Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Video. Show all posts
Showing posts with label Video. Show all posts

31/08/2020

Selamat Hari Merdeka, Malaysia!

August 31, 2020 1 Komen


31 Ogos 2020, malam sebelum tu lagi dah mereka adik beradik diskus nak buat fun walk keliling taman. Ibu dengarrrr je apa yang diorang bincang..

Pagi tadi awal tau diorang bangun, macam nak pegi sekolah, kol 5 sebelum subuh lagi dah bangun. Layankan jer sebab Ibu pun bangun awal jugak sebab nak study.. Chewahhh

Sebelum fun walk tu rupanya ada agenda lain, deco gate umah dulu πŸ˜‚πŸ˜‚ minggu lepas dah si kakak mintak belikan bendera. Ibu dan Ayah takde masa pulak nak gantung, bagus diorang ni ada usaha sendiri πŸ‘


Tengok... Siap bawak beg lagi. Ditanya kenapa bawak beg? Rupanya ada air dan bekal. Entah apa yang diorang bekal.


Tetiba petang masa tengah sibuk nak exam sibuk jugak Ayah compilekan gambar diorang jadi video. Untuk tatapan mereka bila dah besar nanti 😊

Oops.. Ada sorang budak kena tinggal. Nasib baik tak banyak songeh, upah mee sedap jer terus okay, tinggal kat umah pun redha sebab boleh makan mee sedap πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Macam tu lah alkisahnya aktiviti kami di hari merdeka versi pandemik 😁😁😁




13/12/2017

Happy 9th (Pottery) Anniversary!!

December 13, 2017 0 Komen
13 Disember 2017 - 9 tahun yang lepas kakmim telah dinikahkan dengan jejaka pilihan kakmim sendiri. Chewahh... bukan kahwin paksa yek. Kenal - bercinta - bertunang - kahwin. 

Tapi takde idea pulak nak tulis apa sebab mode jiwang off. Hihi. Memandangkan Encik Suami bagi lagu ni hari ni di FB, maka kita layan jer.

Sepanjang Hidupku - Pilot Band

Dengan dirimu kini ku bahagia
Tak henti kau berbagi canda tawa
Hilangkan gairah lelah hatiku
hadirmu mengubah arti hidupku
Jadikan aku tawanan cintamu
Ku serahkan seluruhnya untukmu
Ku penuhi semua yang kau inginkan
Tiada yang penting selain dirimu
reff:
Sepanjang hidupku hanya ingin bersamamu
Di setiap waktu, di setiap waktu
Sepanjang hidupku tak ku relakan dirimu
Tuk tinggalkan aku, tuk tinggalkan aku
Sejuk kasihmu sampai ke tulangku
Hingga detak jantungku kan berhenti
Senyum manismu sinari hatiku
Tulus setia cintaku hanya untukmu




Mari layan Sepanjang Hidupku. 




19/03/2015

Kerana Teman Lelaki Upahan

March 19, 2015 0 Komen



Ai.. tak pernah plak kakmim follow slot Akasia kat #tv3 tuh secara tegar
Tapi cerita ni memang best lah
Mungkin sebab ada shooting kat Kuching jugak kot antara faktornya
Sebab boleh tengok tempat yang kita hari-hari tengok dalam tv
Bukan selalu kan?

Hmm... kerana cerita ni jugak kakmim pergi Popular carik novel ni
Tapi baca sinopsis jer.. ahahaha
Nak baca? Kompom lah takde masa nak baca
Tapi si Iman Madihah pegi jaja cerita kat makcik-makcik dia yang Ibu ada beli buku TLU
Ahahaha
Anak.. anak..
Memang kuat enjen

Di samping lagu Ir Radzi.. lagu Rahsia ni pun best
Kakmim ni kan memang suka orang yang tak glamer
Entah sape la Ippo Hafiz ni
Tapi lagu ni catch.. tersuka plak

Lagi satu.. pelakon ceta TLU tu pun bukan glamer sangat pun
Sebab tu jugak kakmim suka tengok
Suka lah si EL tu... tinggi-tinggi pastu serabai
Time die smart.. hensem plak
Hihihih

Jom..layan




25/04/2011

Masa berlalu..

April 25, 2011 1 Komen
Dah nak masuk bulan 5, sekejap jer masa berlalu
Banyak sangat kerja nak disetelkan dalam masa terdekat ni
Rasa tak sabar plak nak habiskan bulan 5
Bulan 6, cuti semester
Boleh lah rilek-rilek goyang kaki
Ye ye o jer aku nak goyang kaki kat ofis
Jangan bermimpi lah Ibu Iman oi!!

Iman pun dah nak masuk 1 tahun 6 bulan
Tak lama lagi dah 2 tahun
Dah besar dah baby Ibu
Dulu kecik, bulat tembam jer
Bestnya picit-picit, gomol-gomol
Sekarang, kalau kita picit, dia picit kita balik
Hehehe...

Sekarang, dah pandai tolong Ibu jemur kain
Anak sulung perempuan ler katakan..
Hehehe...





Ibu Iman: Iman suka ngekot apa dipolah kita...


01/02/2011

Mari memasak bersama Iman

February 01, 2011 5 Komen
Balik jer dari kerja, adik-adik dah bising dah...

"Kawu sik tauk apa yang anak kawu dah polah ri tok tek" 
"Apa? Kenak nya?"
"Sik nangga kuali tengah rumah ya?"
"Aok. Apahal?"
"Anak kawu lah yang masak"

"Tangga video nun", sambung adik yang lain.

Jom, kita layan sesi masak-masak bersama Iman Madihah.

<object width="400" height="300" ><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="movie" value="http://www.facebook.com/v/1863773998753" /><embed src="http://www.facebook.com/v/1863773998753" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="400" height="300"></embed></object>


Ibu Iman: sik tauklah camne nya pandei merasa makanan indah bila masak ya, kali nya merati masa kita masak kali.. leput jak tetak oleh nya... ilang kepak balit kerja