Follow Us @soratemplates

Showing posts with label #pjjisawesome. Show all posts
Showing posts with label #pjjisawesome. Show all posts

13/07/2021

Rojak Kucei Batu Lintang

July 13, 2021 7 Komen

Rindu tak suasana macam ni? Rindu tak?
Pagi-pagi dapat lepak-lepak makan di kedai kegemaran
Ah! Bila lagi nak dapat bebas macam ni?

Actually gambar ni muncul di FB, memori tahun 2019 dulu.
Masa ni zaman PJJ dan masa ni Encik Suami balik cuti.
Biasanya bila dia balik cuti, saya sebagai isteri muslimah pun akan cuti jugak. Masa dia di sana, saya pulun kerja hujung minggu untuk kumpul cuti ganti. Haa.. macam tu lah strategi orang PJJ. Hehehe.

Bila si dia balik cuti, rutin wajib kami ialah dating la tanpa #theIMANs.
Lepas hantar #theIMANs ke sekolah kami akan pergi breakfast menu yang takde di Melaya sana seperti mee kolok Sepinang Sari (wajib), rojak Kucei, laksa Sarawak. Ni antara menu breakfast yang mesti makan. Dah macam pelancong pulak laki aku time ni.

Lepas tu air tin wajib yang dia mesti order, jus oren Sundrop ni.
Rojak Kucei ni sebenarnya rojak ayam je.
Kucei tu nama foundernya.
Kedainya terletak di Batu Lintang.
Rojak ni memang terkenal dari dulu-dulu lagi. 
Sekarang ni anak-anak Kucei pulak yang mewarisi perniagaan ni.
Saya pun dah lama tak makan rojak Kucei ni.
Saya pun tak tau tang mana sedap sangat rojak Kucei ni.
Sebab kalau makan rojak ayam saya memang ada kedai lain yang saya favor. Ye lah selera lain-lain tak sama kan?
Saya layan je lah sebab Encik Suami memang favor rojak ayam Kucei ni.

Soalan...
Kak Ret pernah makan kat sini tak?

 

10/12/2020

Saat Manis PJJ

December 10, 2020 6 Komen

Masa zaman Kakmim dan Encik Suami PJJ dulu, henfon memang tak boleh low bat atau tak boleh tertinggal kat mana-mana! Memang benda wajib untuk berkomunikasi time tu. Time tu lah berterima kasih sangat-sangat dengan adanya henfon & video call.


Masa wajib untuk calling-calling atau boleh jugaklah dikatakan sebagai "house keeping" waktu pagi. Masa on the way nak pergi keja tu lah masa yang ditunggu-tunggu sebab si dia mesti akan call. Masa tu kira dah start report dah. Encik Suami pasti akan tanya macam mana #theIMANs ke sekolah pagi tu. Sarapan apa, bawak bekal apa. Malam tadi tidur lena ke tak. Memang macam "house keeping" masa kita kursus kan?


Kemudian sekali lagi punch out call masa nak balik keja. Kalau tak Kakmim, Encik Suami yang akan call. Selalunya Kakmim lah yang call bila petang. Soalan wajib tanya ialah nak balik jam berapa, apa plan lepas ni. Tadi lunch makan apa. Memang soalan wajib lah tu. Takde lain. Haha!


Bila Encik Suami dah sampai rumah dia akan video call #theIMANs pulak. Sampai housemate dia pun dah tau dah skrip diorang anak-beranak πŸ˜‚


Then malam sekali lagi akan video call. Macam tu lah rutin kami masa PJJ dulu. Sebab tu henpon kena mesti ada bateri selalu.


Sekarang bila dah tak PJJ, rutin call tu bertukar ke sebelah petang on the way masa drive nak balik rumah. Selalunya Encik Suami akan call dengan pertanyaan, "tadi tengah hari ada lunch ke tak?" Kalau takde lunch dia akan cakap, "Kamek tapau jaklah sik lelah kitak masak. Dapat balit terus makan."


Dalam hati Kakmim, yahooo!! Apalagi mestilah on. Tapi kadang-kadang cadangan ditolak jugak sebab ada masanya Kakmim memang nak makan masakan air tangan sendiri.


Rutin PJJ jugak setiap kali Encik Suami balik Kuching, Kakmim pun akan ambik cuti rehat jugak. Geng-geng ofis pun dah tau dah kalau Kakmim cuti mesti si dia balik. Kah kah! 


Bila Encik Suami tak balik pulak masa tu lah Kakmim pulun keja hujung minggu. Buat kursus banyak-banyak hujung minggu so nanti dapatlah cuti ganti bila Encik Suami balik bercuti. Jimat jugak cuti rehat kalau dapat pakai cuti ganti. Bijak tak? πŸ˜‚


PJJ ni ada manisnya jugak kalau dikenang. Tambah lagi bila ada urusan rasmi ke Melaya sana bolehla spend time berdua, macam honeymoon, check in hotel. Jalan-jalan cari makan sesambil shopping buah tangan untuk #theIMANs. Sweet tak? Hihi! Nasib baik tak pernah kena cekup masa di hotel 🀣 kadang-kadang pernah jugak check in hotel tengah-tengah malam sebab ambik last flight ke KL. Kenangan sungguh! 


Seriously, realitinya memang tak best hidup berjauhan tapi kita tetap kena cari bagaimana untuk happykan diri sendiri dan juga orang-orang di sekeliling kita. Pernah dengar tak orang kata, bahagia kita kena cari? Kalau tak dicari, memanglah derita kan? Begitulahhh..


Pernah... masa dapat kursus di Melaka, tiba-tiba room mate tak datang pulak. So kena duduk sorang-sorang dalam bilik. Dan tanpa dirancang, Encik Suami ulang-alik dari Putrajaya ke Melaka. Nasib baik kat hotel area Ayer Keroh je so takdelah perlu menghadap jem di pusat bandar. Sebelum subuh lagi dia gerak balik ke Putrajaya. Habis keja dia mai balik ke Melaka. Dan malamnya kitorang ronda-rondalah Bandar Hilir, naik river cruise, makan asam pedas. Boleh jugaklah ambil kesempatan me-time suami-isteri. Cover balik masa-masa yang terpaksa kita korbankan bila duduk berjauhan.



KLMJ jalan-jalan Melaka sebelum berkursus - Ogos 2017


Mula-mula masa PJJ tipulah takde gaduh-gaduh. Time tu memang berikat perut jugaklah. Ye lah dah Encik Suami kena 'hidupkan' 2 dapur. 1 di Kuching, 1 lagi di Putrajaya. Belum lagi nak beli tiket flight untuk balik. Tapi lama-lama, alah bisa tegal biasa. Sedangkan lidah lagi tergigit kan? Tapi masa dapat surat arahan meeting atau kursus di Melaya sana, masa tu lah yang paling best! Masanya untuk dating & honeymoon telah tiba uols!! Yeay! 


Yang pasti banyak hikmahnya kenapa Allah takdirkan kami untuk hidup berjauhan selama hampir 4 tahun. Manis ada, pahit pun lebih kurang banyaknya jugak. Oleh itu bersangka-baiklah kita dengan perancangan Allah. Dia tak akan uji makhlukNya jika Dia tahu kita tak mampu menggalas beban ujian dariNya.


Kakmim bersyukur sangat sebab support system Kakmim sangat kuat di saat Kakmim dan Encik Suami PJJ. Famili Kakmim especially mak, bapak dan adik-adik semuanya sangat-sangat membantu. Tanpa mereka Kakmim pun tak tau macam manalah nak uruskan #theIMANs sorang-sorang. Bayangkan masa Encik Suami report duty di Putrajaya tu, #anakno4 si Alan baru jer 7 bulan! Kalau nak diikutkan Encik Suami banyak missed progress penting pembesaran Alan.


Tapi kami redha kerana masa dapat offer tu boleh jer tolak kalau taknak. Tapi bapak Kakmim jugak yang advised Encik Suami supaya rebut peluang yang datang. 


Maka kata kuncinya di sini ialah REDHA, BERSANGKA BAIK & BAHAGIA PERLU DICARI. Fikir positif tanpa keluhan. Maka nikmat apa lagi yang kita hendak dustakan. 



07/10/2020

Mengapa Perpisahan Yang Kau Pinta

October 07, 2020 2 Komen

Semalam semasa dalam perjalanan ke opis, kool.fm mainkan lagu dari Flybaits ni, Mengapa Perpisahan Yang Kau Pinta. Terus teringat video karaoke farewell Encik Suami dan housemate dia masa di Putrajaya dulu. 


Mengapa Perpisahan Yang Kau Pinta - Flybaits

Seketika itu
Sepi mencuit hati
hanya suara hujan seakan menyanyi
mendendangkan lagu syahdu
seketikaku terpegun merenung jauh
gambarmu sayangku

Terkikan rasa bila kata-katamu kau ucapkan padaku
Dan kau membuatku terpaku
Bersama-sama suratmu
setelah kubaca kini
seolah kuberada dalam mimpi

( korus )
Titisan demi titisan
air mataku Jatuh berlinangan
ku genggam gambarmu
dalam pelukan mesra
tak mungkin dapatku melupakan mu
sayang
di dalam dunia ini
Tak mungkin dapatku cari pengganti
Dirimu

oh.. mengapakah
perpisahan yang kau pinta (dariku)
janganlah kau lupa
satu ketika dulu
kita pernah bersama
berjanji dan bercinta
tapi kini kau mungkiri
segala janjimu dulu
Dimana terletak kejujuranmu

Masa tu Encik Suami karaoke lagu ni. Sedih wei. Masa tu ada 2 orang housemate yang dapat transfer. Tengok video yang diupload housemate dia kat FB time tu macam semua kena nyanyi. Lagu udah ler sedih, feeling lagi nak pindah tu. Dah takde geng lepak, geng makan. Diorang kat umah tu dah macam adik-beradik pulak bondingnya. Abang longnya for sure lah Encik Suami, sebab dia yang paling senior. Yang lain tu muda lagi, ada yang bujang lagi, ada yang baru kawen. Semua respect kat Encik Suami, apa-apa nak buat semua kena refer Abe dulu. Bagus budak-budak tu.

Semua muda trang tang tang cuma sorang je rambut dah takde.. haha.. gambar ni sis cilok dari fb Encik Suami.. kah kah

2 orang yang berpindah ke wilayah asal, cuma yang baju merah tu wilayah asal isteri... setahun sudah berlalu.. hmm

Syukur sangat Encik Suami dapat pindah balik ke Kuching hujung tahun lepas. Kalau tak, entah macam manalah masa PKP hari tu. Kompomlah tak boleh nak balik ke sini, entah-entah hari raya pun tak balik jugak. Dah la keja kat hospital, nak WFH guana, memang sah dah kena keja hari-hari masa PKP. Apapun rezeki sangatlah tahun 2019 tu. 

Tahun 2020? Rezeki jugak kan.. ada mora πŸ˜† tapi... hutang extend lagiiiiii 6 bulan!! Yeehaaa!!






24/08/2020

Kenapa Pentingnya ME TIME Suami-Isteri

August 24, 2020 0 Komen

Mungkin ada korang-korang yang pernah PJJ, atau yang sedang PJJ sekarang. PJJ bukan pengajian jarak jauh tau, perkahwinan jarak jauh, gitchu. Tau kan betapa tak bestnya PJJ tu. 

Saya pernah PJJ. April 2016 dulu dan semuanya kembali normal tahun lepas, 2019. Tak sangka sebelum ni dengar jer cerita orang pasal PJJ tak menyangka pulak diri sendiri pun merasa jugak pahit manis PJJ ni.

Tak dinafikan la, PJJ ni memang banyak dugaan. Emosi, kewangan, sosial.. tapi ada jugak kebaikannya.

Ya, saya akui PJJ pun ada hikmahnya. Tak semuanya tak best. Janganlah negatif all the times kan? Ni kan semua ujian daripadaNYA. Kita kena lah terima sebab PJJ ni pun kita boleh pilih kalau kita tak nak.

Alkisahnya saya PJJ sebab Encik Suami dapat kenaikan pangkat dan dia ditawarkan ke Semenanjung sana. Kalau dia tolak, takde lah pulak istilah PJJ dalam kehidupan kami suami isteri kan? Sebab itu saya cakap kita ada pilihan dalam menentukan apa yang kita nak. Kalau kita pilih untuk say no, maka takkan ada perubahan yang akan berlaku. Kalau yes, memang kita perlu bersedialah dengan perubahan dalam setiap fasa yang bakal kita lalui.

Cerita pasal PJJ pulak kan, sebenarnya saya nak bercerita pasal ME TIME. Apa ye 'me time' ni?


"ME TIME" ialah situasi di mana pasangan kita mendapat masa terluangnya SENDIRI dan dia bebas melakukan apa yang dia mahukan. - petikan dari says.com

Me time untik diri sendiri, yes penting. Tapi me time suami isteri pun sama PENTING.

Entri saya ni nak fokus me time untuk suami isteri je dulu.

Yes. Memang tak dinafikan bila PJJ memang life kita diabadikan untuk menguruskan anak-anak jer. Memang masa tu hubungan dengan suami agak mendatar. Memang tiap-tiap masa suami akan call untuk update urusan kita dan anak-anak tapi tak sama bila sama-sama di depan mata untuk menguruskan bersama-sama.

So bila suami balik sebulan sekali, selalunya kami akan utamakan anak-anak. Biarlah kita isteri mengalah dulu. Sadis tak? Kah kah. Itulah kenyataannya, biarlah kita berkorban perasaan demi anak-anak.

Tapi.

Ada tapinya... bila kita 2-2 penjawat awam dan 2-2 penjawat awam federal. Ok ini dah masuk kisah saya lah ye. πŸ™ˆ

Masa PJJ ni time yang paling happy ialah bila dapat arahan bertugas rasmi di Semenanjung sana. Perasaannya yahooo yabeda bedoooo!! Masa tu lah kita dapat me time dengan Encik Suami. Dah la penerbangan ditaja pulak tu. Kih kih kih. Boleh dikatakan ditaja la walaupun ko beli tiket belon guna duit sendiri dulu kemudiannya baru claim. Tak kisah la meeting ke kursus ke memang syok habis lah.

Pastu time tu lah kita boleh recharge hubungan kita suami isteri, tanpa anak-anak. Tak kisah lah orang kata mengada ke apa, tapi time ni lah baru kita rasa macam zaman bercinta dulu. 

Alhamdulillah.. kami suami-isteri berjaya mengatasi dugaan semasa PJJ dulu. Bila dah kembali normal sekarang, rindu pulak masa PJJ kalau masa travelling bolehlah dating sesambil kerja kan? Sekarang kalau travelling takde dah orang nak jemput ko lagi di KLIA sana. Kah kah.

So sekarang kami buat macam mana untuk "me time"?

Yes, make sure dalam sebulan kena dating lah, tanpa anak-anak. Baru dapat berbincang dari hati ke hati gituuuu. Tak kisah lah nak shopping barang basah di Mydin ke, nak lepak makan ke, nak jogging ke tapi make sure anak-anak takde. Selalunya anak-anak akan tinggal kat umah nenek diorang la atau tinggal kat umah jer. Hihihi.

Kalau bawak anak-anak memang taklah nak lepak tempat-tempat macam ni yang sambil lepak boleh tengok view KLCC. Nak kira setiap level KLCC tu pun boleh. Kah kah!

Selalu jer bernasib baik kalau masa bengkel/kursus dapat roomate yang tak duduk sebilik, sama ada dia dok bilik lain atau tak datang, so Encik Suami akan turun kerja dari hotel jer. Hihihi.

Tak best mana pun kat sini rupanya πŸ™ˆ

Baik, habis dah iklan bergambar. Jangan marah πŸ˜‚ Saja nak tempek di blog untuk kenang-kenangan, in case terdelete ke apa ke dalam Google Photo tu.

Berbalik kepada isu yang tengah dibincangkan, cheh skema pulak ayat. Penting tau, recharge hubungan suami-isteri. Biar rasa balik bagaimana perasaan dimanjakan dan memanjakan tanpa kontrol depan anak-anak. Tapi kami takde kontrol-kontrol pun depan #theIMANs tapi takdelah nak buat aksi bermanja 18SX depan anak-anak pulak πŸ˜… agak-agak jugak lah. 

So macam mana pulak cara korang 'me time' dengan pasangan korang ye? Jom drop komen & share πŸ˜‰ penat plak asik saya jer menaip. Hihihi.




13/12/2019

11 Tahun

December 13, 2019 0 Komen
13 Disember 2019. Terasa nak naip dalam bahasa ibunda jak untuk hari special tok. 😍

Aok, 11 tahun.

11 tahun yang dolok, Kakmim bertukar title menjadi bini si dia. Chewah. Dari kurus kerin Kakmim dolok alhamdulillah nektok dah gems lah juak sikit. Sik banyak tapi ada juak perbezaan dengan 11 tahun yang dolok nak oo. Jadilah... kata urang.

11 tahun dolok.

13 Disember 2008, hari Sabtu, hari akad nikah saya dan dia. Wewitt!! Seawal kol 11 dah gago nak ke kedei mak andam untuk berhias, tapi makan dolok apa indah lah nak oo. Haih, makan juak diingat nyey. Nasib dolok badan jenis maintain. 2019 tok baju akad nikah ya sik dapat dirasok agik dah oi! 😜 Ko rase?? 😱

Akad nikah dijadualkan kol 3 pm. Tapi kol 2.45 ustaz yang jadi juru nikah lom juak datang. Neves aih. 2-3 kali juaklah cuba call Ustaz Mustapha Kamal (nektok dah jadi Imam Besar Sarawak dah nya) tapi henfon nya macam di-off. Bingongggg aie. Urang dah rami. What if.. what if... nang suka bermonolog lam hati juak Kakmim tok. Suka eh mikir nak bukan-bukan.

Jeng.. jeng.. jeng. Tepat kol 3 petang, muncullah ustaz yang hensem itu depan rumah. Alhamdulillah. Dan majlis pun berlangsunglah. Dah Kakmim tok anak sulung, pertama kali mak bapak mukak kerja kata urang, nang penuh rumah. Alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar koh. Khemah pakei makan arum bulak selorong dikonkur. Tapi sebenarnya setengah lorong ajaklah khemah dipasang. πŸ˜‚

11 tahun.

Selamat dah dengan tema gold kata dirik nya tek. Ras kac jak. Phui!! πŸ˜›


Dah 11 tahun koh dah melayari bahtera merdeka bersama. PJJ pun udah. 3 tahun 7 bulan Kakmim ngengon anak tanpa urang laki yang bergelar suami. Jadi hujung bulan husband & wife kata sidak urang putih. Berkelaie, beranok, berguro semua udah. Bertaboh bertampar jak sik pernah. Eh, mintak jauh juaklah nok kedak ya nak oo... Biasalah asam garam berumahtanggak kata urang tua. Mun sikda pakei plentey, mendatar jak jadi relationship ya nak oo. Ada plentey, ada guro, ada juak pakei tetak, pakei rajuk, pakei ngesak ati, pakei ingga. Yah.. tauk juak ku tek ingga nak oo? Hahaha. Urang Serawak nang pengingga bah, ne nak molah. Boh ingga. Hahaha πŸ˜‚

11 tahun.

Dengan 4 orang cahaya mata walaupun 3 tahun lebih PJJ. Dah beranak 4 dolok sebelum PJJ lagik oo. Masa PJJ kilang stop. Hahaha. Nektok belom tauk gik. Mun diberik rezeki terimak jak. Tapi trauma ada juak sebab lamak gilak dah rest koh. Hihihi.

11 tahun.

Susah senang banyak dah dilalu bersama. Syukur alhamdulillah. Ya jak dapat nak dipadah. Terima kasih Allah atas nikmat bahagia kamek orang sekeluarga. Aok, bahagia tok nang perlu dicipta, mun dicarik ajak takut susah nak bertemu sebab tauk ada nak encarik kesempurnaan, makanya haruslah kita jadi sekreatif yang mungkin untuk mencipta bahagia.

Ya jak lah lok. Terima kasih kitak nerimak kamek yang ranjak tok. Gine-gine pun kamek ranjak tetap juak kita netak kamek mun kamek molah muka ranjak. Sikda efek pun oo, alu jadi drama ajaklah kamek tok tek. Kamek bukan molah lawak MLM aie, kamek manas tok. Aih, ditetak nya ajak kita. Aoklah, sik jadi manas alu kita, mari ketawa bersama. Har har har!

Oklah, happy anniversary kitak dan kamek. Terima kasih Allah 11 tahun bersama. Alhamdulillah.

Chow lok! Masa yang sesuai untuk publish entri. 12.07 am sudah!!! Yeeehaaaaa!!!

18/06/2019

Supermom Mode Activated

June 18, 2019 2 Komen
Hai! 14 Syawal dan Selamat hari raya!! Mode hari raya masih di mana-mana tapi yang penting sekarang mode SUPERMOM saya dah activated. Baru jer balik hantar Ayah Iman di airport. Back to routine, PJJ. Ayah pun balik ke sarang mencari rezeki.

Lama tak update kan? Hahaha. Malasnya nak update bila bercuti. Kat ofis jugak best menaip. Saya baru jer masuk opis semalam. Hihihi. Memang gak lama jugak la bercuti. Dari cuti gawai bersambung ke raya. Ayah malam raya baru balik so dia cuti lama lah lepas raya. So wajib jugaklah si Ibu follow cuti Ayah kan? Sepatutnya Ayah Iman balik hari Ahad ri tu so semalam sepatutnya 2-2 dah masuk keja balik tapi Ayah extend pulak cuti sampai hari ni. Hehehe.

Apapun, Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir Batin dari Kakmim sekeluarga. Syukur raya tahun ni disambut sederhana, #sempurnaseadanya.

Famili korang tema apa tahun ni? Kami baby blue warna pilihan si Ayah. Kikiki.

18/04/2019

Idea!

April 18, 2019 2 Komen
Tetiba. Masa basuh pinggan lepas dinner tadi terpacul satu 'term' melimpas di fikiran. Macam ting! Jer idea tu menerjah di kepala ni.

Sayang Bini Tinggal-Tinggalkan.



Paham tak? Tak paham?

Tetiba je kan idea tu. Nak dijadikan tajuk buku!!

Hahaha. Haruslah saya gelak. Ada hati nak buat buku. Aah lah, memang dari dulu lagi nak buat dan terbitkan buku. Impian yang tak tau boleh ke idak nak direalisasikan.

Ideanya.. Oklah sinopsisnya nk bukukan kisah² si ibu atau si bini yang ditinggalkalkan kerana amanah tugas. Kisah PJJ ok. Bukan betul² bini yang ditinggalkan bergantung tidak bertali.

Macam tulah alkisahnya cetusan idea tadi. Excited sangat tau smpai Bab 1 pun dah ada idea ni. Tinggal nak taip je lagi ni πŸ˜‚πŸ˜‚ tu pun kalo rajin πŸ˜…

Kita tengoklah nanti sama ada impian ni kosong atau impian kaya. Tak salah berangan-angan kan? Percuma jer tak kena bayar pun 🀣























































06/02/2019

Main masak-masak

February 06, 2019 0 Komen
Sempena keberangkatan baginda Ayahanda ke Putrajaya setelah 2 minggu bercuti, Ibu masak ala² masakan kedai ari nih. Save banyak bila main masak² kat umah. Hehehe. Ye lah setelah sehari bergumbira semalam, haruslah hari ni dok umah jer. Tambahan lagi flight Encik Suami pada sebelah petangnya takkan nak merayau lagi kan? Hehehe πŸ˜…

Lunch kitorang hari nih.


Bawal emas sweet & sour! πŸ˜‚πŸ˜‚ Selalunya bawal ni masak stim atau sup jer. Memang favourite #theIMANs sangat. Tapi rasa macam asyik stim jek. Kebetulan ada nanas dan tomato kita projekkan dia jadi sweet & sour πŸ˜‚πŸ˜‚ Tinggal beli timun jer lagi. Siap!! 😎😎😎

Lepas tu kami ada sotong goreng tepung!!


Jarang sangat Ibu rajin nak goreng celup tepung si sotong ni. Selalunya masak kicap jer. Mudah, simple dan sedap. Tapi mengenangkan si Ayahanda #theIMANs yang hantu sotong, kita main celup² sotong ari nih. Demi cinta katakan πŸ˜‚πŸ˜‚

Pastu mak pulak buat tempoyak goreng dan sambal udang kering. Pun favourite si cinta hati Ibu jugak. Hahaha. Takde dalam gambar. Dari malam tadi dah mak sibuk mewar-warkan masakan istimewanya. Hahaha. Ye lah menantu je makan si tempoyak goreng tu, anaknya tak makan pun. Sabor jer lah kan? Hihihi.

Flight keberangkatan cinta hati si Encik Suami hari ni macam biasa kol 6.40 pm. Bila dah balik dari airport nak ke rumah rasa kosong.. Kosong.. Kosongggg jer. Nak sedih tak sedih tapi rasa macam kosongggg jer. Susah nak didescribe perasaan tu.

Semoga ada berita baiklah lepas ni. Dapatlah baginda Ayahanda kembali ke pangkuan kami di bumi kenyalang nih. Sobbb.. Sobbb πŸ˜₯