Kadar Elaun Petugas Pilihanraya 2022

Petang kelmarin kecoh di grup Whatsapp KTM yang elaun bertugas dah masuk.
Saya pun excited jugak lah, check terus malam tu tapi hampa macam belum je.
Pagi semalam, member bagitau elaun dia dah masuk, so saya pun login jugaklah bank rimau.
Alhamdulillah.






Jaduan atas ni kadar saguhati untuk tahun 2022.
Tahun-tahun sebelumnya saya tak tau pulak sebab ini kali pertama saya bertugas semasa pilihanraya.
So selepas ni kalau ada yang nak bertugas masa PRU, sama jugaklah kadar saguhatinya kot.
Ura-ura macam PRU dah semakin dekat je.
Sesambil berkhidmat untuk negara, adalah jugak kan sekupang 2 kupang.
Bagi penjawat awam, time macam ni lah peluang untuk dapat buat sumbangan luar daripada jabatan.



Syukur jugak, first thing kena reward untuk diri sendiri.
Kemudian, top up akaun GAP Public Gold diri sendiri dan kakak Iman.
Selesai dengan sekelip mata.. hehehe.

 

Post a Comment

31 Comments

  1. Rezeki di luar tugas hakiki. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah dapat rezeki sampingan disamping ada extra knowledge

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya... pengalaman dan ilmu baru tu yg penting

      Delete
  3. Syukur....

    Jangan lupa open tabe untuk uncle!

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...rezeki sehari..KTM terus jd KMU..
    giliran Johor pulak..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...ada rezekinya.
    Lepas ni PRN Johor pulak. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. PRN johor pun dah tau sapa yang diberi kepercayaan oleh rakyat

      Delete
  6. Macam mana nak join jadi petugas spr nii?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat permohonan melalui pejabat daerah ataupun agensi² yg dipertanggungjawabkan utk menguruskan urusan pilihanraya

      Delete
  7. Assalamualaikum. Nk tanya, bayaran diterima selepas berapa hari bertugas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... 2 bulan jugaklah sbb kami hari tu hujung tahun mungkin akaun dh tutup itu yg lmbt

      Delete
    2. Terima kasih atas info nya .. semoga terus di murahkan rezeki puan 🤲🏼

      Delete
    3. Sama²... semoga sis pun sama.. bolehlah try x lama lg nk PRU ni

      Delete
  8. Saya brtugas di johor 12/3 aritu masih menunggu elaun ni tak tahu bila masuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye saye pn same menunggu elaun ni tak masuk2 lagi...berapa lama ye baru masuk

      Delete
    2. kami prn sarawak bulan 12 2021, elaun masuk bln 2 2022.. harap² bolehla dpt sebelum raya kn?

      Delete
    3. itulah.. mungkin sebab hujung tahun kot.. akaun opis krjn nk/dah tutup

      Delete
  9. Berapa hari punya jadi petugas gaji mcm tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bertugas sehari je.. kalau dr persiapan kira 2 hari

      Delete
  10. Kalau yg join dari hari taklimat tu pon dah dikira dapat elaun kan? So elaun tu akan di darabkan dengan bari hari kita terlibat kan?

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥