Follow Us @soratemplates

13/08/2014

Projek Wakaf untuk Surau SRK Encik Buyong

August 13, 2014 0 Komen
Satu lagi aktiviti Alumni sekolah rendah kami pada tahun ini, iaitu projek wakaf. Alhamdulillah 1st aktiviti iaitu Reunion Raya dulu dah berjaya dilaksana dan mencapai objektif. Diharap aktiviti kali ni pun begitu juga... mendapat sambutan alumni. Insya Allah




12/08/2014

Dah 5?

August 12, 2014 0 Komen
Saya rasa semua ibu mengalami perasaan ini.
Perasaan pabila anak semakin membesar.
Dulunya kecil... dikendong... diriba.
Bila semakin membesar... perasaan lain pula akan datang.

Begitu cepatnya masa berlalu.
Oh, entri kedua pada hari ini yang menyentuh berkenaan masa.
Dulunya dia masih kecil.
Sekarang tahun ke-5, dia semakin besar.
Semakin cerdik.
Semakin cantik.
Semakin comel.
Biaq pi lah orang cakap masuk lif tekan sendiri.
Kalau tak kita sendiri yang mendoakan anak kita siapa lagi kan?

Dulunya... dia bergantung dengan kita.
Sekarang.. dia semakin membesar.
Dia boleh tidak bergantung dengan kita.
Sedih pulak rasa.

Dia boleh diharapkan menjaga si adik-adik.
Dia boleh membebel dengan si adik.
Dia ibarat ibu pulak kepada si adik pabila Ibu tiada berdekatan.
Betapa anak sulungku telah membesar.


Dan dia juga semakin petah berbicara.
Pandai bergaya.
Juga suka berposing bila bergambar.
Ibu memang angkat tangan, surrender.
Ibu dari dulu memang kaku bergambar.

Cepatnya dah 5 tahun.
Nasib baik ada si adik yang copy paste si kakak.
Rindu rambut golong-golong kakak.
Rambut adik pun dah golong-golong jugak.
Bezanya si adik... lelaki!





Mencari

August 12, 2014 0 Komen
Yep.
Saya masih mencari.
Dan tercari-cari.



Saya tidaklah terlalu cerewet.
Juga bukanlah terlalu memilih.
Saya sukakan simplicity.
Dan juga minimalis.
Kurang suka yang terlalu complicated.
Sebabnya blog untuk dibaca.
Gambar sekeping 2 untuk aksesori.

Teringin nak mendesign template sendiri.
Tapi... tak reti.
Dan masa pun sangat mencemburui.
Oops... mungkin saya yang cemburukan masa.
Bukan masa mencemburui saya.
Masa 24 jam terasa seperti 8 jam sahaja.
Cepatnya masa berlalu.

Dan saya masih mencari.
Banyak yang masih dicari.
Tapi perlu ditemui.

Dan.. manusia.
Begitulah.
Selalu tak puas dengan apa yang ada pada diri



08/08/2014

Lukisan kakak

August 08, 2014 0 Komen
Lukisan si kakak. Harap-harap nanti dia dah besar dia bukak balik blog ni dan tengok lukisan masa umur dia 4 tahun 10 bulan.


Agak-agaknya kenapa lukisan ni ada 3 karakter? Ha.. jawab jangan tak jawab.

 
Dan ini pulak lukisan apa? Senang jer kan? Ini lukisan seorang cikgu. Tapi tengoklah cikgu tu mengajar B C A instead of A B C. Hehehehe

Gambar yang 3 karakter tu? Menjadi persoalan kami adik beradik. Last-last si Ayah yang dapat merungkai persoalan karakter yang sedang angkat tangan di tengah-tengah tu.

Lukisan tu ialah Elsa (Frozen). Iman cakap dia tak reti nak lukis Elsa, tu jer dia pandai. Ok lah kan? Hahahaha

Yang 2 tu lagi? Mungkin Anna & Hans kot? Mungkin lah. Hahahahaha



05/08/2014

Superheroes Ibu

August 05, 2014 0 Komen
Ini superheroes saya. Abang dan adek.



Tengoklah si adek. Dia tengah geram. Adek macam kakak kan? Rambut pun dah golong-golong. Hehehehe.

Abang pulak? Orang cakap macam Ibu. Orang cakap la. Ibu pun tak tau nak cakap apa. Muka Ibu macam Abang ke? Hehehehe

Dah 2 rupanya anak lelaki saya... hehehehe


Cerita si kakak

August 05, 2014 0 Komen
Ini si kakak. Iman Madihah. Dah besar dah. Tahun ni dah 5 tahun. Dan for sure blog ni pun lebih 5 tahun dah. Hmmm....

Siapa yang follow blog ni, tau lah sejak bila blog ini wujud.



Kerana si kakak lah blog ini meriah. Dulu suka cerita pasal si kakak. Bila kakak dah ada adik, Ibu dah jarang cerita pasal si adik. Si kakak apatah lagi. Bila si kakak dah ada 2 orang adik, adik pulak dah jadi abang, makin lah Ibu membisu seribu bahasa. Sayangnya blog ni. Memanglah sekarang bukan zaman kegemilangan blog lagi, tapi nak tutup blog masih terasa masih ada cinta yang tersisa buat blog. Chewah. Lama tak mengasah bahasa. Asyik bahasa rasmi je. Dah lama tak membungakan bahasa. Rindunya zaman dulu-dulu. Zaman rajin mengupdate entri. Tapi itu dulu. Dulu zaman berdua, bertiga. Sekarang, berlima! Hah, hambek kau! Balik kerja memang takdan nak pegang lappy. Nak on PC lagilah. Kat ofis plak kalo tak banyak kerja baik akak gi tido. Penat tau. Hehehe. Sebab tu kena recharge, kalo tak maunya tertido sambil drive. Naya.

Kakak... terima kasih sebab kakak lah blog ini terisi. Ibu sayang kakak.