Follow Us @soratemplates

13/06/2011

Tasik Masja meninggalkan titik hitam

Sumber daripada Google
DaripadaNya kita datang, kepadaNya jua kita kembali.
Salam takziah kepada cousin di atas pemergian suami tersayang pada malam tadi.
Arwah mati lemas ketika hendak mengambil motorbot kontrol di tasik Masja petang semalam.
Mungkin motorbot kontrol tu cuma penyebab, Allah telah pun mengatur semuanya.
Begitu besarnya kuasa Tuhan, sekelip mata semuanya berubah.
Semalam masih bermanja dan bermesra, hari ni semuanya telah tiada.

Pada mulanya, mak call memberitahu husband kak Hani, bang Bus hilang ketika main motorbot di Masja.
Rasa tak percaya pun ada jugak, mungkin dia pergi ke tempat lain kot, lupa nak bagitau.
Tapi, bersiap²lah jugak nak hantar Iman ke Sukmaville dan join sekali cousin lain yang dah berkumpul di Masja.
Belum gerak dari umah, adik antar sms lagi, bagitau mayat dah dijumpai.
Speechless sekejap.
Ayah Iman pun macam tu.

Dan.
Malam tadi kami terus ke umah Yan, bila tengok jer wajah-wajah comel anak² arwah, Ya Allah, sedihnya.
Bila tengok cousin, lagilah, kesedihan tak dapat dibendung² lagi.
Baru 35 tahun sudah kehilangan tempat berpaut, mujurlah ada keluarga yang sentiasa memberi sokongan.
Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang² yang beriman. Amin.
Dan Kak Hani.. semoga terus tabah dan sabar demi Damyia & Darius.

Anak² arwah, Damyia(berspec hitam) & Darius(baby) di majlis persandingan Mak Ngah Iman pada minggu lepas.


7 comments:

  1. innalillahi wainnalillahi rajiun..

    kmk da dgr kes tok di ofice tadik .. macam xcayak jak.. salam takziah ktk..

    ReplyDelete
  2. innalillah wainna ilaihi rojiun.. semoga arwah ditempatkan di kalangan hamba Allah yang beriman.

    takziah untuk semua ahli keluarga arwah. semoga tabah menghadapi dugaan.

    ReplyDelete
  3. al-fatihah utk arwah..
    kmk siktauk cita tok kak.. baruk tauk ada insiden tragis kat tasek masja ya.. innalillah...

    ReplyDelete
  4. al_fatihah

    sangat memahami...
    mauk banyak bersabar eh.
    speechless juak kamek.. sebab kamek faham apa yang dilalui.

    :(

    ReplyDelete
  5. innalillah..ajal maut d tangan tuhan..org kpg ne tek..?

    ReplyDelete
  6. pu3mas,ASaDa RyutaRo,Yann Mazian,
    thanks..

    sis,
    ya lah... dolok ktk, nektok famili mek dikpun... sib bait sidak nang masih stay ngn famili... br jak plan nk diam umh kedirik..

    Bui Idzra Ryn,
    arwah asal kpg tupong tp stay ngn mentua di desa guru

    ReplyDelete
  7. as salam..kmk jmpa blog ktk dr kwn swak..takziah k..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥