Follow Us @soratemplates

10/10/2011

Prediction!

October 10, 2011 0 Komen
Alhamdulillah... dah masuk 21 minggu. Dah boleh scan gender tapi tak pergi lagi scan. Pagi tadi scan kat klinik ibu dan anak, alhamdulilah, semua ok. Plasenta pun ok. Lupa plak nak tanya kedudukan baby sebab last month masih breech lagi. Kalau scan kat klinik kerajaan takut nak tanya gender. Insya Allah pasni pergi. Hihi. Nak tau jugak.

Disebabkan belom scan, kita main teka-teka jer lah. Berdasarkan kalendar Cina, mungkin akan dapat baby girl. Memang instict pun baby girl jugak. Takpe, rezeki. Yang penting baby sihat dan sempurna. Amin.



Sama la jugak dengan prediction kat sini



02/10/2011

Seandainya aku masih single?

October 02, 2011 5 Komen
Layan FB tengah malam guna lappy, memang sesuatu yang jarang dilakukan. Malam ni layan Iman online tengok Upin Ipin atas katil jer sebab dah berapa malam dah tak tido kat bilik. Tambah pulak Iman demam, so awal ler dia tido. Aku? Bolehlah berlayar sesuka hati tanpa ada Upin Ipin.

Masa stalking di FB, macam-macam status yang aku baca. Ada yang syiok sendiri, ada yang sirius, ada yang 'ingga'. Tapi, bila tiba di status member-member yang 1 batch aku tapi masih solo, tetiba aku pulak terfikir. Apa agaknya yang aku buat sekarang kalau aku masih single dan tak kawin lagi. Macam manalah agaknya status aku kat FB nun? Hmm...

Camne ek life aku kalau aku bukan Ibu Iman? Copp.. bukan aku tak menghargai apa yang aku ada sekarang, tapi aku cuma TERFIKIR.

'Adek' sekarang dah agak aktif. Aku suka bila perut aku ada macam 'sesuatu' bergerak-gerak. Bestnya!


30/09/2011

Iman 23 bulan

September 30, 2011 2 Komen
Sebulan lagi Iman Madihah genap 24 bulan
Waaa... tak sangkanya Iman dah nak masuk 2 tahun
Rindu pulak masa Iman newborn dulu
Hmm...


Ibu & Ayah sayang Iman gilak-gilak


22/09/2011

Iman Madihah & 'sesuatu'

September 22, 2011 1 Komen

Ini baby saya
Iman Madihah namanya
30hb depan genaplah baby saya ni 2 tahun

Belakangan ni baby saya suka sangat menangis
Sikit² nangis, sikit² marah
Dan tengah malam tadi, menangis yang sangat lama
Siap sepak-terajang saya lagi
Macam ada 'sesuatu' yang mengganggu
Badan pulak mengeras, jadi macam sangat kuat
Dibaca ayat kursi, ayat² Quran, diam sebentar, reda sekejap jer
Lepas tu menangis balik
Takde pulak tanda² sakit perut

Dan malam tadi bukan yang pertama kalinya
Cuma malam tadi berlarutan sehingga bangun pagi
Dah la tidur hampir 3.30 pagi
Bila ayah nak hantar ke rumah nekwa, baby nangis lagi
Sepanjang perjalanan ke rumah nekwa baby nangis
Sangat risau dibuatnya

Sejak minggu lepas, baby selalu ketakutan bila tengok cd Upin Ipin
Sebelum ni ok jer
Baby cakap, "Pipin..tuuu"
Manade siri Upin Ipin ada hantu

Kalau lepas nangis, saya suka tanya baby
"Kenapa baby nangis?"
Baby jawab, "tuuu"

Kadang-kadang, baby berlari ke dapur kalau Ibu sibuk di dapur
"Buuuu... ada tuuuuu"

Mungkin sesetengah orang takkan percaya dengan semua ni
Tapi, saya percaya
'Mereka' juga makhluk Allah
'Mereka' wujud di sekeliling kita
Cuma kita yang tak nampak
Selalunya orang cakap, budak kecik nampak apa yang kita tak nampak

Dan.. ini bukan kali pertama baby menangis malam macam ni
Masa baru² berpindah ke rumah ni dulu pun baby selalu menangis malam jugak
Pabila dah 'dibuang' baby ok
Cuma lepas raya ni baby kembali menangis malam lagi
Baby saya sebenarnya bukan anak yang suka meragam
Sejak kecil lagi dia memang senang dijaga

Saya risau
Malam ni pulak malam Jumaat
Terasa fobia pulak nak masuk tidur
Sebenarnya bila baby menangis di tengah malam
Saya ada terdengar bunyi² lain di luar
Saya tak pernah pun bagitau suami saya
Tapi malam tadi, suami saya pun dengar
Saya pun dengar
Ertinya ini bukan mainan perasan
Ianya betul²
Saya risau
Baby nampak apa yang kami tidak nampak

Hari ni saya ponteng kerja
Sebab risaukan baby
Nak bawak baby jumpa Ustaz
Tapi bila ke tempat Ustaz tu, hari ni bukan waktu rawatan
Terpaksa tunggu malam esok

Makanya malam ni kami tidur di rumah Nenek
Saya fobia!