Follow Us @soratemplates

17/01/2009

Happy Birthday, Mijot...!

17 Januari 2009 - Birthday my sister yang ke-24. Happy Birthday, Mijot...! Muah muah
:mLove:



Aku yang memang gian nak masak sebab lama dah tak masak disebabkan blister ari tu, hari nih telah menjadi Chief Cook. Oh, sekian lama tak masak dapat jugak masak sepenuh hati hari ni. Kah kah kah. Pastu masak plak ikan entah apa entah yang besar yang diimport khas dari Sabah. Kwang kwang kwang. Makseh Su Man (harap-harap Usu baca entri tok.. hehehe)

Pakcik aku bawak ikan ni sama dengan lobster ari tu tapi ikan nih tak sempat dibarbecue disebabkan dek asik makan lobster tuh. Huhuhu. Tapi hari ni nasib ikan tuh telah dimasak sweet & sour. Nyum nyum.. yummilicious.


Bapak berposing bersama ikan... kerapu kah? Siktauk lah ikan apa.


Antara menu makan malam famili malam ni ialah mihun soto, mix vege, ikan sweet sour dan sate. Frust sebab taugeh takde. Cina takmo jual sebab taugeh tak fresh. Encang jak lah janji dapat makan sup. Ahaks.
:mGelak:


Dah jadi adat famili aku, kalo birthday mesti ada makan-makan sikit dengan baca doa selamat. Malam ni cuma ada nenek, makcik dan anak-anak, mertua dan adik ipar. Dan tak lupa jugak adik-beradik aku la. Selalunya nenek, makcik dan sepupu jer tapi malam ni dah tambah mertua dan ipar plak. Maklumlah kan. Hihihi.


Coba tekak tangan sapa ya...? Hahaha


Dan tangan sapa tok? Kui kui kui..


Haa... aku lah antu ikan mun kitak orang nak tauk. Kah kah kah



Lepas tu aku ada order cupcakes dari EdaCupcakes. Baru jer terjumpa blog akak nih masa Naz busy menggoogle hantaran tunang dia dulu. Kalo aku tau, hmm.. aku kawen ari tu hantar cupcakes ni je pun dah cukup, tak perlu dah kek lapis.


Aku order 16 pcs jek. Cuma RM40. Ok kan?


Cute pun cute. I like.


Mula-mula nak order yang ada nama setiap famili member aku tapi last minit tak jadi la pulak pasal aku malas. Kehkehkeh. Aku request yang simple & basic jer.

Dan last but not least, semoga adik aku Mijot dimurahkankan rezeki, dikurniakan pasangan yang baik, sihat tubuh badan dan cepat-cepat la dapat kerja. Amin.

;

11 comments:

  1. Yobihhh ya bok makan! Tapi sikpa lah.. mek bbq juak malam tok ehek XD

    ReplyDelete
  2. audio,
    cheh.. nya juak... mst ktk suka mkn juak ooh... best2... hahaha

    naz,
    soto x complete.. x bertogei.. x best

    ReplyDelete
  3. nyam mkn eh!
    adik ktk tgh carik keja oo.
    mun ada vacant mek madah asap aa.ctok salu ada kosong.. :)

    ReplyDelete
  4. hehehehe... tenkiu kakak!! i lap u.. hahahahaha

    ReplyDelete
  5. nyaman nya!!! bergenang air mata kerana:
    1. saya rindu rumah.
    2. saya mahu masak.
    3. perut saya sakit makan makanan kafe yang pedas.
    4. saya simply lapar tahap dapat makan kuda.
    happy birthday, kak ija!!! ;D
    p/s: cne mok dapat cupcakes ya, kak ira? cute bangat! ;D

    ReplyDelete
  6. fieza,
    aok..leh juak...sementara dpt keja lain.. pdh jak

    mijot,
    ahaks... i lap u tooo..

    eyna,
    tedah lok.. bergenang indah aik mata nya.. sabarin ya... ada cupcakes ya jual di kch dh... main order... g ktk blog eda ya... nya diam di semariang aman

    ReplyDelete
  7. makaaaaaaaaaaan. eishh. bencik bencikkk...!! mok pulang

    eh mijot tok skolah kolej lok nak.

    ReplyDelete
  8. happy besday kat adik kitak. moga panjang umor dan dimurahkan jereki!

    ya bkn ikan mirah kah? [maklom ronanya tek mirah], samalah kita suka makan ikan, ya gambar kamek tok betukar jadi ikan.hehe

    rindok ati owh dpt kembali memasak! :)

    ReplyDelete
  9. farah,
    hehehhe.. ilek la ooh... hehehe

    aok..ktk kenal ka adik kmk?

    azai,
    ya lah koh... nang rindok... kali juak ikan mirah tp isiknya nang nyams gil.. i like.. haha

    ReplyDelete
  10. ~ happy belated birthday buat Mijot. bestnya siap ada makan2. ~

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥