Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Wedding. Show all posts
Showing posts with label Wedding. Show all posts

14/12/2020

Throwback 12 Tahun Yang Lampau

December 14, 2020 19 Komen

Throwback lagi? Tema minggu ni minggu untuk throwback kot. Sesuai tak? Alang-alang hujung tahun kita tikam belakang event yang meninggalkan impak sepanjang hidup kita. 



Hari ni 14 Disember 2020. Kalau diikutkan 12 tahun yang lepas hari ni ialah hari persandingan Kakmim dan Encik Suami. Majlis persandingan kami dibuat pada hari yang sama, ikut style orang dulu-dulu. Lagipun rumah kami berdekatan jer. Lepas sanding di umah perempuan, kami sanding di umah lelaki pulak. So baju sanding sepasang jer lah, jimat! Hehe..



Ingat lagi dulu Kakmim takmo arch yang macam orang selalu buat kat dewan orang kahwin tu. Nasib baiklah ada idea guna ranting-ranting kayu ni. Salute tu As, banyak merealisasikan impian kahwin Kakmim. Entah di mana pulak dia buat bisnes sekarang.



Keberangkatan tiba pasangan mempelai di rumah keluarga perempuan. Hehehe. Time ni 1st time kat lorong kami buat majlis kahwin di rumah so memang agak meriah jugaklah lorong kami. Semua jiran pun turut sama menyambut tetamu. Catering pun dari jiran jugak yang memang ada bisnes catering.




Khemah separuh daripada lorong. Masa ni baru nak up trend khemah arabic, so memang agak mahal jugaklah sewanya. Tapi khemah ni pun catering hias jugak pada hari sebenar. 




Meriah! Terima kasih my jiran, sekarang ni beliau dah tak buat catering dah. Jaga cucu jer kat umah.





Trend dulu lepas bersanding baru photoshoot outdoor, bukan macam sekarang, ramai yang photoshoot pre-wedding. Masa ni angkut semua flowergirls Kakmim. Yang paling depan adik bongsu Kakmim, sekarang dah tinggi dah daripada akaknya. Hehehe.



Pelamin impian dan rezeki hadiah daripada saudara-mara & kawan-kawan.




Last but not least, bilik pengantin idaman Kakmim. Ingat lagi Kakmim angkut set cadar daripada Jakel ni dengan BFF masa balik kursus kat KL. Sepanjang dalam LRT angkut bendalah ni. Hahaha! Kusyen maroon tu masih ada lagi sampai sekarang. Kakmim letak dalam kereta.




Cermin IKEA ni pun satu hal jugak. Sanggup kaw berangkut ke Kuching. Demi bilik pengantin idaman! Kah kah. Lepas tu masa pasang 1 pulak pecah, tinggallah 3. 



Seronok tengok gambar-gambar lama ni. Tengok dengan #theIMANs lagi best. Pasti banyak soalannya. Kalau tengok gambar pergi honeymoon, soalan glamer kenapa diorang tak ikut sama. Hahaha!





13/12/2019

11 Tahun

December 13, 2019 0 Komen
13 Disember 2019. Terasa nak naip dalam bahasa ibunda jak untuk hari special tok. 😍

Aok, 11 tahun.

11 tahun yang dolok, Kakmim bertukar title menjadi bini si dia. Chewah. Dari kurus kerin Kakmim dolok alhamdulillah nektok dah gems lah juak sikit. Sik banyak tapi ada juak perbezaan dengan 11 tahun yang dolok nak oo. Jadilah... kata urang.

11 tahun dolok.

13 Disember 2008, hari Sabtu, hari akad nikah saya dan dia. Wewitt!! Seawal kol 11 dah gago nak ke kedei mak andam untuk berhias, tapi makan dolok apa indah lah nak oo. Haih, makan juak diingat nyey. Nasib dolok badan jenis maintain. 2019 tok baju akad nikah ya sik dapat dirasok agik dah oi! 😜 Ko rase?? 😱

Akad nikah dijadualkan kol 3 pm. Tapi kol 2.45 ustaz yang jadi juru nikah lom juak datang. Neves aih. 2-3 kali juaklah cuba call Ustaz Mustapha Kamal (nektok dah jadi Imam Besar Sarawak dah nya) tapi henfon nya macam di-off. Bingongggg aie. Urang dah rami. What if.. what if... nang suka bermonolog lam hati juak Kakmim tok. Suka eh mikir nak bukan-bukan.

Jeng.. jeng.. jeng. Tepat kol 3 petang, muncullah ustaz yang hensem itu depan rumah. Alhamdulillah. Dan majlis pun berlangsunglah. Dah Kakmim tok anak sulung, pertama kali mak bapak mukak kerja kata urang, nang penuh rumah. Alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar koh. Khemah pakei makan arum bulak selorong dikonkur. Tapi sebenarnya setengah lorong ajaklah khemah dipasang. 😂

11 tahun.

Selamat dah dengan tema gold kata dirik nya tek. Ras kac jak. Phui!! 😛


Dah 11 tahun koh dah melayari bahtera merdeka bersama. PJJ pun udah. 3 tahun 7 bulan Kakmim ngengon anak tanpa urang laki yang bergelar suami. Jadi hujung bulan husband & wife kata sidak urang putih. Berkelaie, beranok, berguro semua udah. Bertaboh bertampar jak sik pernah. Eh, mintak jauh juaklah nok kedak ya nak oo... Biasalah asam garam berumahtanggak kata urang tua. Mun sikda pakei plentey, mendatar jak jadi relationship ya nak oo. Ada plentey, ada guro, ada juak pakei tetak, pakei rajuk, pakei ngesak ati, pakei ingga. Yah.. tauk juak ku tek ingga nak oo? Hahaha. Urang Serawak nang pengingga bah, ne nak molah. Boh ingga. Hahaha 😂

11 tahun.

Dengan 4 orang cahaya mata walaupun 3 tahun lebih PJJ. Dah beranak 4 dolok sebelum PJJ lagik oo. Masa PJJ kilang stop. Hahaha. Nektok belom tauk gik. Mun diberik rezeki terimak jak. Tapi trauma ada juak sebab lamak gilak dah rest koh. Hihihi.

11 tahun.

Susah senang banyak dah dilalu bersama. Syukur alhamdulillah. Ya jak dapat nak dipadah. Terima kasih Allah atas nikmat bahagia kamek orang sekeluarga. Aok, bahagia tok nang perlu dicipta, mun dicarik ajak takut susah nak bertemu sebab tauk ada nak encarik kesempurnaan, makanya haruslah kita jadi sekreatif yang mungkin untuk mencipta bahagia.

Ya jak lah lok. Terima kasih kitak nerimak kamek yang ranjak tok. Gine-gine pun kamek ranjak tetap juak kita netak kamek mun kamek molah muka ranjak. Sikda efek pun oo, alu jadi drama ajaklah kamek tok tek. Kamek bukan molah lawak MLM aie, kamek manas tok. Aih, ditetak nya ajak kita. Aoklah, sik jadi manas alu kita, mari ketawa bersama. Har har har!

Oklah, happy anniversary kitak dan kamek. Terima kasih Allah 11 tahun bersama. Alhamdulillah.

Chow lok! Masa yang sesuai untuk publish entri. 12.07 am sudah!!! Yeeehaaaaa!!!

12/12/2014

Disember Bulan Cinta

December 12, 2014 0 Komen
Okay. Dah Disember.
Misi November hampeh... tak tercapai.
Hihihi.
Sibuk.. memang tak dan nak menaip entri di ofis.
Di rumah, otak dah letih... memang tak larat nak on laptop segala.

Hari ni 12.12.14
Kita #throwback apa yang berlaku pada 12.12.08
Iaitu 6 tahun yang lalu.
Jeng jeng jeng!!!

Ya!!! Ini yang berlaku ya...

Berlakunya malam tadi.



Siang ni berlakunya ini...




Rumah pun dah berseri macam ni



Hehehehe...
Tak sangka 6 tahun dah berlalu.
Dan hari ni Kakmim dapat jemputan majlis kawen seorang blogger.
Ya! Ertinya 6 tahun dah kenal melalui blog dan masih kontek hari ni.
Walaupun jarang berjumpa tapi selalu ada di laman sosial.
Begitulah penangan blog.
Dari tak kenal jadi kenal.
Dan rasa macam excited pulak nak ke majlis Fieza cik adik yang gila purple ni.
Heharap dapatlah jumpa blogger yang lain.

Anyway, selamat menghitung hari untuk menukar status single kepada married ye cik adik Fieza!
Insya Allah kamek akan datang ke majlis kitak kelak.



18/04/2013

Kamar Beradu Pengantin 2008

April 18, 2013 4 Komen
Tetiba je. Terasa macam nak buat preparation kawen. Sekali lagi? Hahaha. Syoknya kan? Adik ada 4 orang lagi belom kawen tapi macam lama lagi nak kawen. Bila nak kawen tu macam-macam perasaan ada, excited, berdebar, risau, bingung. Bingung tak cukup duit nak beli itu ini. Hehehehe. Dulu masa kawen hantaran saya takdelah macam orang sekarang sampai berpuluh-puluh ribu. Hantaran tu untuk majlis jer. Lain-lain kami prepare sendiri, share-share. Takdelah nak kikis duit laki semua. Dah kita ni bekerja, ada taste sendiri. Keluar jugak lah, bukannya untuk orang lain, untuk kepuasan diri sendiri jugak. Ye tak gitu? Hehehe. Rindu kat bilik pengantin dulu. Sekarang semuanya dah tinggal kenangan di rumah Mak. Aircond, curtain, built-in cabinet tu memang niat nak buat untuk Mak pun. Bawak lari katil dan side table je.


Dari pintu kamar....chehhhh....macam tajuk lagu pulak. Mengintai dari tirai kamar. Hikss. Dan yang bawah ni my built-in cabinet suatu ketika dulu. Yang ni titik-peluh saya yang baru setahun kerja time tu. Alhamdulillah. Sekarang dah digunakan oleh my parents pulak. Rumah sendiri sekarang takde built-in cabinet untuk master bedroom. Tunggu masyuk dulu. Nak jugak nanti. In sha Allah. Semoga ada rejeki sampai ke situ.

Alhamdulillah, kawen dengan hasil titik peluh sendiri. Bangga dan puas. Memang ada jugak yang tak puas hati tapi apa boleh buat. Tak semua benda yang kita nak kita akan dapat, dan tak semua benda akan sempurna seperti yang dirancang. Apapun tahun ni masuk tahun ke-5 kami hidup bersama, dan telah diserikan 2 orang cahaya mata. Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat.



23/06/2011

Majlis Resepsi sebelah lelaki

June 23, 2011 6 Komen
Hujung minggu yang lalu ialah majlis resepsi Mak Ngah Iman di sebelah lelaki
Kalau masa sebelah perempuan hari tu tema ialah turqoise
Sebelah lelaki pula ialah tema purple

Layan gambar je lah ye


Cuba perhati betul-betul pengapit pengantin perempuan tu






16/06/2011

Sekitar Majlis Persandingan 5 Jun 2011

June 16, 2011 3 Komen
Pengantin: mfbn85
Tempat kejadian: Semariang Aman

AJK Protokol bersiap-sedia di awal pagi
Suasana di khemah 1
Suasana di khemah 2
Team marhaban

Team hadrah
Team silat
Ketibaan pengantin

Fondant wedding cake + cupcakes

Berakhirnya majlis
Eh, itu kakak pengantin la!
Ini pulak anak buah pengantin


07/06/2011

Sebok nak kawen

June 07, 2011 7 Komen
Selamat pengantin baru buat saya, oops... silap, buat adik saya.
Itulah penyebabnya blog tidak terusik minggu lepas.
Bukan sebab PH yang panjang tapi sebab sebok nak kawen.
Saya tak kawen lagi, tapi adik saya.

Tahniah buat adik saya dan suami.
Selamat menjalani kehidupan berumahtangga sebagai suami isteri.

Dan semoga cepat-cepat bagi Iman Madihah cousin untuk dibuli.
Erkk... tak dapat imagine camne Mak Ngah Iman pregnant.
Hahaha.

Saya suka baju akad nikah adik saya.
Rasa macam nak nikah sekali lagi jer.
Hihihi.


15/10/2010

Di hari pertunangan...

October 15, 2010 6 Komen
Adik ipar saya...


Yup.. adik ipar saya telah memilih tarikh 101010 sebagai hari persandingannya.
Dan 091010 semestinya hari pertunangan dan akad nikah


Kami pun tumpang sekali la bergambar berdua atas pelamin.
Hihihi...

Berseri-serikan 'pengantin lama' ni. Hehe...

Kami 'menumpang' di atas pelamin orang..

Mana Iman Madihah?


Bersambung....



12/01/2009

ModaL-Less

January 12, 2009 10 Komen
Bosannya wei! Dah taktau dah nak buat apa. So.. ehem ehem. Aku upload piccas masa wedding aku hari tu la ek. Hehehe. Besok 13 Januari 2009, genap ler sebulan aku bergelar isteri orang. Selamat Ulang Bulan Yang Pertama, Sayang. Hahaha.


Aku main upload jer apa yang ada dalam lappy aku nih. Ada 3 CD lagi aku tak khatam, yang aku selalu ulang-tayang piccas yang adik-adik aku amik jerk. Hehehehe.


Sekarang ni dah tak pakai cadar pengantin ni lagi. Hehehe. Hari Isnin lepas kahwin terus tukar dengan bed sheet yang kazen aku bagi. Entah bila nak pakai cadar ni lagi. Masa anniversary nanti la kot. Huhuhu.


Ni ialah present pertama yang aku bukak sebab aku tau benda kat dalamnya ialah BEDSHEET! Hahaha. Lain kali bagi la sekali 1 set dengan comforter. Huhuhu. Aku cuma dapat 1 comforter dari department Mr Hubby. Kalo nak basuh yang tu kena la beli comforter baru ler kan. Huhuhu.



Last but not least.... once again, Selamat Ulang Bulan Yang Pertama, Sayang. :kiss::pandaGeli_08: :puteh_20::pandaGeli_09: