Sushi King Terakhir untuk 2022

Ya.. semalam gantung kuali lagi
Dah janji dengan #theIMANs nak ke tempat favourite diorang
Last kami ke sana sebelum saya positif Covid penghujung bulan 9 dulu

Ke mana lagi? 
Sushi King je la

Ingatkan bila ke sini terus dapat makan sushi yang lalu-lalang di belt tu
Hampeh.. mungkin dah petang kot tak banyak pilihan sushi yang ada
Terpaksa jugak tunggu order

Bila dah order, memang kenalah order Golden Ball ni sekali
Kalau dulu-dulu Golden Ball ni selalu je ada di belt
Tapi sekarang kena order barulah dapat makan

Leceh bila sushi piring biru ni pun nak kena order
Disebabkan ni favourite #theIMANs kenalah juga bersabar tunggu order

Jellyfish untuk Ayah

Jellyfish untuk Ibu

Suka feeling semasa menggaul hirisan timun dan obor-obor tu
Suka bau timun.. refreshing je

Setel dah
1 set bento, 2 set meal dan sushi-sushi
Udang tempura jangan cakaplah sampai je terus terkam
Kalau lauk udang tak makan pulak si Abang
Tapi yang tempura pandai pulak makan

Sebelum bayar selfie dulu

Pose wajib di luar SK
Hairan.. si Ayah ni suka sangat ambik pose macam ni kat luar SK
Dari kecik pose macam ni katanya
Sebab tu kena ambik
Ya lah ya lah.. layan je

Tunggu Ayah kumpul koleksi pose #theIMANs di depan SK
Gambar di masa hari raya tahun 2017 😂

Yeah.. yours truly & ex-boyfriend 😂









 

23 Comments

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥

  1. anak2 gembira, mak apak pun gembira kan. saya pun dah lama tak makan SK. anak lebih suka layan Zanmai dri SK

    ReplyDelete
  2. Masa berkualiti bersama keluarga tercinta..
    Happy semuanya.. ;)

    ReplyDelete
  3. Yang penting anak- anak had a very good time kan.....nasib SA x berapa makan sushi..hahahaha...kalau x sure wajib posing2 kat SK...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau gali balik blog ni kan kak SA br sy perasan agak byk jugaklah entri mkn di SK ni 😂😂

      Delete
  4. Holo holo.. omey angat berdiri berbaris macam tu. Kita pun lama tak makan SK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg ayah diorg suka suruh diorg bergambar mcm tu 😂

      Delete
  5. Nanti gambar macam ni akan jadi kenangan terindah ni...Elok pulak tu ketinggian macam tangga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah.. kenangan utk diorg tgk bila dh besar nnt

      Delete
  6. Owh Mim peminat Sushi rupanya, kak ana suka bento depa nii.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya kakna.. sekali sekala mmg tercari2 jugak

      Delete
  7. pernah sekali je masuk sushi king,
    lepas tu tak pergi lagi. Tak kena selera. family MY suka ayam goreng je..hahaha

    ReplyDelete
  8. waduhhh, ex boyfriend tu yg mahal and priceless., ;p

    ReplyDelete
  9. Mun pegi SK, anak2 kmk suka mee udon. Jun x pandai makan ikan mentah, umai ya nya nang x telan lalu hahaha! So mun ke sitok nya nang order jellyfish ya jak. Kmk suka salmon sushi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kmk pn x mkn salmon sushi ya.. yg dh masak jak mkn... hehehe.. duhal en suami ktk tek x mkn ikan mentah.. ada juak urg swak x mkn umei 😅

      Delete
  10. aiee kiut, kelak sampei besar ambik gambar kedak ya k..make sure susunan sama..boleh compare..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya la tek... mok godek² google photo carik gambar sidak dpn SK... hehehe

      Delete
  11. wah..bersusun piring belakang tu. kira diorang lagi terer makan sushi dari saya

    ReplyDelete
  12. nnt mereka dah besar boleh throwback gambar2 posing bersusun mcm tu...mesti penuh gelak ketawa nnt

    ReplyDelete
  13. lama tk ke sushi king..fav tu golden ball

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

Contact Form