Follow Us @soratemplates

10/12/2009

Nenek Kebaya

December 10, 2009 1 Komen

Ingat Nek Putih? Ingat Samsiah? Ingat Adam? Ingat? Haa.. mesti ingat Nenek Kebaya. Dah abis pun drama bersiri di TV3 tuh. Layan beb ceta tuh sebabnya Ibu Iman dok umah. Kalo keja, takde masanya nak nengok tv. Lagipun Ibu Iman memang bukan kaki tv tapi sekarang banyak ceta kat tv yang Ibu Iman dah tau & follow. Hehehe.

Penangan Nenek Kebaya, Ayah Iman selalu jer balik lambat. Nak tunggu ceta Nenek Kebaya habis 5.30 pm baru balik umah. Sanggup tu. Ibu Iman iyakan ajer bila Ayah Iman call gitau nak balik lambat sebab nak tengok Nenek Kebaya.

Ibu Iman akan tengok Nenek Kebaya sebanyak 2x sehari. Sekalinya pada sebelah petang di TV3 dan sekali lagi siaran ulangan di TV9 jam 8.30. Ye la, mak dan adik-adik semuanya kerja tak sempat nengok pada sebelah petang. Huhu.

Suka plak Ibu Iman nengok lakonan Diana Rafar dan Raisuddin Hamzah dalam ceta tu. Amyza Adnan yang selalunya memegang watak antagonis pun jadi baik lam ceta tu. Kredit kepada penerbit Nenek Kebaya iaitu Rosyam Nor dan isteri.

Cucu Betong sekarang Ibu Iman tak layan sebab tak pernah pun tengok Anak Betong. Tak tau pun hujung pangkal ceta. Lagipun kalo dilayan nanti susah plak nak keluar umah, melekat depan tv jer. Maklum ler kan orang dah nak abis pantang ni. Huhu.


post signature

09/12/2009

Bad Day

December 09, 2009 3 Komen

8 Disember 2009, Persona Encik Suami kena pecah di parking area Dewan Tun Abdul Razak. Cermin sebelah passenger yang pecah. Apa yang hilang? Spec Encik Suami dan spec saya, beserta boxnya sekali. Couple spec tu. Huhu. Camne nak amik radio & CD player dalam Persona? Confirm la tak dapat beb. Apa la punya pencurik. Nampaknya pasni kena beli spec baru la untuk driving.

Kelisa plak kehilangan rim cap, entah di mana adik saya tak tau. Ooops... adik yang pakai keta g keja semenjak 2 menjak saya confinement. Dah ler lupa nak servis. Memang dasar perempuan la. Tau pakai jer kereta. 1 hape tentang kereta pun tak amik tau.


post signature

07/12/2009

Stok stok

December 07, 2009 8 Komen

Nektok tengah nak molah stok susu memandangkan sik lamak gik nak kerja tapi masih bingong gine nak nyimpan susu-susu yang dah diperah ya. Adakah mok disimpan lam freezer terus? Selalunya simpan di bahagian dibah jak sebab akan diberik ngan Iman dalam masa sehari jak. Takut indah susu ya sik fresh alu basik. Tapi nurse madah/melalui pembacaan stok susu tahan 6 bulan mun disimpan lam freezer.

Gine sebenarnya oh? Odah tolong lok. Kitak kan excluxively BF baby kitak nak?

Pasya susu yang dah diperah ya gine cara nyimpan nya. Contohnya sekali pam dapat 2 auns. Pasya terus simpan lam freezer ka? Or susu yang kita pam sehari tok leh dicampur? Retinya kita akan dapat 1 botol untuk 6.12.2009 (5x perah). Contoh nya lah.

Ada juak google info tentang breastfeeding tok, baca rah mags tapi mok juak tauk pengalaman kitak orang yang baca blog tok.


post signature

02/12/2009

Iman suka ngulat

December 02, 2009 5 Komen
Bingong juak bila Iman sik maok nyusu botol. Dah la sebulan gik cuti tok. Tetiba jak nya nulak susu botol bila nya dah sebulan ari ya tek. Tuija juak anak Ibu tok eh. Mun urang lain embak sikda nya berolah tapi mun Ibu embak mesti nya nangis, palak nya terus mencarik 'sasaran'. Nampak gaya macam anak Ibu tok dah pandei encerik tangan. Ibu embak jak mesti nak ngulat, Ibu dokong nya jak mesti nak ngulat.

Iman.. Iman... geram na Ibu ngan nya.

post signature

01/12/2009

Kesayangan Saya

December 01, 2009 3 Komen
Bila nangga Iman kat pangkuk tok, rasa cam sik cayak jak yang saya dah bergelar 'Ibu' dan dah ada anak rempuan. Aih? Tengah malam pun masih online? Iman berolah mintak embak sebab siang tadi nya pas injection then BCGnya pun baruk nak jadi. Tedahnya. Mun sik, sikda juak anak tok berolah.

Iman nektok dah pandei nak coba berkomunikasi ngan urang. Mun embak nya kelakar mesti layap jak matanya merati kita. Pasya tetak nya. Mun urang nunggah nya, berbelit jak palak nya ngepung mun urang ya dah berjalan. Rasa cam sik cayak jak cepat da masa berlalu.

Sik tauk gine rasa bila ninggal Iman bila dah turun keja kelak. Hmm.. Iman pun dah tido tok so saya pun mau tido tapi sejam gik mesti nya bangun gik nak ngulat.

Dan presenting lagu tema Iman Madihah.

Masa masih di Mat 1 Ward gik dah dodoi Iman ngan lagu tok.


post signature

30/11/2009

30 hari

November 30, 2009 2 Komen

Iman Madihah dah sebulan.
Dah 4.5 kg dah.
Ari tok nya kena injek Hepatitis B.
Nyerin ada jak sora rempuan ya nangis.
Muka alu merah padam.
Sib bait kejap jak nya nangis.
Pas sumbat ngan susu Ibu alu diam.

Iman.. Iman... cepat besar nak ah.


post signature