Follow Us @soratemplates

06/04/2010

Allah lebih sayangkan dia

Sejak menjadi seorang Ibu hati saya memang amat mudah tersentuh. Pernah semasa pantang saya menonton drama tv di mana seorang perempuan yang derhaka kepada ibunya sukar untuk melahirkan, sukar sangat, berjam-jam meneran tak jugak baby keluar. At last Ibunya datang dan mengampunkan perempuan tu barulah baby keluar. Sungguh tragis. Memang merah-merah la air mata bila nengok drama tu.

Dan sekejap tadi, saya bloghopping sana sini mencuci mata dengan dress-dress untuk Iman, secara tak sengaja terbaca entri yang amat menyentuh hati ni di SINI. Air mata memang tak dapat ditahan-tahan. Saya tak boleh nak imagine kalau benda ni terjadi kepada saya. Ya Allah, selamatkanlah suami dan anakku. Sukar rasanya nak menjalani hidup tanpa mereka. 

Comelnya muka arwah tetapi Allah ternyata lebih sayangkan dia. Sama-samalah kita menyedekahkan Al-Fatihah untuk arwah Dzafri Hisyam bin Khairulanwar. Al-Fatihah.


post signature

10 comments:

  1. mira..
    saya pun 'terserempak' dgn blog tu td..sgt sedih..nangis2 baca..
    sian kan..hati ibu mmg sgt sensitif bab2 nih..

    ReplyDelete
  2. saya pun nanges2 jugak.. sedih sgt

    ReplyDelete
  3. oo tedah... siannya eh.. mena kmk maca sampei abis tek.. luahan ikhlas hati si ibu..

    al fatihah..

    ReplyDelete
  4. ya lah.. sedeh juak tp dh Allah syg ngn nya nk..

    ReplyDelete
  5. Kak Mira,
    Kamek sedih juak baca blog Supermom ya. Takziah n Al-Fatihah buat adik Dzafri..

    *Kenak mek tangada nunggah kitak `Kak' hoh?...(Blur..)

    ReplyDelete
  6. owh...kmk nangis juak koh..malu gik kamek mok cover muka awal pagi..

    ReplyDelete
  7. audio,
    aoklah.. pk tek sapa nunggah mek kak mira... hahaha

    BS,
    tok mst kes baca di opis.. hehehhe

    ReplyDelete
  8. audio,
    aoklah.. pk tek sapa nunggah mek kak mira... hahaha

    BS,
    tok mst kes baca di opis.. hehehhe

    ReplyDelete
  9. aok..nang baca kt opis..haha

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥