Follow Us @soratemplates

Showing posts with label #roadto48. Show all posts
Showing posts with label #roadto48. Show all posts

10/03/2019

Mac yang sibuk!

March 10, 2019 0 Komen
Yeeehaa!! Lamanya tak update kat sini kan? Sangat b to the z!! Semuanya kerana validasi.. Hehehe

Sejak dapat tau tarikh validasi memang fokus dengan dokumen jer. Hampir setiap saat akan digunakan dengan sepenuhnya dengan keja yang bermanfaat masa di opis. Di rumah tak buat apa pun. Rumah setel keja suri rumah tangga jer. Hehehe. Walaupun rasanya tempoh 3 minggu penyediaan dokumen tu jarang sangat masak. Kalau tak makan umah mak baru balik umah sendiri atau tapau jer pastu masak nasi jer kat umah. Nasib la anak² pun faham dan nasib jugak ada seminggu tu Ayah diorang cuti agak lama so dapatlah Ibu fokus dengan fail² kecemerlangan Ibu.

Penat tak baca? Penat lagi orang yang mengalami realitinya. Penat otak penat badan.


Ini haa...folio kecemerlangan yang perlu dibawak semasa validasi. 5 item dah upload dulu dah. Selebihnya divalidate masa hari validasi atau temuduga tu. Validasi tu pulak buatnya di HQ di Putrajaya. Bayangkan nak bawak 10 fail ni naik Air Asia. Hahahaha. Kalo silap percaturan maunya rugi besar tu ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚


Proses penyediaan dokumen. Memang kacau-bilau sikit meja. Sampai akak cleaner nak lap meja pun saya jeling semacam. Kalau basah kertas² tu macam mana? Punyalah risau tau dak? ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚


Belum lagi proses² penyediaan divider fail ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Time ni jugaklah sindrom OCD ko datang kan? Ye lah mestilah kita nak present yang terbaik. Usaha tu... Ke arah nak naik pangkat. Kalau tak dapat tapi dah usaha takdelah rasa menyesal sangat. Hehehe.

Banyak lagi rasa nak share sebenarnya tapi macam malas dah pulak dah. Nanti sambung lagi. K bai ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

18/02/2019

Validasi oh Validasi

February 18, 2019 0 Komen
Isnin minggu lepas muncullah tarikh validasi di E-Sis. Tarikh yang dinanti-nantikan sejak Oktober yang lalu. Hihihi. Iklan kenaikan pangkat keluar akhir Ogos 2018 lepas tu sibuklah menyediakan dokumen yang perlu diupload.



Dan selayaknya memang sibuklah sampai 1 Mac nanti. Tarikh validasinya ialah 4 Mac 2019. Tempat??? Nun di sana.... terbanglah kita bersama fail-fail ke Putrajaya. Wish me luck ya. Hahahaha.

Fail-fail semua dah ready cuma dalamnya masih ada lagi yang lompong sana sini. Masih ada sedikit waktu lagi untuk berjuang ni.



23 Februari 2019 - Meeting pra-AGM PIBG untuk membincangkan usul
2 Mac 2019 - Mesyuarat Tahunan PIBG.. confirm sehari ni dah tak boleh nak touch up dokumen

KPInya semua mesti cantik dan kemas pada 1 Mac 2019. Nak packing dalam bag lagi. Hahaha. Gelak je lah takkan nak nangis kan??