Kek Tapak Kuda Viral

Bila anak request nak makan sesuatu, memang asyik teringat-ingat selagi tak tunaikan wish mereka. Mungkin macam tu la jugak mak bapak kita dulu-dulu kan? Kek Tapak Kuda atau KTK ni memang tengah viral sekarang di timeline FB saya selain Kek Butter Cheese Mita tu. Cari jugak baker yang ada jual online, tapi tak ada pulak. Kebetulan pergi Plaza Merdeka tadi, ada booth orang jual kuih dan biskut untuk CNY, terjumpalah KTK ni di salah satu booth. Macam ok je, so beli la 1 loaf tu untuk si kakak.

1 loaf ni RM20, perisa Nutella. Siap ada pisau plastik lagi dalam packaging tu. 

Ok jugaklah rasanya, manisnya sedang-sedang saja. Tapi Iman simpan dalam peti sejuk dulu sebelum makan, sedap makan chill. Nutellanya tak cair sangat. 

Macam sedap-sedap je cookies di booth tadi. Selain beli KTK saya beli German cookies dan kerepek bawang jugak. Nak beli semua, kena sabar. Sabar menahan nafsu makan benda manis. Kah kah kah.


 

16 Comments

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥

  1. Alhamdulilah... kek tapak kuda dah sampai, tapak kurang, kuda lebih. Masheh kak! XD ( Komen yg netizen selalu bgi dlm tiktok)

    ReplyDelete
  2. Belum gik kmk cuba makan kek tapak kuda...kedak nyaman jak rupa

    ReplyDelete
  3. Ibu pun dah rasa sedap juga. Hello Kak Mim. Lama ibu menghilang tetiba rindu. Moga sihat selalu. ;)

    ReplyDelete
  4. setakat ni belum rasa lagi sis..

    ReplyDelete
  5. Kek ni seingatnya dah lama wujud cuma skg kembali viral. Begitu la tanda kekuasaan Allah.. DIA mampu menjadikan yg tiada kpd ada, yg malap menjadi popular. Ha gitchew. 😁.

    ReplyDelete
  6. Memang tgh viral kek ni sekrg ni tp mz tak mkn kek2 jenis gini so tak delah craving ker apa kan🀣🀣🀣

    ReplyDelete
  7. Sy dah rasa, so far belum rasa nak repeat lagi hihi...cukuplah org tanya boleh jawab dah makan haha...

    ReplyDelete
  8. kat sitok ada sorg kakak molah KTK ori tok, nyaman. sik tebal kek nya, mmg keda tapak kuda

    ReplyDelete
  9. Member office ada jual KTK beli yang dia punya aje sebab anak-anak suka makan

    ReplyDelete
  10. ternyata isinya nutella pasti enak, tapi sayang banget ga meleleh :')

    ReplyDelete
  11. oh bentuk nya mcm tapak kuda sebab itulah nama diberi hihiii

    ReplyDelete
  12. Viral semula KTK ni.
    Ada juga kek tapak dinosor sekarang.

    ReplyDelete
  13. Saya belum coba nih. Trakhir ke Malaysia THN lalu Juli, rasanya tak lihat. Kalo ada, pasti saya nak beli πŸ˜„. Tapi Juli THN ini akan ke Malaysia lagi, nanti saya nak cari . Sedap sepertinya yg Nutella ini.

    Cuma Krn manis, palingan saya pun hanya icip sedikit. Anak2 yang biasanya suka 😊

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

Contact Form