tahniah Alan. Bagusnya Ustazah, anak murid jd bersemangat blaja kalau mcm ni, Cikgu bg reward.

    Seingatnya Ustaz2 sy dulu pun mcm ni, dia bg hadiah pd yg cukup puasa.. tp lupa plak dia bg apa. Hahaha. Hilang ingatan plk tetiba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu2 dan ustazah2 sy dulu x semurah mcm cikgu2 ustzah2 anak2 skrg.. hehehe.. anyway terima kasih auntie MM

      Delete
  4. Alhamdulillah...tahniah Alam, moga terus cemerlang..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulilah tahniah adik... Moga sentiasa menjadi anak yg cemerlang dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  6. Congrats Alan 🎉🎉🎉. Pertahankan nilai2nya yaaa, selalu jadi kebanggaan ibu ayah

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, tahniah Alan. Excited dia nak tunjuk kat ibu. Ustazah pun bagus bagi penghargaan pada murid.
    Camne pulak ustazah boleh baca blog ibu. Mana tahu pulak linknya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alan tau linknya fiza... kakmim.com sbb dia pn suka baca.. selalu dia tanya ada update terbaru x bu? 😂😂

      Delete
  8. Wah tahniah Alan. Bagus lah ustazah bagi hadiah. Rajin juga ustazah membaca blog ye

    ReplyDelete
  9. Tahniah Alan..moga sentiasa cemerlang berjaya dunia akhirat

    ReplyDelete
  10. tahniah Alan..smoga trus cemerlang dunia akhirat

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, tahniah Alan! 👏🏻👏🏻

    ReplyDelete

Penafian:

Setiap maklumat yang terkandung di dalam blog ini adalah pengalaman peribadi penulis ♥ KakmimDotCom ♥

Oleh itu, setiap komen yang tersiar di ♥ KakmimDotCom ♥ adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis komen itu sendiri malah tidak mewakili pandangan penulis blog. Penulis blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlakunya sebarang permasalahan yang timbul yang berkait dengan komen tersebut.

Penulis blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.

Sekiranya ada persoalan dan masalah, bolehlah terus email di kakmimdotcom@gmail.com. Selamat membaca!