Follow Us @soratemplates

Showing posts with label 2nd Home. Show all posts
Showing posts with label 2nd Home. Show all posts

26/04/2021

Kejeron Tengok Progress Rumah

April 26, 2021 23 Komen

Dulu masa kemaruk tunggu rumah sekarang siap, saya suka update progress rumah yang dibeli masa tahun 2009. Memang selalulah site visit & ambik gambar rumah. Kalau tak, takdelah sampai boleh buat entri setiap progress rumah. Gigih tak gigih?




Rupanya habit tu sampai sekarang pun masih ada lagi. Tak sabar sungguh. Orang Sarawak kata, KEJERON! 




Sebelum puasa hari tu, saya dan Encik Suami pergi tengok progress rumah baru. Dah nampak ada progress dah. Yahoo!!



 Jadilah kan tengok dari jauh. Siap kau kalau jalan dah siap memang kena inspect kat dalam. Hahaha!





Nanti kalau ada jenguk lagi, adalah updatenya. Haha! Ala... bukan jauh pun rumah sekarang dengan rumah baru. Hihihi. 

19/04/2021

Model Rumah Keduaku

April 19, 2021 30 Komen

Pagi Sabtu lepas saya dan Ayah IMAN baru berkesempatan menjejakkan kaki di Sales Gallery Hock Seng Lee untuk urusan rumah kedua kami. Sales person yang uruskan loan saya tak keja hari tu so dia wakilkan kawan dia. Terkejut pulak si adik tu bila dengar kami baru pernah sampai ke situ. Haha! Ye lah selama ni memang kami deal online je through phone call, Whatsapp & email. Biasalah zaman pandemik kan? Hihi!


Cantik sales gallery HSL ni.


Baru 1st time tengok model bakal rumah baru. Sebelum ni tengok gambar je. Hahaha!


Tak sabar pulak nak kemas rumah setingkat. Penat nak urus rumah 2 tingkat walaupun rumah sekarang 1 setengah tingkat tapi bertangga jugak dah sama jugak rumah 2 tingkat. Plan jangka panjangnya bila tua nanti senang la tak perlu turun naik tangga. Insya Allah kalau dipanjang umur. Ameen.

Baca juga: Step 2, 2nd Home

Loan tahun lepas lagi dah approved. S&P pun dah sign, sekarang tunggu rumah 80% siap baru mula potong gaji. Semoga dipermudahkan semuanya selepas ni.


 

12/08/2020

Wordless Wednesday - Samariang Aman 3

August 12, 2020 0 Komen

 

In process - semoga dipermudahkan ๐Ÿ˜Š


Ada park untuk beriadah.. memang trademark Samariang Aman kot


Jauh sikit dari umah sekarang, tapi sekarang belum nampak lagi pecah tanahnya.. hehe

Beria jer servey perumahan area lain last² booking Samariang Aman 3 jugak.. memang takleh move on dengan Samariang Aman eh ๐Ÿ˜‚ btw our 1st house di Samariang Aman ✌