Follow Us @soratemplates

Showing posts with label #imanfamilia. Show all posts
Showing posts with label #imanfamilia. Show all posts

11/10/2021

Syukur Dah Insaf

October 11, 2021 18 Komen

Orang putih kata, better late than never.
Iya, begitulah.
Dulu-dulu takmo jaga kesihatan.
Jarang sakit konon.
Sebab tu take for granted yek?
Bila usia pun dah mencecah angka 40 ni
Baru rasa nak insaf.


Saya cuba ya.
Bukan tak pernah cuba.
Mula-mula skipping masa lepas PKP 1.0 dulu.
Tapi lepas tu sepi.
Sekarang baru nak mula balik.
Encik Suami pun dah aktif berkayuh.
Kami anak-beranak pun joinlah sekali.
Tapi saya tak try lagi kayuh on the road.
Seram!
Minggu ni start berlari pulak. 
Cuba-cuba dulu takmo nak drastik sangat.
Iyalah baru nak berjinak-jinak ni.
Bahaya jugak untuk jantung karang.
Tetiba jer kena kerja-keras.


Eh, eh ni aksi apa pulak ni?
Alahailah Awan, si #anakno3
Bukan main happy diorang diajak berbasikal di tempat lain
Takdelah asyik main depan rumah pusing satu lorong je.


Amboi! Ni bertapa ke apa?


Ini pulak?
Aksi Ultraman dan raksasa agaknya.
Awan dan kazennya Amirul.
Petang ni kami keluar dengan 4 buah kereta pulak.
Minggu lepas 3 buah.
Malam tadi sale 10.10 Encik Suami grab 1 lagi folding bike.
Lepas ni bertambah lagilah pengayuh basikal.
Yeay!

Semoga kami sekeluarga istiqamah menjaga kesihatan diri
Jangan asyik nak pusing shopping mall je.. eh?

Wahai sahabat blogger yang sedang membaca ni
Jomlah sekali sama-sama jaga kesihatan 
Di samping tu bolehlah release stress daripada fikirkan hal-hal duniawi
Especially kerja-kerja di ofis tu
Hmm..



 

10/10/2021

Sebelum dan Selepas Gunting Rambut

October 10, 2021 10 Komen
Akhirnya hero 3 orang ni dapat jugak gunting rambut
Rambut si abang memang dah tutup mata dah
Masa Google Meet Ibu paksa pakai kopiah
Nanti cikgu tak nampak mukanya
Appointment gunting rambut pagi tadi pukul 10 pagi
Semangat hero bertiga ni bangun pagi nak pergi gunting rambut
Appointment dengan barber depan rumah nenek je
Memang jiran depan umah mak kejanya barber dan ada kedai
Tapi masa kes naik hari tu dia pun tak berani nak ambik job


Tadaa! Baru sedap mata memandang
Takde dah macam girl

Dengar cerita hari ni ramai yang bawak anak beriadah
Almaklumlah SOP dah mula dilonggarkan
Cuaca pulak sangat cerah dan panas
Ada yang ke pantai
Ada yang pergi jalan-jalan di shopping mall
Tapi..
Kami hari ni stay at home je
Hero bertiga main kat rumah jiran
Jiran ada sewa home waterpark tapi anaknya sorang je
Hero bertiga ni lah memeriahkan suasana
Tambah lagi dengan kazen diorang 
Maka..
Riuh-rendah kedengaran suara diorang bersuka-ria bermandi manda
Balik rumah sebelum asar, kemudian mandi, makan sikit lepas tu penggg
Ketiduran penat
Seronok hero-hero Ibu hari ni

05/10/2021

Riadah Di Hujung Minggu

October 05, 2021 9 Komen

Pernah terbaca pasal Fort Margharita di Kuching, Sarawak?
Inilah peninggalan bangunan bersejarah dari zaman penjajahan Brooke dahulu.
Dulunya masa PMR, kami buat kerja kursus mengenai Fort Margharita ni.
Kena pergi ke sana, interviu, ambik gambar.
Kalau dulu... seram ya amat tempat ni.
Sekarang dah dipulihkan dan dicantikkan semula.


Dan...
Buat pertama kalinya sejak beberapa bulan yang lepas baru berani bawak #theIMANs ni keluar rumah. Selalunya destinasi mereka umah nenek, umah mak ngah. Itu je lah. Memang selebihnya memeram dalam rumah je. Tengok la hepi sangat diorang.



Destinasi kami di pagi minggu hari tu di taman area DUN dan Fort Margharita je. 
Nasib baiklah masa tu tak ramai orang. Hanya dua tiga buah kereta je ada. 
Lepas tu kami anak-beranak je konkur kat situ.


Dahaga ke tu?


Sebenarnya ini pertama kali jugak saya ke Taman Botani ni.
Luas jugak kawasannya.
Puas saya kayuh basikal. Mungkin sebab orang tak ramai tu yang luas sebab takde kereta. 
Tapi naik bukit tu masih seram sebab baru pertama kali jugak main basikal yang ada gear ni.


Sebenarnya bukan kami anak-beranak je yang pegi.
Adik-adik saya pun ada jugak. 
Kami pergi 3 buah kereta. 
Dengan budak-budak lagi. Basikal lagi.


Puas hati sangat sampai sunburn tangan. 
Muka je tempek sunblock, tangan pulak lupa. 
Mana tak sunburn dekat nak 11.30 pagi baru nak gerak balik. 
Hihihi.


Fountain ni sebenarnya tak bukak lagi.
Sebab tu orang tak ramai kot beriadah ke sini.


Hanging Garden.


Bangunan DUN yang menjadi latar belakang basikal si pengayuh.
Cun pulak lighting kan?



 

01/10/2021

Kit Ujian Kendiri Covid Menggunakan Saliva Mudah Digunakan

October 01, 2021 13 Komen

Salam 1 Oktober!
Pejam celik pejam celik dah masuk bulan ke-10 kita di tahun 2021
Buat pertama kalinya sepanjang hampir 2 tahun hidup bersama Covid, saya membuat saringan kendiri Covid
Syukurlah sekarang dah ada self-test kit yang sangat mudah digunakan di rumah
Hanya menggunakan air liur sahaja!



Tapi sebelum tu kita kena make sure brand tu trusted dan disahkan oleh KKM
Dan syukur jugaklah harga siling bagi self-test kit ni pun dah diselaraskan
Kalau dulu saya pernah beli yang RM39.90
Sekarang ni semuanya dah RM19.90





Alkisahnya semalam 2 orang staf di ofis disahkan positif Covid-19
Pengarah dan juga staf admin
Dan kedua-duanya saya pernah berurusan dengan mereka hari Jumaat yang lepas
Syukurlah Isnin saya BDR memang takde jumpa mereka
Sebab tu lah terus buat self-test
Biasalah bila dah tau jadi kontak ni teruslah rasa nak demam lah, hidung rasa nak tersumbatlah
Tekak gatal lah
Memang psiko terus


Alhamdulillah kedua-duanya negatif
Ayah IMAN ni biasalah memang prosedur di hospital, kalau orang di rumah ada kontak memang wajib declare dalam sistem mereka. Ofis saya pulak memang tutup hari ni, Ayah IMAN pula terus mohon cuti sebab nak buat self-test dulu.


Fefeeling buat pregnancy test pulak di awal pagi. Haha!! 
Last buat pregnancy test 6 tahun yang lalu.
Lama dah wei! Tak ingat perasaannya macam mana dah.
Tapi ni buat Covid test memang lain sangat perasaan, bukan excited.
Tapi DEBOR!
Nasib tak keluar double line.

Semoga takde apa-apalah lepas ni.
Masih seram lagi ni.


 

23/09/2021

Throwback Thursday: Camping Merdeka

September 23, 2021 8 Komen

 


Gambar 3 tahun yang lepas.
Mereka acah-acah camping ealaupun hanya di carporch.
Makan pun bawak depan khemah.
Seronoknya jadi kanak-kanak.
Asal jadi pun dah happy.

Khemah ni diorang suka bawak jugak kalau staycation di hotel.
Suka nak berkhemah dalam bilik hotel.
Macam-macam je idea diorang ni.

Update entri yang lepas: 

Sambal paru dah habis!
Masa Ayah IMAN pegi tapau di kedai Nasi Lemak Ganja di Medan Selera Kubah,
Dia cal bagitau banyak lauk dah habis.


Mungkin sebab payday dan malam Jumaat kot.
Orang banyak tapau untuk sedekah.
Tapi takpelah takde rezeki paru hari ni.
Kita sungkei nasi lemak ayam berempah je.

Gambar tak sempat snap sebab balik lambat hari ni.
Sempat sediakan teh O panas je dan terus azan Maghrib.
Syukur atas nikmatNYA hari ni.
Banyak urusan setel di ofis.
Mungkin diberikan rezeki masa yang barokah dariNYA.
Alhamdulillah! 

31/08/2021

31 Ogos Negaraku Merdeka

August 31, 2021 5 Komen


Gambar 2018 ketika berkunjung ke Tugu Negara. Sengaja bawak #theIMANs jalan-jalan ke sini sempena bulan kemerdekaan. Adik-adik follow saja ke mana Ayah Ibu bawak tapi si kakak memang kagum bila sampai di Tugu Negara sebab katanya sebelum ni nampak di tv dan di buku sahaja. Bila dah di depan mata, memang dia excited. Aneh kan anak perempuan saya nan seorang ni? 

Tahun ke-2 kita merdeka tapi 'terkurung' kerana pandemik. 
Tiada memori terukir pada 31 Ogos 2021.
Apapun, syukur Malaysia masih aman.
Sayang Malaysiaku, Malaysia Prihatin.

 

15/08/2021

Di Sana Menanti Di Sini Menunggu

August 15, 2021 31 Komen

Auw! Tajuk lagu sangat!
Tengoklah siapa yang menanti.


Dan siapa yang menunggu.


Hahahaha!
Alkisahnya semalam pergi top up barang basah dan beli stationaries untuk keperluan PdPR. Kena carik kad manila pulak nak pakai hari Isnin, kertas warna memang dah banyak stok. Selesai semua dah dapat barang-barang yang dicarik, ingatkan nak pergi tapau mee kolok Hj Salleh tapi bila Encik Suami call, katanya mee dah habis. Lepas tu mulalah isu paling besar dari sebelum kahwin sampailah dah kahwin. Isu apa pulak ye?

Isu makan apa dan di mana?
Hahahaha!

Saya sebenarnya kenyang lagi lepas breakfast roti canai kari kambing.
Memanglah tak tau nak makan apa.
Encik Suami cakap tapau pizza je lah untuk #theIMANs.
Baikkkkkk!!

Itulah jadinya di sana menanti di sini menunggu tu.
Malasnya lahai nak berpanas menunggu kat luar kedai tu.
Saya tunggu dalam kereta je lah sambil on aircond.
Bijak kan?


Ibunya tak lapar, Ayahnya beli menu anak-anak saja.

Bukan apa, semenjak dah makin 'senior' ni tak berapa pulak nak makan pizza hut ni. Kalau teringinnnnnnnn sangat barulah makan. Kalau ikut taste Ibu, takdenya pepperoni saja, tak lalulah makan pepperoni ni. 
Kalau Ibu, mesti order tuna island.

Eh, eh.
Lamanya tak makan domino pizza.
Kalau itu, Ibu teringin.
Hihihihi!






 

12/08/2021

Throwback Thursday: Bila Agaknya Kanak-Kanak Boleh Dine-In?

August 12, 2021 19 Komen

Status di SCAG pada 11 Ogos 2021.

Seram pulak bila dapat tau kanak-kanak merupakan antara penyumbang data kes positif di Sarawak semalam. Betul jugak kan secara logiknya kanak-kanak masih tidak digalakkan keluar ke tempat awam kecuali yang pergi tadika. Yang keluar rumah sekarang ialah kita yang dewasa ni lah, pergi kerja, pergi beli keperluan rumah, pergi vaksin. Kesian budak-budak kan? Jadi mangsa keadaan pulak. Nasib baiklah #theIMANs tak merengek nak keluar berjalan-jalan ke shopping mall. Mereka masih tau dan faham Covid masih ada sekarang ni.

Memandangkan dah lama tak bawak #theIMANs ni dine in, sempena hari Khamis yang sinonim dengan Throwback Thursday, kita throwback jugaklah gambar setahun yang lepas. Masa ni Covid agak terkawal di Sarawak, even seluruh Malaysia pun macam tu jugak. Rasanya masa ni dah nak masuk PKPP agaknya, bulan Ogos tahun lepas. Masa ni si adik 2 orang first day ke tadika setelah lama 'dicutikan' tapi yang sekolah rendah belum mula sekolah lagi. Al-maklumlah first day sekolah, Ibu dan Ayah pun ambik cuti rehat semata-mata nak hantar budak-budak PASTI ke sekolah.

Breakfast di tempat kegemaran seisi keluarga, Mee Kolok Hj Salleh di Sepinang Sari, Jalan Satok.




Lama pulak tak makan mee kolok special tendon +  mee lebih ni. Over pulak kan namanya?
Tapi pekerja situ dah tau dah, tengok je muka Encik Suami, terus tau special tendon, mee lebih. Haha!


Mee kolok special ni ertinya, daging lebih, tendon lebih. 
Ada orang siap bagitau awal takmo taugeh.
Tapi kami kalau takde taugeh tak best pulak rasanya.
Sebab taugeh sendiri tu pun dah ada aromanya tersendiri.

Tendon ni apa sebenarnya?

 

[tén.don] | تيندون

Definisi : (téndon) (Bio) serat tisu yg kenyal yg menyambungkan otot dgn tulang. 

(Kamus Dewan Edisi Keempat)

 

Rasanya macam mana pulak ye?

 

Rasa kenyal-kenyal chewy tapi sangat lembut.

Sedap bagi saya.Tapi tak taulah bagi orang lain, sebab selera kita ni tak sama.


Dulu saya pernah bawak kawan dari Semenanjung menikmati mee kolok tendon ni, 
tak berapa masuk pulak akak tu. 
Mungkin sebab mee kolok Hj Salleh ni ala chinese style kot, dia kata dia Jowo tak berapa nak pandai. Hihihi.
Begitulah. 

Lepas ni nak 'pantun-pantun' sikitlah depan Encik Suami supaya dia pergi tapau mee kolok Hj Salleh pagi Sabtu ni. Hihihi!


 

10/08/2021

Harapan: Saya Dan Kamu

August 10, 2021 10 Komen

Saya masih belum move on dengan kisah-kisah arwah Siti Sarah.
Hari ini saya layan lagu-lagu evergreen Siti Sarah.
Saya ulang lagu "Kesetiaan" berkali-kali tanpa jemu.
Saya layan IG netizen dan artis tentang Siti Sarah.
Padahal saya bukan antara peminat Siti Sarah.
Saya baru sahaja suka follow live arwah masak-masak di IG bulan lepas.


Sungguh saya terkesan dengan kisah cinta Shuib & Siti Sarah.
Sungguh saya mengkagumi amalan-amalan baik Siti Sarah.
Sungguh saya mencemburui cara pemergian Siti Sarah kembali ke destinasi abadinya.

Semoga kita semua muhasabah diri dan memperbaiki amalan untuk bekalan kita ke sana nanti.
Semoga kita dan pasangan kita ditakdirkan bersama sampai syurga.
Insya Allah.. Aaminnn..

• Kakmim •
1 Muharam 1443H

 

Kek Birthday Bertemakan Fortnite

August 10, 2021 12 Komen

Bulan 8 sinonim dengan double birthday celebration sebab Ibu dan si bongsu berkongsi tarikh lahir yang sama. Tapi macam biasalah famili kami memang jarang menyambut birthday secara besar-besaran. Selalunya masak-masak dan makan-makan sendiri je sambil tiup kek. Paling sadis birthday Imran (Awan) pada tahun lepas sebab masa tu PKP (bulan April) dan kami sambut anak-beranak je. Itupun delay sehari jugak sebab tunggu si Ayah yang kena kuarantin di pusat kuarantin. Tapi bukan positive Covid pun cuma jadi kontak rapat kategori C. 

Tahun ni birthday Idlan Muhaimin yang ke-6 tahun. Ibu pun dah tak tau nak order kek apa dah jadi kita tanya tuan badan sendiri nak kek tema apa. Alan kata, nak kek Fortnite. Tadaa.. kek Fortnite request dari Alan. Macam biasalah Ibu order kek dari BFF Ibu yang juga partimer baker. 

Muka baru bangun tidur terus diajak bergambar. Kesian pulak tengok dia tidur makanya kami golongan dewasa ni minum petang dulu. 

Menu minum petang kami pada petang Ahad tu. Buat hari Ahad pun sebab menunggu si #adikno2 potong gelang kuarantin! Saya masak lontong, meatball & gravy dan order chicken pie dan kek pisang.

Akibat selalu tengok lontong di blog Seri Kandi Tanah Jauhar atau kak SK, teringin punya pasal saya masak sendiri sajalah. 

Meatball, fries & gravy. 
Ini menu kategori kanak-kanak ni.

Kek Pisang (Ori)

Kek Pisang (Mix Coklat)

Bila semua dah selesai makan, barulah aktiviti bergambar dan potong kek. Birthday boy bersama abang-bang dan sepupu-sepupu.
Kakak dan kakak sepupu takde dalam gambar.


Kek Fortnite yang telah dipotong.
Kek rainbow cheese.

Usu jadi tukang potong kek untuk diagih-agihkan kepada 4 buah rumah. 
Thank you Usu!

Sekian saja kenangan birthday Alan yang ke-6 pada tahun 2021 ni.
Hadiah masa birthday memang bukan menjadi budaya famili kami. 
Tapi potong kek memang wajib ada.
Tak kisahlah kek beli di kedai atau kek yang diorder ikut request tuan punya badan. Sekadar buat memori anak-anak je.
















 

08/08/2021

Beli Buku Tapi Tak Baca, Sebenarnya Anda Menghidap Tsundoku Syndrome

August 08, 2021 17 Komen



Semalam saya dan Encik Suami top up stok barang dapur. Teringat pulak nak membeli sempoa untuk Alan buat latihan Matematiknya so dari Everise Metrocity kami ke Eco di Matang Mall pulak.

Kononnya sempoa tu ada di Eco, sekali tak ada lah pulak. Bersebelahan Eco tu Popular. Popular ni bahaya sikit kalau masuk.

Dia: Masuk Popular tak?
Saya: Hmm.. boleh jugak.

Bila dah masuk, terus lupa diri. 
Ke rak sana, ke rak sini.
Akhirnya memang mendapatlah jawabnya.
Mendapat buku-buku. 
Hehehehe...

Kreatif pulak penulis buku ni. Belajar grammar melalui komik. 
Ambiklah untuk Tahap 1 dan Tahap 2.
Semoga bermanfaat untuk #theIMANs.


Buku rujukan UPSR.
Walaupun dah ada, keinginan nak memiliki tu sangat kuat.
Geram sangat tengok buku-buku zaman sekarang yang berwarna-warni.
Ambik jugak untuk si kakak.

Untuk Awan dan Alan.
"Share-share", diorang faham dah tu kalau Ibu cakap begitu, ertinya kena baca bersama-sama.
Budak-budak umur Awan Alan ni saya bagi baca bahan bacaan ringan untuk menarik minat mereka membaca. 
As long as mereka nak membaca.

Untuk Ibu, tak ada. Biarlah tak ada, Ibu puasa buku bulan ni.
Tapi buku untuk #theIMANs ada pulak, takde maknanya puasa buku.

Buku-buku dan novel-novel yang dibeli sebelum ni ada lagi yang masih dalam plastik. Elok je dah tersusun di rak. Nak bacanya belum ada mood lagi. Beli je beli tapi bacanya entah bila. Dulu masa kedai buku tak dibenarkan bukak, sibuk pulak baca novel-novel lama. Adoi la.

Sebenarnya ada yang nak khabor ni.

Tabiat membeli buku tapi tak dibaca ni sebenarnya 1 penyakit. Bukan sejenis penyakit misteri tapi penyakit yang digelar Tsundoku Syndrome.

Tsundoku Syndrome berasal dari perkataan Bahasa Jepun yang dimaksudkan untuk orang-orang yang membeli buku tetapi tidak sempat untuk membacanya. 'Tsundoku' diambil dari perkataan “Tsun” yang bermaksud longgokan dan "Doku" datang dari maksud membaca. Jadi, apabila disatukan “Tsundoku” ini,  menjadi makna; membeli bahan bacaan dan melonggokkannya.

Haaa.. korang ada sindrom ni jugak ke?
Kalau ada, janganlah risau.
 Sindrom ni takdelah memudaratkan si penghidapnya.
Cumanya kalau terlalu sangat membeli dan membeli, tapi sampai rumah buku tu dijadikan perhiasan saja, itu kan dah membazir.
Membazir ni amalan syaitan.
Tak baik, tak baik, kata Upin dan Ipin.
Oleh itu, kalau dah perasan diri tu ada Tsundoku Syndrome ni,
Muhasabahlah diri.
Mungkin boleh dilimitkan bajet untuk pembelian buku setiap bulan.
Supaya tak adalah bajet lebih ke buku, tapi bukunya tak dibaca.

Kalau saya, memang saya tetapkan rm100 sebulan untuk bahan bacaan.
Kalau dulu zaman bebas keluar masuk shopping mall,
Kalau dah buat pembelian buku di awal bulan,
next time masuk kedai buku lagi,
saya awal-awal siap pesan kat #theIMANs supaya cuci mata saja.
Diorang ni kalau diberi chance membeli memang boleh tahan jugak.
Tapi bagusnya memang diorang baca.
Kami cuba budayakan mereka masuk jalan-jalan kedai buku.
Tak beli tak apa, janji cuci mata.
Tapi diorang ni duduk terus baca komik kat situ.
Buat macam rumah sendiri pulak dah kalau lama-lama.
Haha! Budak-budak macam tu lah.

Bila bab buku ni, saya pernah ada impian masa muda-muda dulu.
Nak buat mini library di rumah.
Itulah faktor-faktor yang menyebabkan Tsundoku Syndrome jugak kot.
Hmm... 

Last but not least, layan gambar ni sat..

Ini antara isi kandungan komik Little Monitor ni.
Beli komik English pulak untuk si Abang

Menarik jugak isi kandungan komik ni. 
Englishnya pun simple.
Boleh repeat beli siri lain pulak next time.
Eh? 











 

 

02/08/2021

Tahun ke-6 Berkongsi Birthday

August 02, 2021 26 Komen



 
Sebelum 2 Ogos 2021 melabuhkan tirainya.
Biarlah saya abadikan di sini sekeping 2 gambar kami 2 beranak
Yang berkongsi birthday
Untuk tahun yang ke-6


Happy birthday anak Ibu, Idlan Muhaimin aka Alan.
Brownies hari ini telah disponsor oleh adik #no4
Kek Alan menyusul insya Allah nanti
Sebab adik #no2 dan kazen-kazen Alan masih dalam QO
Nanti dah 'merdeka' kita makan-makan lagi k


Ibu tak sempat prepare apa-apa hari ni.
Kursus dari 8.30 pagi hingga 5.30 petang
Mau berasap rasa telinga.
Mengantuk sangat dah ni.
Itu lah 2 tahun ni rileks sangat kan asyik BDR
Fikir lebih sikit dah penat dah
Nasib badan...


Gambar pun disponsor adik #no4
Ibu takde mood hari ni
Ada 2 hari lagi kursus.. esok dan lusa
Huhuhu!






01/08/2021

Sardin Dalam Pouch

August 01, 2021 24 Komen


Lauk semalam.
Rasa lama pulak dah tak makan lauk sardin.
Pastu ada stok terung purple.
Tanya Encik Suami nak masak sambal atau kicap.
Dia kata nak masak kicap.
Tapi saya dah tergoreng macam nak masak sambal.
Lepas goreng baru tanya nak masak apa.
Haha! Bijak tak bijak?
Kita hentam saja!
Tapi potong serong jugak best kalau masak kicap

So lauk kami semalam:
Sardin D'Heritage Dalam Pouch 
Terung Masak Kicap Pedas Menyengat
Telur Dadar Tersimpul Rapi

Sekarang saya suka beli sardin D'Heritage ni
Selalu beli di Mydin
Kadang-kadang OOS jugak
Kalau ada, saya mesti grab sebab kadang ada kadang tak ada
Yang bestnya isinya banyak dan sardin pulak spesis besar
Sardin dalam pouch ni
Ada yang packaging hijau dan merah
Yang merah - cili pedas
Yang hijau - tomato 
Saya suka yang merah ni




Memang ada cili berbiji-biji dalam tu
Selalunya saya memang akan tumis cili bawang kisar jugak
Dengan bawang holland
Lepas tu baru masukkan isi-isi sardin dan kuahnya
Biarkan mendidih, tuang kicap manis sikit
Lepas tu sebelum tutup api dapur saya akan perah limau kesturi
Tapi semalam ada lemon, saya perah lemon je
Siap!!

Pernah try tak sardin dalam pouch ni?
Senang nak simpan dalam peti sejuk jugak
Kalau duduk sorang boleh buat 3x makan kot

Lunch, buat sandwich hi-tea, dinner

Ok tak ok?
Hehehe.

Kami anak-beranak memang sekali makan je ni
Tak dan nak buat jadi inti sardin atau nasi goreng sardin
Nasi goreng sardin.. sedap kan?
Adoi la..

Nanti laaa..