Follow Us @soratemplates

Showing posts with label #klmj. Show all posts
Showing posts with label #klmj. Show all posts

28/11/2019

Kisah Dalam Lagu - Stay The Same

November 28, 2019 2 Komen
Pagi ni time nak ke ofis dengar lagu Stay The Same by Joey McIntyre di Kool.fm. Perghh... KLMJ terus beb. Lagu ni ialah lagu favourite masa lepas SPM tahun 1998 dulu. 

Masa lepas SPM dulu ialah zaman kegemilangan MIRC Kakmim. Hahahaha. Kakmim ni hantu chatting tau tak? Zaman tu manade FB lagi, masa tu YM je ada dengan MIRC. So kalau tak lepak YM, lepak di channel #petrajaya di mirc. Server dalnet kot kalau tak silap. Hahahaha. Giler lah.

So zaman tu memang ramai member chatting. Ada yang jumpa, ada yang tak pernah jumpa. Ada yang jumpa dan kawan sampai sekarang pun ada, ada yang lost contact. Biasalah zaman BBNU walaupun zaman tu manada up sangat pun.

Kenapa suka lagu si 'Joe makan tayar' ni? Biasalah masa chatting tu memang ada beberapa member yang kita favor. Nak kata bercinta idok lah tapi suka lah chatting. Kekadang ada jugak la calling-calling. Tapi serius memang tak sampai declare couple ke bercinta ke. 

Antara topik chat kitorang masa tu ialah lagu kegemaran lah. Dan masa tu lagu si Joe ni memang up lah. Kami beberapa orang memang suka lagu ni. Liriknya takdelah cintan-cintun sangat. Nak kata motivasi pun ada.

Dan lagu ni teruslah menjadi favourite masa masuk matrix. Masa matrix pulak, kami member-member chat ni membawa haluan masing-masing. Ada yang dapat matrix jugak, ada yang terus dapat masuk U. Dan kami masih contact lagi. Bila dah kurang chatting, kami sambung pula guna medium mel siput. Hahahaha. Tau medium mel siput? Tulis surat la!! Hahahaha. So masa matrix memang jadi habit balik jer kelas check inbox di bawah blok hostel. Hihihi. Excited tau!. Email pun main jugak kekadang kalau ada free set time masuk MIRC sama, selalunya weekend lah. Nasib lah masa matrix dulu Kakmim jumpa dormmate yang suka chatting jugak. Hahahaha.

Syok sungguh zaman study dulu. Takde pulak rasa depress. Term depress pun tak pernah tau. Stress jer tau tapi rasanya happy je. Hahaha.

Stay The Same _ Joey McIntyre
Don't you ever wish

You were someone else
You were meant to be
The way you are exactly
Don't you ever say
You don't like the way you are
When you learn to love yourself
You're better off by far
And I hope you always stay the same
'Cause there's nothing 'bout you I would change
I think that you could be

Whatever you wanted to be
If you could realize
All the dreams you have inside
Don't be afraid
If you got something to say
Just open up your heart
And let it show you the way
Don't you ever wish

You were someone else
You were meant to be
The way you are exactly
Don't you ever say
You don't like the way you are
When you learn to love yourself
You're better off by far
And I hope you always stay the same
'Cause there's nothing 'bout you I would change
Believe in yourself

Reach down inside
The love you find will set you free
Believe in yourself
You will come alive
Have faith in what you do
You'll make it through
Oh,
Don't you ever wish

You were someone else
You were meant to be
The way you are exactly
Don't you ever say
You don't like the way you are
When you learn to love yourself
You're better off by far
And I hope you always stay the same
'Cause there's nothing 'bout you I would change
Don't change

Dan tau tak part mana yang Kakmim suka? Part ni laaa...

 Believe in yourself
Reach down inside

The love you find will set you free
Believe in yourself
You will come alive
Have faith in what you do
You'll make it through
Oh, 

Rasa termotivated sangat bila part tu. Dengan si Joey tarik suara dia lagi. Hihihi... 

Rasanya setiap orang mesti ada kisah di sebalik lagu kan? Contohnya bila dengar lagu ni, teringat kisah ni, dengar lagu tu, ada lah kisah tu. Kan? Kan?

Yang baca entri ni jom lah buat 1 entri kisah di sebalik lagu pastu tag Kakmim. Eh, camne plak nak tag kat blog, komen je nanti Kakmim baca & komen balik. Hihihi. Nak tempek gambar macam kat bawah ni pun Kakmim okay jer.




25/04/2019

Semua Tentang Kita

April 25, 2019 4 Komen
Sesambil bloghopping pagi ni sesambil tu juga dengar Youtube, saja layan lagu-lagu lama. Tetiba randomly kuar lagu Peterpan. KLMJ sangat. Dulu time masih belum jadi mak orang, belom jadi isteri orang memang suka sangat lagu Peterpan. Siap beli CD lagi. Semua lagu Peterpan pun saya tau. Hahahaha.

Sapa yang minat lagu Indon dulu?? Hahaha.

Saya sejenis yang suka lagu Indon masa masih single dulu. Dapat lagi ex-boifren (Mr Husband) pun gilakan lagu Indon jugak. Memang melanun jer lah kerjanya kami 2 orang. Asal ada lagu baru je kitorang share. Macam berlumba-lumba je sapa yang jumpa lagu baru dulu. Hahaha.

Banyak lagi band dari Indon yang jadi kegilaan kami, Gila lagunya je lah, artisnya tak berapa nak kenal, tau nama band je. Boleh pulak gitu kan? Nasib lah.

Antara lagu Peterpan yang saya suka, lagu Semua Tentang Kita kat bawah ni. Hmm... 


Waktu terasa semakin berlalu
Tinggalkan cerita tentang kita
Akan tiada lagi kini tawamu
Tuk hapuskan semua sepi di hati

Ada cerita
Tentang aku dan dia
Dan kita bersama
Saat dulu kala

Ada cerita
Tentang masa yang indah
Saat kita berduka
Saat kita tertawa

Teringat di saat
Kita tertawa bersama
Ceritakan semua tentang kita




Sebenarnya.. semualah saya suka lagu diorang ni.

18/02/2019

Sejadah Kesayangan

February 18, 2019 0 Komen
Merenung sejadah selepas solat dan teringat ni lah sejadah yang aku dah guna sejak dari sekolah rendah lagi. Bukan tak ada sejadah lain di rumah tapi bila ko pindah rumah sendiri sejadah ni pun ikut pindah sekali. Sentimental value sejadah ni tak ternilai rasanya. Hmm... Sebak plak rasa ๐Ÿ˜”



Lets Maghrib countdown!! Lepas tu nak masak dinner lagi. Daaa ๐Ÿ˜