Follow Us @soratemplates

16/01/2009

Kenapa perlu comment moderation?

Semenjak dah kawen dan jadi roomate.
Selalu jer check Blogger Dashboard bersama Mr. Hubby.
Kekadang Mr Hubby yang tolong approve semua komen.

:pandaGeli_13:

Semalam.....
Dia, "Best juak ada blog" - Best jugak ada blog

Aku, "Hmm.."

Dia, "Tapi camne nak start ooh?" - Tapi camne nak start?

Aku ...................................... (sila isi tempat kosong)

:pandaGeli_33:

Hmm..
Camne ek korang start blogging?
Bila?
Kenapa?
Bagaimana?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Korang jawab la ek.
Nak jawab dalam hati ke.
Nak jawab kat komen ke.
Aiman tak kisah.
Ooops... siapa Aiman?

:pandaGeli_19:

Hahahaha... abaikan jer.
Takde kaitan dengan entri ni pun.

:pandaGeli_17:


Sepanjang aku enablekan setting comment moderation ni.
Tak pernah lagi aku tak approve komen bagi setiap entri aku.
Semua yang aku orang komen, aku approve jer.
So far tak pernah lagi kena yang pedas-pedas.
Yang mengutuk pun belum pernah.

Tapi?
Kenapa aku perlukan jugak comment moderation ni?
Kenapa tak terus publish jer?
Kenapa aku perlu approve dulu?
.
.
.
.
.
.
.
Kenapa?
.
.
.
.
.
.
.

Ha.. kerana senang aku nak baca dulu la.
Mesti la aku kena baca dulu sebelum orang lain baca.
:pandaGeli_34:
Kalo terus jer publish, kekadang aku tak tau entri tu ada komen terbaru.
:pandaGeli_20:
Ye la bukannya kerja aku dok mentenet kat depan lappy ni jer kan.
At least, kalo ada orang baca entri yang lama-lama tu.
Diorang komen, leh gak aku tau.
Ada gak yang sudi komen walaupun entri tu dah basi.
Kan senang gitu kan?

OK.. chow.

:pandaGeli_26:

14 comments:

  1. ~ hahahaha... reason Mc sama mcm amy la. amy pun approve jer komen sesiapa pun. tak dek lagik la yg komen entah apa2. ~

    ReplyDelete
  2. amy,
    hehehehe... kita serupa... so far so good kn

    ReplyDelete
  3. mun hubby ktk dah teror , abis kalah blog ktk kak :P

    ReplyDelete
  4. w digby,
    heehehhehe... ada nya blog bah tp nya hangat2 taik ayam... kah kah kah

    ReplyDelete
  5. lega rasa dpt masuk blog kitak tok mira, tadik nya madah urg nak diinvite ajak boleh masuk. yalah kamek tek ngelepar. huhu

    nang perlu juak moderate comment sak kita tauk ada komen baru and senang nak reply balit.

    ReplyDelete
  6. moderate okey gark, elak spam2 kalau dah melampo sgt uhu!

    ReplyDelete
  7. So far, mek tandah jak simok ngkah moderate lam blog mek. Sebab mek malas mok click agik nak approve suma komen ya ekeke..
    Anyway,..yerrRrr theme baru eh ehek XD

    ReplyDelete
  8. azai,
    aih..ya baruk..ngelepar indah nya... kmk gik nk tukar layout bah... ya pn lom jd tok

    ien,
    iennn...!!! lama hang x nmpak... dh sehat ke?

    audio,
    hehehehe... x kacak da jak... tenet opis td slow gilak alu x semangat gik nk tukar

    ReplyDelete
  9. MIRA,
    layout baru lebih simple dan matang.. dh masuk fasa baru kehidupan katakan...

    ReplyDelete
  10. kak ira! haha... dah tukar layout purple duhal...kmk ingat salah masuk blog org lain indah, hehe ;p lak kmk cek pa kerapen, haha ;p rajin-rajinlah ktk duak memoderate komen, hehe :) sik da sebab specific bila kmk blogging, koh... just to make my private thoughts public jak p sik lah yang terlalu private, o... :) sekadar berkongsi. sharing is carigng :)

    ReplyDelete
  11. ehehe.. gik eksperimen ngan theme baru..? kamek sama cem audio. malas mok aprove2 gik since rasa nya mek akan approve semua pun.. sigek gik mek asa mun publish terus nya memberik kepuasan kepada pengkomen untuk nangga komen nya live terus bah.. ehehe.. ya reason mek jak...

    ReplyDelete
  12. terasa gak nak baut mcm tu
    tapi mcm tak jadik
    *nak cuba test lah*

    nape saya start blogging??
    bile erk..bulan 12 2007 rasanya
    sebab en ekwan dok sibuk citer pasal web hosting
    pastu saja gatal tgn buat blog
    pastu start addict

    ReplyDelete
  13. rasa macam best pulak comment moderation ni. huhu. nak buat, tapi tak terbuat2 gak kak =p

    ReplyDelete
  14. kabussenja,
    hehehe... ye la kn.. br terpikir nk tukar.. tp x muktamad lg nih

    eyna,
    hehehhe... carik jgn x carik

    makmoden,
    aok.. ya lah.. ok juak mun x moderate.. ktk jaga hati pembaca blog ktk ooh... good2..

    dayu,
    hhehehehe... bila dh start blogging mst akn addict... huhuhu

    diya,
    ala.. diya kn sebok... akak paham... heheheh

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥