Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Food. Show all posts
Showing posts with label Food. Show all posts

05/04/2021

'Mee Kolok PM' di Sepinang Sari

April 05, 2021 13 Komen

Jumaat lepas cuti umum Good Friday. Hari ini pulak Easter Monday so ada sekolah yang ambik cuti peristiwa. Sekolah Awan cuti peristiwa while sekolah kakak, abang dan Alan sekolah macam biasa. Kalau SK (A) dan PASTI pun cuti peristiwa Easther Monday memang something wrong somewhere dah tu!


Lama Ibu tak hantar Alan ke sekolah sejak Ibu dan Ayah dah tukar syif. So hari ni memandangkan Ibu ambik cuti ganti sebab semalam dah kerja, so hari ni dapatlah hantar Alan ke PASTI. KPI hari ni mesti ke DBP nak beli buku teks Awan sebab ada buku teks yang dapat dari sekolah hari tu memang dah uzur sangat dah. Lepas ni dah takde dah minggu transisi. Dah start belajar macam biasa dah, bakal beratlah beg Awan bermula besok.


Nak ke DBP kan awal lagi, setel hantar Alan ke PASTI baru pukul 7.30 pagi. Kedai DBP pun tak bukak lagi so Ibu tanya Awan nak bekfes apa. Dia request mee kolok putih, mee kolok kat kedai bawah PASTI Alan tak sedap dia cakap. Bukannya tak sedap tapi diorang ni memang tak suka mee kolok kicap. Mee kolok putih ni macam original Chinese style. So Ibu bawak ke kedai favourite diorang. Mee kolok di Sepinang Sari Cafe ataupun Mee kolok Hj Salleh. Baru-baru ni PM Tok Abah pun makan kat sini masa lawatan kerja di Kuching.


Macam biasalah nak makan kat sini memang kena queque tunggu meja kosong. Tapi nasib kami agak baik pagi ni sebab orang belum ramai queque.


Peace yo! Kamek Awan atau nama sebenar kamek, Imran. Hehe!



Kedainya takdelah hipster atau moden. Kedai lama je. Memang dari zaman saya sekolah sampailah dah beranak-pinak sekarang kedainya macam ni je lah. Takde renovation atau extend walaupun customer memang tak putus-putus.



Kami dapat meja depan sekali, meja no 1. Hihihi.


Sementara tunggu order kita selfie lah dulu.


Saya order mee kolok special mee lebih. Order 1 je sebab dah mee lebih kan? Pastu mintak mangkuk 0 dan sharelah dengan Awan. Ibu bagi banyakkkk kat Awan. Habis kau! Hahaha!


Oh, ya apa yang special tu? Kalau order tendon + daging lebih haa itulah special. Walaupun mee kolok Hj Salleh ni glamer kat Kuching tapi tak semua orang suka mee kolok kat sini. Sebab ada orang lebih favor mee kolok kicap. Bagi saya mee kolok kicap tu dah ikut taste orang Melayu. Saya prefer yang putih, macam yang kaum Cina jual. Lepas tu sup kat sini rasanya memang agak berempah sikit ataupun memang diorang ada letak herba, memang rasa lain. Dan rasa sup tu lah sesetengah orang tak suka. Tapi kami sekeluarga suka! Haha! Citarasa masing-masing kan?


Ni masa Tok Abah PM dan isteri makan mee kolok di Sepinang Sari hari Jumaat yang lepas. Gambar takde kena-mengena dengan saya. Dapat dari  forwarded message di whatsapp group jer.


Yang bagi souvenir kat PM tu lah owner Sepinang Sari, Hj Salleh. Akhirnya jumpa jugak Tok Abah dengan Hj Salleh, dulu bukan main lagi bagi contoh peniaga mee kolok Hj Saller masa perutusan masa PKP dulu.  Hihihi. Nak buat disclaimer, saya takde di tempat kejadian. Hihi!


Tak lama lagi puasa kan? Masa bulan puasa yang best kat sini diorang akan bukak lepas solat terawih. Memang ramailah lepak makan mee kolok lepas terawih. Tapi tu dulu-dululah masa kita bebas merdeka tak perlu hadap norma baharu macam sekarang ni. Tahun ni kalau bazaar ramadhan jadi bukak pun memang takkan pegi lah. Kita kena jaga kita. Kan? Kan?












 

22/10/2020

Sarapan Ala Pantai Timur Di Kuching

October 22, 2020 4 Komen

Di pagi hari lahirnya dia cakap nak breakfast nasik. Nasib baiklah, kalau tak, selalunya mesti mee kolok. Kita tukar selera hari ni. Yahooo!

Oleh itu di pagi hari lahirnya kita sarapan ala pantai timur. Nasik dagang untuk dia, nasik kerabu untuk saya.


Dia cakap dia pernah makan kat sini, saya jer yang baru pertama kali. Kedainya biasa jer la takde pun deco ala pantai timur ataupun hipster.

Di mana? Ya, di sini Dapo Cafe, area Satok.


Ini nasi kerabu ayam percik yang saya order. Sejujurnya biasa jer lah, ada lagi nasi kerabu yang lebih sedap. Yes, taste sayalah ye. Tak taulah orang lain. Saya kurang suka yang ni sebab banyak sangat kobis. Dah tak rasa daun yang lain.

Ayam percik pun biasa je. Saya bagi nasi kerabu ayam percik ni 3/5 je.

Last but not least, di hari lahirnya kami bertemakan hijau. Yeah, hidup PAS! Eh, tiber.




14/08/2020

Lauk Simple Yang Menyelerakan

August 14, 2020 0 Komen

Lauk simple jer tapi sangat menyelerakan. Dah la sonang jer tak ambik masa pun nak berperang di dapur. Siapa suka lauk macam ni? πŸ˜‹

Sayur terung asam rebus belacan, ikan goreng untuk anak-anak, telor dadar pelengkap hidangan & si cencaluk perah limau yang mabeles πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

Ini ha.. terung asam atau terung emas. Bentuknya bulat berwarna oren. Rasanya masam. Rebus jer. So senang. Ni masa demam takde selera makan memang sedap menghirup kuah sayur rebus ni, ada masam-masam, pedas gitu. Kalau tumbuk cili banyak memang la pedas kan? Tak pedas tak kick la.

#theIMANs panggil telor dadar ni telor pizza. Diorang takmo letak bawang, ikut je la

Cincaluk yang diperah limau.. nyum nyum

Jangan marah ye, ikan goreng bersusun-susun hora-horey πŸ˜‚
 

13/08/2020

Kek Lapis Masam Manis

August 13, 2020 2 Komen


Kek Lapis Masam Manis. Bagi penggemar kek lapis Sarawak, familiar kan nama kek lapis ni? Kek ni dilapis dengan manisan haw flakes, sejenis manisan yang masam manis gitu rasanya. Kalau kecik² dulu kitorang panggil manisan ni manisan belacan. Hehehe. Tak tau lah kenapa tapi memang begitulah namanya πŸ˜‚

Sejak berfamili, beranak-pinak saya memang jarang melapis kek. Selalu order jer. Kalau nak buat kek, kek yang jenis sekali harung je yang main kukus tu.  Tapi bila PKP hari tu, dah takde buat apa kan kat umah, tetiba datang mood rajin nak buat kek lapis. Tu lah antara kek lapis yang saya buat masa hari raya hari tu.

Kalau tengok resepi, ada yang dah modified kaler kek lapis ni tapi saya tetap setia takmo curang resepi still guna kaler yang sama. Kuning dan hijau.

Macam kaler bendera negeri Kedah kan? Kebiasaannya resepi-resepi otai zaman dulu² memang guna kaler hijau dan kuning. Mungkin zaman tu takde pewarna lain kot. Kaler tu jer yang senang dapat, bukan macam sekarang ada purple, biru, pink, turqoise lah.

Lepas lapisan kek masak barulah kita susun manisan tu satu-satu macam kat atas ni. Kalau nak susun rapat pun boleh. Ni saya buat penjarakan sosial sempena PKP hari tu kan? πŸ˜‚πŸ˜‚ Eh, takdelah sebab takut manisan tak cukup, beli 2 bungkus jer. Sekali berlebihan jugak.

Inilah buah manisan hawflakes tu. 

Bungkusannya macam ni.

Satu lagi kek yang guna manisa haw flakes ni ialah Kek Lapis Sisik Ikan tapi ia guna haw flakes yang segiempat tepat bukan jenis yang bulan ni. Tapi kek tu saya tak pernah buat lagi sebab tak reti nak jadikan macam sisik ikan tu. Tapi sisik ikan serious lagi sedap daripada kek lapis masam manis ni. Harga pun boleh tahan jugaklah kalau jenis yang premium.

Mesti pelik kenapa ada premium pulak kan? Kalau premium ni bahan-bahan pun premium jugak, guna butter mahal. Kalau yang rm10 tu guna marjerin je. Sebab tu orang Semenanjung pelik kenapa ada kek lapis yang sampai beratus-ratus harganya, sebab bahan-bahan ni lah. Kalau premium memang lah lagi sedap setanding dengan harganya. Hanya orang Sarawak jer tau menghargai kek lapis premium, kot. Rasanya memang tak sama dengan yang rm10 tu. Hehehe.

Oklah... short cut story ini resepinya ye:

KEK LAPIS MASAM MANIS

Tempoh penyediaan : 45 minit
Tempoh memasak : 4 jam
Size loyang: 8x8
.
Bahan-bahannya:

1 tin mentega
300 gm gula kastor
300 gm tepung biskut marie
10 biji telur Gred A (asingkan putih dan kuning)
1/2 tin susu pekat
Manisa Hawsflakes secukupnya
Esen vanila
Pewarna hijau
Pewarna kuning


Cara-caranya:


🌸Bahan A


Pukul putih telur dengan gula sampai kembang. Betul² kembang tau.... Mcm bertanduk gituu... (tips penting, bekas mesti betul² kering, dan jangan ada kuning telur langsung)


🌸Bahan B


Pukul mentega dengan kuning telur hingga sebati,
Masukkan esen vanila dan susu pekat.


🌸Satukan Bahan A dan Bahan B sampai sebati kemudian masukkan tepung biskut marie sikit demi sikit.


*Timbang adunan dan bahagi dua*


🌸Asingkan dua bekas sama banyak. Satu pewarna kuning dan satu pewarna hijau.

🌸Sapukan sedikit mentega pada loyang (bahagian bawah sahaja) kemudian masukkan adunan hijau... Kukus/bakar lebih kurang 15 minit. Kalau bakar, guna oven api atas sahaja.

🌸Masukkan adunan kuning. Kemudian kukus lagi 15 minit. Kalau bakar, sehingga lapisan kek tu kuning keemasan.

🌸Atas lapisan kuning, susun Hawsflakes kemudian baru lapisan adunan hijau.

🌸Ulang sampai adunan habis πŸ˜‰


  • Untuk setiap adunan, saya tetapkan 6 lapisan sahaja. So total adalah 12 lapisan
  • Letak hawsflakes selepas pada 1 lapisan saja (dah pernah cuba letak setiap layer, manissss sangat² keknya, so selang seli ye)
  • Setiap layer dikukus lebih kurang 15 min dan ditutup dengan aluminium foil. Lepas kukus, tekan² kan sikit. Kalau bakar pun sama, kena tekan dulu selepas layer tu masak supaya layer tu tak tertanggal semasa memotongnya nanti.
So, apalagi. Try lah, resepi asal memang kukus tapi yang saya buat kat atas tu main bakar jer. Sonang. hehehe.

05/07/2020

Masak Lemak Cili Api Daging Salai + Terung Asam

July 05, 2020 2 Komen
Yuhuuu!! Sejak dah office hour macam biasa ni balik keja, masak pun ala kadar je. Penat je lebih so kena layan penat pun lebih la πŸ˜‚

Sabtu ni tadi plan nak potluck mini gathering kat umah cousin. Plan last minute selalunya memang menjadi.

Kakmim dah takde idea dah nak masak apa. Kebetulan daging salai masih berbaki untuk sekali masak, Kakmim onkan saja untuk masak lemak cili api. Memang blur dah nak masak apa.

Ni kali kedua Kakmim masak daging salai ni untuk tahun 2020 🀣 bulan lepas pun ada buat jugak masa mak & adik² makan² kat umah. Time tu campur rebung. Hari ni Kakmim campur terung asam. Sesetengah orang kat Sarawak ni panggil terung dayak. Tapi rasanya sama je, namanya jer berbeza. Kat Semenanjung macam takde susah nak jumpa kot terung ni. Terung ni bulat, kaler oren dan rasanya masam. Harga memang harga kayangan πŸ˜…

Mula² daging salai tu dipotong nipis sebelum direbus sehingga empuk. Kemudian, rebus dengan cili padi + kunyit hidup yang dah diblend, jangan lupa masukkan serai yang diketuk jugak.

Terung asam tu pun rebus sekali dalam daging sehingga terung asam tu jadi lembut. Bila daging dah empuk, terung dah masak baru masukkan santan, garam dan perasa. Biarkan mendidih dan sedia untuk dihidang.

Resepi ni tak pakai bawang tau sebab seller yang jual daging ni share resepi mertua dia orang nogori, dia pakai cili padi dan kunyit hidup je. Very the senang maaa. Pejam mata pun boleh buat 🀣🀣

 Kalau suka boleh masukkan daun kunyit πŸ˜‹ makan dengan sambal gesek pedas berapi ni hmm.. Memang berpeluh jawabnya πŸ˜…πŸ˜‹


06/12/2019

Mee Kolok Sepinang Sari Idaman Kami

December 06, 2019 2 Komen
Kalau ke Sarawak tak sah tak makan mee kolok kan? Tapi sekarang kat Semenanjung pun dah ada orang Sarawak yang bukak stall mee kolok. Tapi kalau makan kat Sarawak lagilah original rasanya. Hehehe.

Mee kolok ni sebenarnya originality dari kaum Cina. Cuma sekarang orang Melayu dah ada yang pakar dalam pembuatan mee kolok ni dan semestinya kalau Melayu buat mestilah halal. 


Mee Kolok Special Tendon Sepinang Sari (Mee Lebih, Daging Lebih)

Kalau ke Kuching, rasanya mee kolok yang paling sedap bagi Kakmim ialah mee kolok di Sepinang Sari atau jugak lebih dikenali sebagai Mee Sapi Hj Salleh. Memang dari zaman sekolah lagi dah makan di kedai ni. Kalau dulu masa kecik Hj Salleh sendiri yang buat tapi sekarang dah diturunkan ke anak perempuannya. Nak makan kat sini memang memerlukan kesabaran kalau peak hour. Kena tunggu Q meja, dah dapat meja kena tunggu order lagi. Kalau nak makan terus dapat meja kenalah datang selepas Subuh. Hehehe.

Muka stress.. dah la tunggu meja lama... tunggu order lagi... bertabah lah anak² ye


Muka happy bila dah dapat order


Aummmm! Hahaha


Apa perbezaan mee kolok dan mee sapi?

Mee kolok ni biasanya kering dan dihidang dengan sup manakala mee sapi pula berkuah. Tapi kalo Kakmim memang suka mee kolok, sup nya memang untuk dihirup jer. Sup di Sepinang Sari ni special sikit rasanya sebab sup nya macam ada rasa campuran herba atau rempah. Kalau tempat lain, sup nya biasa je. Anak-anak dan suami pulak suka makan mee kolok pastu tuang kuah sup. Jadi mee sapi pulak kalau dah berkuah macam tu kan. Hihihi. 


Apa perbezaan mee kolok dan mee kampua pulak?

Satu lagi mee ala chinese style yang menjadi sebutan di Sarawak ialah mee kampua. Kalau orang Semenanjung rasanya mesti lebih kenal mee kolok daripada mee kampua. Kalau terjumpa orang jual pun mesti keliru mee kolok ke mee kampua. Tetapi sebenarnya kedua-dua mee ni menggunakan mee yang berlainan. 

Mee yang digunakan untuk membuat mee kampua lebih lurus berbanding mee yang digunakan untuk membuat mee kolok kerana mee kolok bentuknya lebih kerinting dan halus.


Dan kalau korang nak tau... mee kampua selalunya dihidang di dalam pinggan, mee kolok pulak dihidang dalam mangkuk. 

Mee kampua

Perasan tak? Mee kampua dihidang dengan hirisan daging atau ayam, kalau mee kolok dihidang dengan daging/ayam yang dicincang.

Menurut pemerhatian Kakmim, mee kolok ni menjadi favourite budak-budak. Bukan #theIMANs jer suka makan mee kolok, anak² kawan Kakmim pun suka makan mee kolok. Kenapa budak² suka belum la pulak dibuat kajian. Hehehe.

So kalau korang jalan-jalan ke Kuching, silalah try mee kolok di Sepinang Sari k, area Satok dekat jer dengan Tabung Haji. Hehehe.

16/05/2019

Masak Lemak Cili Api De'Salai Bangi Station

May 16, 2019 1 Komen
Petang ni masak apa untuk berbuka?? Masak lemak sedap kan?? Hehehe. Baru jer mak masak semalam. Sepanjang puasa ni belom lagi berbuka kat umah sendiri, #theimans nak buka & sahur kat umah nenek. Sunyi kot diorang. Tunggu Ayah balik nanti baru lah kot seronok berbuka kat umah sendiri.

Tahun lepas ke bazaar ramadhan Putrajaya singgah beli masak lemak cili api kat satu gerai ni. Tapi daging salai time tu dah abis, so terima jer lah apa adanya lauk yang ada. Tapi tauke tu sempat lagi promote restoren dia kat Bangi. Alhamdulillah, tahun ni dah rezeki kot baru sempat nak makan kat situ.

Kat Bangi Gateaway jer pun ni. Malamnya parking lot depan tu ada Uptown Bangi Gateway. 

Kami memang target nak makan masak lemak pun. So pergilah dalam kol 10 camtu dengan harapan lauktengah hari dah ada. Sampai jer lauk masih tak banyak tapi staff dia cakap dah masak, tunggu nak angkat dari dapur jer lagi. Oklah, kami jenjalan kat Pasar Karat dulu.

Bila dah habis pusing Pasar Karat yang belum banyak jugak kedai dah bukak, kami kembali menjenguk lauk yang dah ada. Yeay!!! Dah boleh makan dah.

Tengoklah lauk suami isteri. Mestilah taknak rugi. Sorang ambik daging salai, sorang ambik ikan keli. So 2-2 dapat rasa kan?

Tapi, daging salai ni memang serius sedap. Pernah jer masak sendiri tapi dagingnya tak lembut. Yang De'Salai ni memang lembut sangat. Nak nangis jer rasa. Hahahaha.

Close up sikit. Hehehe. Ikan keli ni mestilah saya yang punya. Tapi daging salai lagi lagi lagi lagi lagi sedap. Nyam nyam... Tangan pun cepat jer pindah kat pinggan depan tu haa..

Oh, ya sambal gesek tak boleh tinggal. Sambal gesek dan masakan berasaskan santan memang tak dapat dipisahkan kot. Memang wajib ada baru ada kick rasa makan. Hehehe. Nak story pasal sambal gesek ni, dekat area sambal gesek tu memang ada friendly reminder comel, AWAS! SAMBAL GESEK INI PEDAS MELAMPAU. Ingatkan takdelah pedas sangat. Rupanya ini bukan cobaan, memang betul² pedas. Hahaha. Tapi kan tak sedap tak kick pulak makan kan? Puas hati lah. Tapi kan, tapi lagi ek.. hahaha... member cakap masak lemak cili api kat Masta lagi sedap. Saya pun tak tau area mana, orang kata Sungai Merap situ lagi sedap dari De'Salai ni. Nanti kita try situ lah pulak. Hehehehe.

Last but not least, saya dan my botak man.. kah kah kah.. sampai jer KL ari tu terkejut tengok si botak ni, rasa takmo ngaku plak husband I ni samseng kontot. Wakakaka. Boleh pulak dia botakkan rambut sebelum saya sampai KL. Hahaha.. whatever la.




08/05/2019

1 Ramadhan 2019

May 08, 2019 2 Komen
Tahun ni dalam sejarah 1 Ramadhan tak dapat berbuka bersama keluarga, hanya ada suami jer. Kalau takde travelling, si suamilah pulak yang sebatang kara berbuka bujang. Hehehe. Ada pro & kontra jugak lah time travelling masa bulan puasa ni.

Actually, kami bengkel mula dari hari Ahad so memang dapat pakej untuk berbuka di hotel. Tapi kesian lah pulak Encik Husband yang penat teman kita tapi biarkan dia buka sengsorang. Eh, kenapa pulak dia temankan?

Gini, roomate saya ari tu tak masuk bilik sebab dia duduk bilik lain, temankan kawan dia yang dapat bilik sorang so saya bagitau lah kalo tak masuk bilik saya ajak husband saya dok sekali. Ye la daripada dok sengsorang kan? Dan dia pun terus bagi kad bilik, dia ambil kupon makan kat cafe hotel je. Tapi Encik Husband terpaksalah ulang alik KL-Putrajaya. Lepas sahur jer dia gerak ke Putrajaya.

Hari kedua bengkel tu habis dalam 5 lebih jugak. Nak ke bazaar, yang paling dekat bazaar di Medan Mara tu je lah. Depan hotel je. Pastu jalan jugak lah ke Sogo sebab nak makan donut mahal. Hahahaha. Seriously bila orang cakap bazaar Jalan TAR dah takde macam malas pulak nak ke area Dataran sana. Jauh jugak lah nak menapak. Tapi nasib baik jugak lah tak pegi sebab baca di posting netizen di FB macam tak meriah jer masa hari pertama hari tu. Macam kesian pulak baca nasib peniaga di situ.

Kalaulah bazaar di Jalan TAR tu, memang best cuci mata, tak shopping sakan pun takpe janji cuci mata. Hehehe. Semoga dipermudahkan urusan peniaga di bazaar Jalan Raja tahun ni.

Oh, ya.. kami laki bini buka kat bilik je hari pertama puasa ri tu. Makan pun takdelah meriah sangat sebab takmo membazir. Alhamdulillah memang tak membazir. Tak habis masa buka sambung lagi untuk sahur. Syukur... berkat kata Encik Husband bila makanan semua licin.

Saya hari tu beli ikan keli sambal je... dengan nasik putih. Gambar tak ambiklah pulak sebab rushing dah nak berbuka. Hehehe. Encik Husband nak makan lemang, saya nak ketupat palas, so beli lemang dan ketupat palas dengan rendang Tok. First time makan rendang tok, sedap rupanya. Hehehe.

Encik Husband habiskan lemang dia je, dia takmo nasik.

Ini donut mahal tadi tu. Hahaha. Donut ni takde kat Kuching sebab tu teringin nak makan. Selalu tengok jer masa kat KLIA. Donut ni jadi pencuci mulut kitorang.

Haa.. ini appetizer. Siapa yang tak kenal Tepung Pelita kan? Yang specialnya sebab Tepung Pelita Paya Jaras. Tahun lepas memang panjang Q beli di bazaar Putrajaya. Kat Mara tu pun Q jugak tapi takdelah sepanjang di Putrajaya tahun lepas.

Al-kisahnya Tepung Pelita Paya Jaras ni memula sampai di bazaar tengok tinggal tray je. Frust giler. Tapi lepas balik dari Sogo beli donut tengok ada van dia kat tepi jalan. Encik Husband cakap entah² diorang datang top up kot. Rupanya benar belaka!! Orang dah Q dah. Maka saya pun masuk Q jugak ler. Heheheh.

Semalam pulak, buka dalam flight je. Hahaha. Boleh pulak masa book flight tu tak teringat pun yang bulan puasa. 

Hari ni, insya Allah baru berbuka di rumah bersama #theimans dan famili yang lain. Korang plan apa berbuka nanti??



01/05/2019

Angel Hair Bolognese Paling Simple Di Dunia

May 01, 2019 2 Komen
Benda yang paling senang dimasak di dunia ialah western food!!!! Siapa setuju kita geng 😁😁

Bendalah western ni kalau tak reti sangat kat supermarket tu semua dah ready, tinggal nak panas je. Tapi saya tak pernah jugak terus panaskan bendalah yang ready to eat kat supermarket tu. Kena modified jugak. Hahaha.

Kalau malas, memang sesuailah kan nak serve western kat umah. Cuma bahan² nak masak tu kena selalu ada stok lah.


Angel hair hari tu yang masih ada balance separuh, kita tranform jadi angel hair bolognese pagi ni. Breakfast sempena hari pekerja. Hehehe.

Ibu, ada meatball tak?? - tanya #theimans

Memang tak adalah nak πŸ˜†πŸ˜† Ini namanya menu terjun 🀣🀣

Selamat Hari Pekerja dan selamat bercuti semua!!!

20/04/2019

Fastfood Wajib Pergi Jika ke Melaya.. Eh KL la

April 20, 2019 0 Komen
Kalau pegi KL, fastfood wajib pegi ialah Texas Chicken! Takde maknanya makan KFC kalau pegi KL. Ye lah, dah ke KL kita makanlah benda yang takde di Kuching ye dak? KFC tiap hari pun boleh makan kat Kuching. Texas Chicken manade!! Hahaha


Yang best kat Texas Chicken ni air boleh refill, pastu makan ayam goreng tapi ada muffin. Haaa.. Itulah yang rare. Bukan Kenny Rogers jer ada muffin.


Sementara menunggu Ayah order kita wefie lah dulu. Acara wajib anak-beranak. Pedulilah aa orang nak cakap. Ni antara aktiviti #familybonding tau 🀣🀣


Oops, Ayah dah sampailah. Jom semua sekali masuk dalam frame kita wefie!!! Yeehaaaa!!! 🀣🀣🀣


Tetiba jer budak rambut bawang ni suh tangkap gambo dia. Ibu layankan aje. Mood nak bergambar dia datang la tu πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…