Blog Dikemaskini Tapi Tak Keluar Di Bloglist Blogger Lain


Minggu lepas memang agak sendu PV di blog.
Lepas baca komen kak SK seperti di bawah ni, barulah perasan.


Baru perasan iklan pun dah tak naik jugak.
Barulah nak check setting Earning untuk Google Adssense.
Oh.. oh... rupanya verification untuk key in no pin tu expired dah.
Memang berapa bulan dah tunggu surat cinta dari Google ni.
Memang tak muncul langsung.
Dan akhirnya expired dan iklan pun dah takmo keluar dah..


Mungkin sebab itu kot walaupun blog dah updated,
tapi notification kat setting Bloglist blogger lain tak naik.
Itu je lah penyebabnya rasanya.
Ke ada sebab lain?
Ada ke yang pernah terkena macam ni?

Hari ni baru request RESEND PIN NO yang baharu.
Penantian bermula lagi.
Hmm..

 

Post a Comment

18 Comments

  1. eh...GA ada expired ke...SA x pernah tau plak...mungkin itu la kot..tapi SA x pernah plak dapat pape notification expired ke apa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan GA yg expired.... verification utk address tu yg expired sbb no pin x sampai²... so xleh nk verify address dia stopkan iklan

      Delete
  2. Rasanya bukan masalah ni, Mim. Akak pun pernah kena macam ni, sakit hati.. tapi mujurlah dia sembuh sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh.. bkn ke? sy mmg baca blog yg updated dr reading list di dashboard... sbb kalau sy letak bloglist kt blog... mmg x updated semua... yg x aktif bertahun² plak keluar... nk delete mcm malas pulak.. byk! hehehe.. xpe... kita jalan terus

      Delete
  3. http://ana-mizu.blogspot.com/2022/10/oh-lala-blog-tak-terindeks.html cuba tengok sini kak

    ReplyDelete
  4. dulu pun saya ada masalah mcm ni. tp sy biarkan je. lama2 'sembuh' sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama mcm kak SK jugak... biarkan 'sembuh' sendiri

      Delete
  5. Replies
    1. x uncle, verification pin yg expired kena request baru

      Delete
  6. Semoga dimudahkan urusan dan kembali kepada sediakalašŸ¤²

    ReplyDelete
  7. Lahhh saya ingatkan KakMim tak update blog. Rupanya pergi blog KakMim dah banyak update. Tak pasti kenapa, tapi rasanya bukan sebab GA tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah rata² yg ada experience mcm ni kata diorang biarkan je nnt 'sembuh' sendiri

      Delete
  8. rasanya dr link bloglist kot .. sy dah lama x letak bloglist.. sometimes kat reading list pun entri yg kita dah publish lambat keluar kat reading list..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah... sy pernah letak jugak tp mmg x updated so remove je lah.. baca dr reading list di dashboard je

      Delete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥